Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 6:25:15 μμ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 22:43

Είμαστε ωραίοι και πληρώνουμε!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δυο έργα προκηρύχθηκαν για την παραλία της Δοϊράνης από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Για το ένα, το μεγάλο, που αφορά την ανάπλαση της παραλίας –από το Μουσείο Λίμνης μέχρι το Τελωνείο- σας είχαμε ενημερώσει.
Το «μικρό» έργο, που θα πρέπει και να προηγηθεί, αφορά την κοπή των δένδρων που βρίσκονται μέσα στην κοίτη της λίμνης και στην ίδια περιοχή. Τα περισσότερα από αυτά τα δένδρα έχουν πέσει μέσα στο νερό και δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

 

Είναι τα δένδρα αυτά -λεύκες- που είχε φυτέψει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοϊράνης επί ΥΜΑΘ του αείμνηστου Ντίνου Τριαρίδη και για τα οποία δένδρα ο Σύλλογος είχε επιχορηγηθεί! Με το κομμάτι πήγαινε η επιχορήγηση.
Δηλαδή, το ελληνικό κράτος πλήρωσε το Σύλλογο για τα δένδρα που φύτεψε μέσα στην κοίτη της λίμνης, όταν τα νερά είχαν αποτραβηχτεί, και τώρα πληρώνουμε 100.000 ευρώ σε ιδιώτη-εργολάβο που θα πάρει το έργο για να ξεριζώσει τα δένδρα αυτά μέσα από τη λίμνη!
Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί και πως αυτή η χώρα βρέθηκε χρεωκοπημένη.

 

Τα δημοτικά συμβούλια
δεν είναι για τη λακκούβα
Περισσότερο από τρεις ώρες κράτησε η εκτός ημερήσιας διάταξη στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς και με πολύ και αχρείαστη ένταση.
Ας το πούμε τώρα που είναι αρχή. Οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν είναι για να μεταφέρουν οι σύμβουλοι θέματα που μπορούν να λυθούν με ένα τηλεφώνημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Δεν είναι για να λένε οι σύμβουλοι πως λείπει ένας κάδος απορριμμάτων από το χωριό τους ή άνοιξε μια λακκούβα στον τάδε δρόμο ή λείπει μια πινακίδα από την τάδε διασταύρωση ή…
Γι’ αυτά τα μικρά και καθημερινά, ας πάρουν πρώτα ένα τηλέφωνα, ας ενημερώσουν κι αν δεν λυθούν τα ζητήματα ας κάνουν τότε μια αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο.
Τα δημοτικά συμβούλια είναι για να κουβεντιάζονται τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα του δήμου, αν θέλουμε να έχουμε προοπτική ως τόπος.

 

Ειδικότητα δημοσιογραφίας στο ΔΙΕΚ Κιλκίς!
Συνολικά 8 ειδικότητες ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκαν για το Δ.ΙΕΚ Κιλκίς, για το έτος κατάρτισης 2019-2020, από τη Διεύθυνση Δια βίου Μάθησης. Μεταξύ των ειδικοτήτων είναι και αυτή της Δημοσιογραφίας. Δεν ξέρουμε ποιος το σκέφτηκε, ποιος το πρότεινε και το αποφάσισε, αλλά είναι εκτός πραγματικότητας να δημιουργείς ειδικότητα δημοσιογραφίας όταν ο Τύπος περνά κρίση χωρίς προηγούμενο, όταν κλείνει το ένα μέσο ενημέρωσης μετά το άλλο και η ανεργία στους δημοσιογράφους είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Στο νομό Κιλκίς προ κρίσης κυκλοφορούσαν έξι εβδομαδιαίες εφημερίδες και δυο καθημερινές και σήμερα κυκλοφορούν μόλις δυο εβδομαδιαίες και μια καθημερινή, ενώ δημοσιογραφικό ραδιόφωνο στο νομό εκπέμπει μόνο ένα, στο Πολύκαστρο. Με ποια λογική θα εκπαιδεύσεις δημοσιογράφους; Που θα εργαστούν;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δουλευόμαστε διαχρονικά! Ξεκούδουνη στήριξη »