Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 12:16:48 μμ
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 00:30

Τιμή στους πεσόντες της πρώτης αντίστασης κατά των Γερμανών στα Αμάραντα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Κυριακή που μας πέρασε τιμήσαμε στα Αμάραντα τους πεσόντες της πρώτης αντίστασης του Ελληνικού Στρατού κατά των Γερμανών εισβολέων. Η σεμνή εκδήλωση που διοργανώθηκε για άλλη μία χρονιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαράντων «Ο Αμάραντος», ξεκίνησε με τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τους νεκρούς στρατιωτικούς, που έπεσαν υπέρ πατρίδας στην πρώτη συμπλοκή - μάχη των Αμαράντων στις 8 Απριλίου 1941 κατά την εισβολή των Γερμανών στη χώρα μας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνήμα των πεσόντων στο κοιμητήριο των χωριού.

 

Εκδηλώσεις σαν κι αυτήν αναδεικνύουν την ιστορία του πολύπαθου τόπου μας και πως αποτελούν ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια για όλους μας. Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη της πατρίδας μας και η ιστορία των χωριών μας που είναι γραμμένη με το αίμα των ίδιων των προγόνων των σημερινών κιλκισιωτών. Η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς στέκει απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποδόμησης των εννοιών της πατρίδας και του έθνους. Κοιτάμε και τιμούμε με δέος και σεβασμό τις θυσίες των Ελλήνων ηρώων που έπεσαν στα Αμάραντα, στην Αγίας Παρασκευής και στον Ακρίτα εκείνες τις ημέρες, που αποτελούν και τα πρώτα θύματα της αντίστασης κατά των Γερμανών πέρα από πολιτικούς προσανατολισμούς και κόμματα.

Αισθανόμαστε περήφανοι ως Έλληνες και κρατάμε γερά τη σκυτάλη στον αγώνα διατήρησης των μεγάλων ιδανικών του Ελληνικού Γένους, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τον σεβασμό και τη γνώση για την πλούσια και πολύπαθη ιστορίας μας. Στεκόμαστε στα σύνορά μας και ενισχύουμε τους κατοίκους των χωριών μας εκεί, που ως σημερινοί άξιοι μαχητές φυλούν τις δικές μας Θερμοπύλες. Είναι αξιέπαινη η ενέργεια των σημερινών απανταχού Αμαραντιωτών που δεν ξεχνούν τις θυσίες των Ελλήνων προγόνων μας για να έχουμε εμείς μια πατρίδα ελεύθερη κι αδούλωτη.