Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:06:20 πμ
Τρίτη, 06 Μαϊος 2008 12:27

«Ποιοι είναι οι καινούριοι φίλοι μας;»

 Ο  Οργανισμός  Πολιτισμού  Νέας  Γενιάς  και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς οργανώνει την παράσταση της θεατρικής ομάδας εφήβων του ΟΠΟΝΓΑ, με το έργο: «Ποιοι είναι οι καινούριοι φίλοι μας;», την  Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου 2008 και ώρα 9μ.μ,. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.
Στην πρώτη θεατρική τους προσπάθεια  η ομάδα των εφήβων επέλεξε το έργο της Ελένης Πέγκα «Ποιοι είναι οι καινούριοι μας φίλοι;», ένα έργο σπονδυλωτό που μας ξεναγεί στην Πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία το 1993.
Πρωταγωνιστές το  Αγόρι και η Μπίκι, δύο παιδιά,  που για τους δικούς τους λόγους ο  καθένας βρίσκονται περιπλανώμενοι στους δρόμους της εμπόλεμης περιοχής και μας περιγράφουν εικόνες και συναισθήματα όπως τα αντιλαμβάνονται.
Αυτό κάνει τα νοήματα  του έργου να φαντάζουν αλληγορικά και ίσως δυσνόητα.
Όταν ρωτήθηκαν οι νέοι της ομάδας  γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο έργο – αφού ήταν προφανές ότι λίγα πράγματα είχαν καταλάβει από αυτό- απάντησαν ότι τους αρέσει γιατί είναι «dark» (σκοτεινό).
Μήπως η απάντηση θα έπρεπε να μας κάνει να αναρωτηθούμε;
Στην παράσταση παίζουν: Ξανθή Οικονομίδου,  Σοφία Βουτριαρίδου, Δέσποινα Βασιλειάδου, Ελίζα Φραγκελάκη, Νίκος Μοσκώφ, Ελένη Γεωργιάδου, Νίκος Καλλίδης, Μαίρη Πραξιγά, Πόλης Πασχαλίδης, Μάνθη Χατζημιχαηλίδου, Γιάννης Καϊσίδης. Η σκηνοθεσία  είναι της Ελένης Πήττα.