Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:43:48 μμ
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 23:51

Αυτονόητα και παράδοξα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το αυτονόητο δήλωσε ο Τσιτουρίδης: Όταν ένας Καραμανλής - ο του Αχιλλέως  Κώστας- δηλώνει ότι " Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτήν την στιγμή είναι ίσως η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, που η Νέα Δημοκρατία αυτά που λέει τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα. Εγώ δεν έχω δει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να βγαίνει και να υπόσχεται ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Κάποιος άλλος τα έλεγε αυτά…» προφανώς δεν ζυγίζει σωστά τα λόγια του.


Διότι εύκολα δημιουργεί συνειρμούς: καλά όταν στη  Ν.Δ. προήδρευαν ο Κωνσταντίνος ή ο Κώστας Καραμανλής η Νέα Δημοκρατία έλεγε πολλά και με λιγότερη σοβαρότητα, από όση σήμερα επί Κυριάκου Μητσοτάκη;
Απλή ανάγνωση να γνωρίζεις, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγείσαι.
Αλλά κάποιοι βρήκαν ευκαιρία  στο Κιλκίς να επιτεθούν στον Σάββα Τσιτουρίδη διότι υπενθύμισε το αυτονόητο.

***
Το πλέον λυπηρό είναι ότι εδώ στο Κιλκίς ξεχνούν  ( ή επιλέγουν να ξεχνούν) την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέως)  σε βάρος του νομού. Και συνωστίζονται δίπλα του για να απολαύσουν  λίγο  από την καραμανλικό άρωμα που ως γνωστόν  έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην ...κάλπη.
Τι έπραξε ο κ. Καραμανλής; Ήταν πριν χρόνια όταν το Κιλκίς ξεχείλιζε με περισσότερους από 20.000 πρόσφυγες. Η Ειδομένη ήταν ανοιχτή πληγή, Νέα Καβάλα και Χέρσο  φιλοξενούσαν κοντά 9.000 πρόσφυγες, άτυπα κέντρα λειτουργούσαν σε βενζινάδικα  και  οι ....Σέρρες δεν είναι δεχθεί ακόμα ούτε ΕΝΑΝ πρόσφυγα.
Τότε λοιπόν όταν προτάθηκε ως χώρος φιλοξενίας το πρώην στρατόπεδο Ροδόπολης στο ν. Σερρών , ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής  έσπευσε να διαφωνήσει  και  απαριθμούσε στους υπουργούς τους λόγους της ακαταλληλότητας. Και μέχρι εδώ πάει στο καλό, ας πούμε πως όλα ήταν καλά. (επί της ουσίας δεν συνιστούσε υπεύθυνη στάση να αποτελεί ο νομός σου τον μοναδικό χωρίς πρόσφυγες, όταν οι όμοροι νομοί έχουν πλημμυρίσει)
Αλλά τότε ο κ. Καραμανλής ξεπέρασε κάθε όριο  όταν δεν περιορίστηκε να υποστηρίξει ότι η Ροδόπολη είναι ακατάλληλη, αλλά προσέθεσε πως αν θέλουν κατάλληλο χώρο  για να στήσουν κέντρο φιλοξενίας υπάρχει το στρατόπεδο Δροσάτου στο διπλανό Κιλκίς!
Κι όμως, τον  κ. Καραμανλή τον έχουν περί πολλού κάμποσοι Κιλκισιώτες νεοδημοκράτες  που ...εκστασιάζονται στο επώνυμό του.