Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 2:08:42 πμ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:20

Δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάπως έτσι εξηγείται γιατί στη Νέα Δημοκρατία, ενώ συμφωνούν με την θέση της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία της ΠΓΔΜ, έναντι όλων -θέση άλλωστε που διαμορφώθηκε επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το 2008- ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.


Είναι απλό: έχουν πρόβλημα με την εκλογική τους βάση. Με το δικό του τρόπο το εξήγησε ο τομεάρχης διοικητικής ανασυγκρότησης και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς σε πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Γεωργαντάς (και η εκ Σερρών κ. Αραμπατζή) διαμήνυσαν στον κ. Μητσοτάκη ότι
πολλοί (στη βάση της Ν.Δ.) δεν καταλαβαίνουν τα περί σύνθετης ονομασίας. Κι αυτή είναι μια σωστή ανάγνωση της πραγματικής εικόνας.
Θα ρωτήσετε εύλογα: Και γιατί δεν είχε πρόβλημα το 2008 η λαϊκή βάση της Ν.Δ;
Για δύο λόγους: Τότε αρχηγός της Ν.Δ. ήταν το “τοτέμ" της παράταξης, ο Κώστας Καραμανλής.
Και δεύτερον: Τότε και παρά την υποχώρηση της ελληνικής πλευράς, η σκοπιανή επέμεινε να μην κάνει ρούπι πίσω από τις γνωστές αλυτρωτικές δικές της θέσεις. Κι έτσι διαφαινόταν πως δεν υπήρχε περίπτωση να εξευρεθεί λύση. Όπερ και οδήγησε αναγκαστικά τον Καραμανλή στο βέτο του Βουκουρεστίου που τόσο αρέσκονται να διαφημίζουν και σήμερα ως "υπερήφανη εθνική στάση" τα εξαπτέρυγα του καραμανλισμού.

 

Προσάρτηση στις Σέρρες
Στη Διεύθυνση της ΔΕΗ Σερρών, που αναβαθμίζεται, θα υπάγεται από φέτος και ο ν. Κιλκίς. Προκόψαμε με το ΤΕΙ που "μεταγράφηκε" από τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες και χαΐρι δεν είδε, τώρα θα προκόψουμε και με τη ΔΕΗ.Δεν καταλαβαίνουν
τη διαφορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ξεχασιάρηδες Το μήνυμα του Γιάννη Αλίρη »