Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, 4:43:50 μμ
Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 22:25

Εξαφάνιση λαθροϋλοτομίας. Αύξηση των δασών στο νομό!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι έχει βάλει το Δασαρχείο Κιλκίς στους λαθροϋλοτόμους.
Οι επίμονες, αλλά και επικίνδυνες προσπάθειες του δασάρχη Κιλκίς, Γιώργου Βούρτζα, και των υπαλλήλων του Δασαρχείου έχουν πιάσει τόπο και η λαθροϋλοτομία στα όρια του δήμου Κιλκίς έχει χτυπηθεί σε ποσοστό 90%!


Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί και οι ποσότητες της νόμιμης κοπής ξύλων, με αποτέλεσμα να ωφελείται το κράτος, αλλά και οι έμποροι ξύλου, αφού δεν έχουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό των λαθροϋλοτόμων. Έχουμε φθάσει να «παράγουμε» κοντά 80.000 κυβικά ξύλου, όταν η Δράμα με τα μεγάλα δάση της φθάνει στα 100.000 κυβικά.

***
Κι όλα αυτά, όταν τα δάση στο νομό μας αυξάνονται! Κι αυτό οφείλεται σε τρεις βασικούς λόγους:
Στην επίπονη δουλειά που με αγάπη και κόπο γίνεται από τους υπαλλήλους των Δασαρχείων μας με τα δεκαετή σχέδια διαχείρισης των δασών.
Στην εξαφάνιση (δυστυχώς) της κτηνοτροφίας στα χωριά μας.
Στο μαρασμό και άδειασμα (δυστυχώς) των χωριών μας από κατοίκους και συνεπώς στη μείωση των αναγκών για καύσιμη ξυλεία.

 

Στην πράξη κρίνονται όλα
Είναι μια πράξη που εμπράκτως σηματοδοτεί τη διάθεση συνεργασίας με τις δημοτικές παρατάξεις που εξήγγειλε εξαρχής ο Δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης.
Στις δημαιρεσίες αλλά και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου με εισήγηση δημάρχου τοποθετήθηκαν σε δημοτικές επιτροπές σύμβουλοι αντιπολιτευόμενων συνδυασμών με κριτήρια την εμπειρία και τη γνώση. Ιδού πως:
Ο Γιώργος Μπουδούρης στη ΔΙΒΙΠΕΚ, ο Κώστας Παπακώστας σε επιτροπή για την άρση κυκλοφορίας οχημάτων, (παράταξη Τονικίδη), η Μαρία Μασμανίδου στο ''Νηρέα'', (παράταξη Τσαντάκη), ο Αλέκος Σεϊτανιώτης στο συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας (παράταξη Αγαθόπουλου) ο Χρήστος Σαρβανίδης (παράταξη Καζαντζίδη) σε επιτροπή της ΔΕΗ για την επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά.