Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:41:55 πμ
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 23:19

Απάντηση από «κύκλους» της ΝΟΔΕ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν ενθουσιάστηκαν ακριβώς στη ΝΟΔΕ Κιλκίς της Ν.Δ. με πρόσφατο Φωτο-σχόλιό μας σχετικά με τον Κώστα Κιλτίδη(η φωτο από την παρέλαση όπου ο Κ. Κλιτίδης εικονίζεται ακριβώς πίσω από τον πρόεδρο του κόμματος Κ. Μητσοτάκη).
Έτσι διαμήνυσαν στην εφημερίδα μας υπό τον συνήθη ανεπίσημο τίτλο “κύκλοι της ΝΟΔΕ” την ακόλουθη απάντηση.


“Είναι να απορεί κανείς με ορισμένους ''φιλοξενούμενους'' σε αυτόν τον τόπο, οι οποίοι λένε πως τα κανόνισαν όλα τα της επίσκεψης αυτοί και να χαίρονται λέγοντάς τα στους φίλους τους, που είναι οι μόνοι που τους πιστεύουν.
Γιατί ως γνωστόν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ η ΝΟΔΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τον τοπικό βουλευτή συντάσσοντας επιστολή στις 31 Μαΐου λειτούργησαν μεθοδικά και προσκάλεσαν τον αυριανό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι το Κιλκίς είχε την τιμή να έχει παρόντα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που έδωσε άλλο ''χρώμα'' και τόνο στην 105η επέτειο της Μάχης και Απελευθέρωσης του τόπου μας. Και ήταν οι ίδιοι που διαφύλαξαν τον Πρόεδρο από εξωτερικές όσο όμως πολύ περισσότερο εσωτερικές προβοκάτσιες, το δεύτερο δε άκρως ανησυχητικό. Και τα τελευταία πλήρως ελεγμένα και σε γνώση τω πάντων. Στόχος τους ήταν να πλήξουν την ΝΔ και τον βουλευτή της.
Κούνια που τους κούναγε!
***
Να μας συγχωρούν οι “κύκλοι” αλλά το αγρίεψαν το πράμα. Καταγγέλοντας “εσωτερικές προβοκάτσιες”. Κάτι μας λέει πως ετούτος ο ημιυπόγειος πόλεμος μόλις ξεκίνησε.

Στέφανος κερνάει...
Γράψαμε κατ' επανάληψη για την θεαματική κομματική ανέλιξη του Στέφανου Παραστατίδη στο Κίνημα Αλλαγής. Τελευταία επιβεβαίωση αποτελεί η απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. για την συγκρότηση καίριων επιτροπών μεταξύ των οποίων και της Επιτροπής Ψηφοδελτίων για όλη τη χώρα.
Ο Στέφανος ορίστηκε μέλος της επιτροπής που θα εξετάσει και θα έχει καθοριστική ρόλο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων πανελλαδικά, και φυσικά και στο Κιλκίς.
Επομένως αν ισχύει όσα διαρρέονται περί ενδιαφέροντός του για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του νομού στις προσεχείς εκλογές, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να κόψει ο ίδιος ή τα μέλη της επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει, το δρόμο του.
Κατά το κοινώς λεγόμενον "Στέφανος κερνάει Στέφανος πίνει".

Δυοίν θάτερον
Τις δηλώσεις των ημέτερων αρνητών της συμφωνίας με τα Σκόπια, τις γνωρίζετε. Ξεκινούν από επιφυλάξεις και κροτική σε κάποια καίρια σημεία και φτάνουν μέχρι την καταγγελία της συμφωνίας ως προδοτικής.
Έχει ενδιαφέρον όμως να ενημερωθείτε και για όσα διαδραματίζονται στη γειτονική χώρα. Όπου η συμφωνία καταγγέλλεται από τον Ανώτατο Άρχοντα, τον Πρόεδρο της Γκεόργκι Ιβάνοφ ως εξής: «Δεν δέχομαι ιδέες ή προτάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συνύπαρξης. Στις προεδρικές εκλογές, 534.910 πολίτες ψήφισαν υπέρ αυτού του εκλογικού προγράμματος και με εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η συμφωνία υπερβαίνει το πεδίο εφαρμογής των ψηφισμάτων 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διότι αναφέρεται στη «διαφορά ως προς το όνομα του κράτους» και όχι στις «διαφορές» για τις οποίες μιλάει η συμφωνία αυτή», τόνισε ο Ιβανόφ. Όπως ανέφερε: «Αυτή η συμφωνία φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε θέση υποτέλειας από άλλη χώρα, δηλαδή τη Δημοκρατία της Ελλάδας. Και σύμφωνα με το άρθρο 308 του Ποινικού Κώδικα, «πολίτης ο οποίος φέρνει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας σε κατάσταση υποταγής ή εξάρτησης από άλλο κράτος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών». Η νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας δημιουργεί νομικές συνέπειες που αποτελούν τη βάση για την τέλεση ενός εγκλήματος».
Να ισχύουν και οι καταγγελίες της ημέτερης και της πλευράς των Σκοπίων φαντάζει παράλογο.
Αφήνουμε σε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.