Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018, 9:59:51 πμ
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 21:45

Ψηφιακό το βιβλίο «Ειδομένην μεν κατά κράτος»

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ψηφιακή (δεύτερη) έκδοση του βιβλίου «ΕΙΔΟΜΕΝΗΝ ΜΕΝ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ», μια συλλογή ιστορικών στοιχείων ανά τους αιώνες. Η πρώτη (φωτοτυπική) έκδοση του πονήματος έγινε πριν από είκοσι ακριβώς χρόνια από την τότε Κοινότητα Ειδομένης (Χαμηλού-Δογάνη), στις 8 Σεπτεμβρίου 1997.


Είναι μια προσπάθεια της ομάδας μας να μάθουν, όλοι όσοι γνώριζαν την ύπαρξη της Ειδομένης ή άκουσαν πρόσφατα γι’ αυτήν, την πραγματική ιστορία της, από την πρώτη γραπτή αναφορά του Θουκυδίδη μέχρι το μεταναστευτικό ζήτημα στις μέρες μας. Είναι μια προσπάθεια για όλους τους Ειδομένιους, είτε μένουν σ’ αυτήν είτε έλκουν την καταγωγή τους απ’ αυτήν, να αισθανθούν την ιστορικότητα του περάσματος της Ειδομένης.
Το παλιό βιβλίο σε μορφή pdf μπορείτε να το ανακτήσετε από την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://files.fm/u/m7eeqqww
Το νέο βιβλίο σε μορφή pdf μπορείτε να το ανακτήσετε από την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: https://files.fm/u/t58se8gq ή από την σελίδα της Ειδομένης στο  www.idomeni.gr
Η ψηφιοποίηση, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Όταν θα προστίθενται νέα κεφάλαια θα ανανεώνεται ο παραπάνω σύνδεσμος με το νέο υλικό.