Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 10:02:37 μμ
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 23:44

Δημάκη: Σκληρή δουλειά για κοινωνική πολιτική

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

“Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχουμε χρέος και καθήκον να επικεντρωθούμε στις σοβαρές ανάγκες των δημοτών μας και να καταπιαστούμε με τις κοινωνικές πτυχές της πόλης μας”, τονίζει η νέα αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Κιλκίς, Αννα Δημάκη.
«Με σκοπό την κοινωνική συνοχή και την προάσπιση της υγείας, ο Δήμος μας και η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, θα συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους προς όφελος των πολιτών.


Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους υπαλλήλους, στην διεύθυνση και στον πρώην αντιδήμαρχο Δημήτρη Τσαντάκη, που με την σκληρή δουλειά τους και τον σχεδιασμό όλα αυτά τα χρόνια κατάφεραν να εξελίξουν αλματωδώς την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας.
Με αφορμή της ανάληψης των καθηκόντων μου και την κοπή της βασιλόπιτας εύχομαι στους συναδέλφους καλή δύναμη και εύκολη υλοποίηση των στόχων μας».

 

Σφοδρή αντίδραση
Ύστερα από την υπερψήφιση της συμφωνίας εισδοχής της ΠΓΔΜ (προσεχώς: Βόρειας Μακεδονίας) στο ΝΑΤΟ από την Βουλή των Ελλήνων έμπλεος οργής και διαμαρτυρόμενος σφοδρώς υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του διαχειριστή της Πολυκατοικίας όπου διαμένω, παραμένων απλό μέλος της σχετικής επιτροπής.
Ελπίζω το παράδειγμα υψηλής εθνικοφροσύνης μου να ακολουθήσουν και άλλοι διαχειριστές πολυκατοικιών.
Θ.Π.

 

Πέρα "βρέχουν"
τα σχολικά γεύματα
Θα θυμάστε που ό ν. Κιλκίς απουσίαζε από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο παιδείας για μερικές εκατοντάδες σχολεία της χώρας.
Αναδείξαμε το θέμα πριν δυο μήνες και αναρωτηθήκαμε γιατί απουσιάζουμε.
Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε συμπληρωματικό πρόγραμμα με επιπλέον 104 σχολεία της χώρας. Μεταξύ αυτών 15 του ν. Πιερίας, έξι της Θεσσαλονίκης, τέσσερα της Καβάλας, δυο της Ημαθίας, τρία της Καστοριάς κ.ο.κ.
Λάμπουν δια της απουσίας τους τα σχολεία του ν. Κιλκίς.
Προφανώς ως κάτοχοι του χάλκινου μεταλλίου στο περιφερειακό ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας, θεωρούμαστε εύποροι διό και εξαιρούμεθα.
Εκτός κι αν ισχύει κι εδώ - που δεν το πιστεύουμε δηλαδή- η γνωστή μακαριότητα των αρμοδίων νομαρχιακών και δημοτικών "κεφαλών" του τόπου.

 

Εκτός νυμφώνος...
Είναι αλήθεια ότι ως Κιλκίς διαθέτουμε, πέραν του εθισμού στην αδράνεια, διαθέτουμε και πολιτικό ήθος.
Την περασμένη Δευτέρα ανακοινώθηκε από το ΥΜΑΘ και την υπουργό κ. Νοτοπούλου η έκτακτη χρηματοδότηση σε 43 φορείς-σωματεία αρμοδιότητάς της. Σωματεία παγκοίνως γνωστά όπως ο Σύλλογος φίλων της ΕΡΤ Σερρών, η Πανηπειρωτική Ένωση ν., Δράμας, οι Φίλοι της Παραλίας κ.ο.κ. με ποσά γύρω στα 5.000 ευρώ για την ευόδωση των σκοπών που εξυπηρετούν.
Σορπράιζ: Από τον πίνακα απουσιάζουν ανάλογα σωματεία του ν. Κιλκίς. Ή δεν το πήραν χαμπάρι, ή δεν διαθέτουν επαρκή πρόσβαση στην και υποψήφια δήμαρχο Υπουργό.
Και μην νομίζετε: διαθέτουμε και στο ν. Κιλκίς σωματεία που δεν τα ξέρει η ...μάνα τους και που “ευλογήθηκαν” κατά το παρελθόν με ουκ ολίγα ποσά. Πάντα για ευγενείς σκοπούς. Μέχρι και για να εκπαιδεύουν σερβιτόρους.

 

Νέοι και Παίονες
Γράψαμε τις προάλλες ότι η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στο τοπικό πάντα, θα είναι ορατή και σε τυφλώττοντες. Και αποκαλύψαμε ότι μεταξύ εκείνων που έχουν τύχη είναι και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Αναστασία Ανανιάδου.
Λοιπόν, πριν στεγνώσει η μελάνη από το δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι ήδη η κ. Ανανιάδου υπέβαλε αίτηση στα οικεία κομματικά όργανα δηλώνοντας την επιθυμία της να ενταχθεί στο προσεχές βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο ν. Κιλκίς.
Και μια που βρισκόμαστε στους Γαλάζιους: Καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει υποψηφιότητα από την Παιονία. Και προς τούτο πλήθυναν οι επαφές με τον δικηγόρο Αλέξανδρο Πασιατά, εκ Λιβαδίων έλκοντα την καταγωγή.
Αν θα καρποφορήσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις δεν το γνωρίζουμε. Πάντως το κομματικό πρέσιγκ είναι ισχυρό.