Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 6:13:45 μμ
Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:30

Τιμούν την προσφορά του “Σπηλαιάνθρωπου”

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τη δεκαετία του ‘80 αποδώσαμε στον Βασίλη Μακρίδη τον τίτλο του “Σπηλαιάνθρωπου”. Ο δημότης μας που έχει συνδέσει το όνομά του με το Σπήλαιο Κιλκίς, κατόρθωσε μέσα από τη επίμονη και συνεχή μελέτη και εργασία να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους επαίοντες στην έρευνα των σπηλαίων της χώρας.


Τα Γρεβενά όπου έχει αφιερώσει σημαντικό χρόνο και ερευνητική εργασία τον τιμούν με αναγόρυεσή του σε επίτιμο δημότη τους.
Ιδού τι αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Κιλκίς:
Ιδιαίτερη τιμή περιποιεί για το Δήμο Κιλκίς η ανακήρυξη του Κιλκισιώτη δημοτικού υπαλλήλου Βασίλη Μακρίδη ως επίτιμου δημότη Γρεβενών για τη μεγάλη συνεισφορά του στην ανάδειξη των σπηλαίων της εκεί περιοχής.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών κατά τη συνεδρίασή του στις 5 Σεπτεμβρίου ο Βασίλης Μακρίδης και ο Νικόλαος Μπαχαρίδης αναγορεύθηκαν επίτιμοι δημότες του Δήμου Γρεβενών. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο Δήμος Γρεβενών αναγνωρίζει την πολυετή εθελοντική προσφορά τους στις έρευνες για την ανάδειξη παλαιοντολογικών ευρημάτων που φιλοξενούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο.
Ο Βασίλης Μακρίδης εργάζεται ως φύλακας στο Σπήλαιο του Δήμου Κιλκίς για περισσότερα από τριάντα δύο χρόνια. Είναι μέλος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας ενώ από το 1990 συνεργάζεται εθελοντικά με την επιστημονική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. σε παλαιοντολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας Ευαγγελίας Τσουκαλά. Αποτελεί παράδειγμα δημοτικού υπαλλήλου προς μίμηση και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται συστηματικά με τις παλαιοντολογικές ανασκαφές.
Θερμά συγχαρητήρια στον άξιο εκπρόσωπο του Δήμου Κιλκίς Βασίλη Μακρίδη και ευχές για ακόμη πιο λαμπρή συνέχεια.