Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:42:59 μμ
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 21:33

Εξ ...αγκύρας πηγής

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το κόλπο με την τεχνητή αύξηση των γαλάζιων μελών ιδιαίτερα ενόψει  εσωκομματικών ή πάσης φύσεως εκλογών (ανάδειξης υποψηφίων κ.ο.κ) είναι γνωστό καθώς το ακολουθούν και άλλα κόμματα. Συνήθως οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καταβάλλουν εξ ιδίων το κόστος εγγραφής στο μητρώο του κόμματος ώστε να έχουν εξασφαλισμένο αριθμό ψήφων στις εσωκομματικές κάλπες.


Κάπως, έτσι π.χ. η Νέα Δημοκρατία αριθμούσε πάνω από 400.000 μέλη, αριθμός δυσθεώρητος για τα δεδομένα της χώρας, ιδιαίτερα σε συνθήκες της κρίσης.
Μόνο που η συνταγή χάλασε με αλλαγή του συστήματος εγγραφής των μελών στο μητρώο. Με το ισχύον κάθε μέλος για να παραλάβει την κάρτα του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος οφείλει με το σύστημα της αντικαταβολής να πληρώσει τα 10 ή τα 15 ευρώ που ορίστηκαν ως τίμημα.

***
Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για όσους γνωρίζουν τα εσωκομματικά. Τα μέλη εξ ιδίων δεν προθυμοποιούνται να εγγραφούν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους.
Οι ενδιαφερόμενοι (υποψήφιοι) πλέον δεν είναι σίγουροι πως αν θα χρηματοδοτήσουν προκαταβολικά τα μέλη, το χρήμα τους θα μετουσιωθεί σε εγγραφή ή θα αποτελέσει ένα "δωράκι" σε γαλάζιους που δεν σκοτώνονται κιόλας να συμμετάσχουν σε εσωκομματικές εκλογές.
Άλλο είναι να τον πας στην κάλπη και να πληρώσεις το τίμημα κι άλλο να δώσεις χρήμα στο χέρι, αναμένοντας πως ο τελικός αποδέκτης θα είναι το κόμμα κι όχι το "τσιπουράκι".
Και κάπως έτσι μην ξαφνιαστείτε αν φέτος στις εσωκομματικές εκλογές, ο αριθμός των γαλάζιων μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες δεν κατακρημνιστεί.
Το μάθαμε εξ... αγκύρας πηγής που έλεγε και μια γαλάζια ψυχή.

Να τους δούμε και να μην το πιστέψουμε
Νάτες πάλι οι πύρινες ανακοινώσεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς ενόψει Πρωτομαγιάς. Τις καταγράφουμε και ελπίζουμε (σιγά μην συμβεί το αντίθετο) να δούμε τουλάχιστον τα μισά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε...

 

Που άλλες εποχές...
Εκλογές έχουν στη Νέα Δημοκρατία στις 13 Μαίου για ανάδειξη προέδρων και συμβουλίων σε ΝΟΔΕ, δημοτικές οργανώσεις Κιλκίς και Παιονίας καθώς και για συνέδρους στην επόμενη διετία. Και για μεν τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ (θέση με ισχυρό συμβολισμό) εξ όσων γνωρίζουμε μόνο φίλος μας ο Μηνάς Παπαδόπουλος εκδήλωσε ενδιαφέρον,
Γενικότερα το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο και δεν θα εκπλαγεί κανείς αν τα τρία ψηφοδέλτια (ΝΟΔΕ και δυο ΔΗΜΤΟ) έχουν ίσα ίσα 30 υποψήφιους, όσους κι αυτούς που θα εκλεγούν.
Όταν η ανάγκη δημιουργεί συναίνεση αυτά τα φαινόμενα καταγράφονται.  Που άλλες εποχές που γίνονταν σκοτωμός για μια θέση στην τοπική της ...Κοκκινογουλίτσας.
Κι αυτό το φαινόμενο βέβαια, της αποστροφής στα κόμματα, δεν αφορά μόνο τη Νέα Δημοκρατία, αλλά σχεδόν όλα τα κόμματα.