Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018, 7:10:20 μμ
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 21:56

Βαθιές οι «Ρίζες» του Χωρυγίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανεπανάληπτες στιγμές έζησε προχθές το Χωρύγι με την παρουσία του βιβλίου «Οι Ρίζες μας» της Αρχοντούλας και του Νίκου Κωνσταντινίδη. Τέτοια βιβλιοπαρουσίαση δεν έχει ξαναζήσει ο νομός Κιλκίς και σε ποιότητα οργάνωσης και λόγου και σε μαζικότητα εκδήλωσης.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, για την ιστορία του Χωρυγίου και του Πόντου, Αρχοντούλα και Νίκος, κόρη και πατέρας, θα αισθάνονται περηφάνια όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την αποδοχή και αναγνώριση που αυτό έτυχε από την κοινωνία του χωριού, του νομού και όχι μόνο.


Συγχαρητήρια στους ομιλητές και στους διοργανωτές, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χωρυγίου, και σε όσους μπόρεσαν να βρεθούν στην εκδήλωση. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα έχουμε σε επόμενο φύλλο μας.

 

Σκουρλέτης:
Το χωροταξικό
του Καλλικράτη
δεν αλλάζει
Δεν θα ανοίξει το χωροταξικό ζήτημα, σ΄ αυτήν τη φάση που δρομολογείται η αλλαγή του Καλλικράτη, γιατί δεν υπάρχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις, ωστόσο ως θέμα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού για να γίνει κάποια άλλη στιγμή.
Αυτό τόνισε από την Καλαμάτα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπου συναντήθηκε με τους δημάρχους του νομού Μεσσηνίας, παρουσία και άλλων εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης του Νομού.
Όπως καταλάβατε, η Γουμένισσα και η Παιονία, μπορούν να περιμένουν για τις αλλαγές που επιδιώκουν με τη δημιουργία και νέου δήμου στην Παιονία.

 

Μεγάλο συνέδριο για τον
περιφερειακό και τον κλαδικό Τύπο.
Απούσα η κυβέρνηση
Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από τις Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου. Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων εκδοτών, το Σάββατο 30/9/2017 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας. Στην ημερίδα συμμετείχε και ο εκδότης μας, Κώστας Τερζενίδης.
Σε αυτή τη διαδικασία η Κυβέρνηση, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης επέλεξε να απέχει, αδυνατώντας για άλλη μια φορά να αντιληφθεί το ρόλο και τη σημασία του κλάδου για τη Δημοκρατία, την αξιόπιστη ενημέρωση και την πολυφωνία! Ακόμα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής στην ημερίδα, κ. Χρυσόγονος, καυτηρίασε αυτήν την απουσία.
Σύσσωμες οι Ενώσεις και τα Μέλη τους θεωρούν τη στάση αυτή της κυβέρνησης εχθρική απέναντι στις εκδοτικές επιχειρήσεις, το σύνολο των εργαζόμενων τους, καθώς και τους συναφείς κλάδους που πλήττονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ό,τι τούς κατέβει.. Παλιά χρέη »