Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 5:51:33 μμ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 23:22

Η εκδίκηση των γυναικών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης πρόσφατα σε μια εκδήλωση για τις Γυναίκες, πέταξε μια "βόμβα" την οποία καλά θα κάνουν να μελετήσουν όσοι (και στο Κιλκίς) ψιλοτακτοποίησαν τους συνδυασμούς στις βουλευτικές εκλογές.
Τι είπε ο Χαρίτσης; Με νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή, Δεκέμβρη - Γενάρη θα επιβάλλει πλαφόν 40% στη συμμετοχή γυναικών στους συνδυασμούς.


Την χαρακτηρίσαμε "βόμβα" την ως άνω δέσμευση επειδή δυσχεραίνει υπερβολικά το σύστημα της μεταφοράς θέσεως γυναικών σε πολυεδρικούς νομούς, σύστημα που εφαρμόζεται με την ισχύουσα ποσόστωση του 30%.
Έτσι, και στο ημέτερο Κιλκίς καθίσταται έως αδύνατο από τις δυο γυναίκες στο πενταμελές ψηφοδέλτιο που θα χρειάζονται με την νέα πρόνοια του 40% να εξαφανιστεί εντελώς κάθε γυναικεία παρουσία.
Επομένως: Πριν επισυμβούν δράματα την τελευταία ώρα, σπεύσατε οι ...μουστερήδες.
Η εκδίκηση των γυναικών βρίσκεται προ των πυλών.

 

Ολίγα περί εκμισθώσεων
Το θέμα της εκμίσθωσης κοινόχρηστων εκτάσεων προκαλεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως στην περιοχή της Παιονίας, όπου η αξία της γονιμότερης γης είναι μεγαλύτερη.
Οι εκτάσεις είναι σημαντικές και ανέρχονται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα που θα μπορούσαν με ορθή κατανομή να δώσουν ανάσες στην τοπική οικονομία.
Και μια περί εντάσεων και ανησυχίας ο λόγος, ας επισημάνουμε ότι στην περιοχή της Παιονίας υπάρχουν παλαιότερες εκμισθώσεις που τουλάχιστον προκαλούν. Έτσι έναντι μισθώματος 5 ευρώ/ στρέμμα που αποτελεί γελοία - προκλητική τιμή εκμισθώθηκαν από το 2012 και το 2013 εκατοντάδες στρέμματα σε άτομα εκτός ν. Κιλκίς.
Στο Αξιοχώρι υπάρχει από το 2013 εκμίσθωση 100 στρεμμάτων σε κάτοικο Κουφαλίων έναντι 5 ευρώ/ στρέμμα, ενώ στον ίδιο κάτοικο παραχωρήθηκαν με τίμημα 50 ευρώ/ στρέμμα τον Νοέμβριο του 2011 145 στρέμματα από την πέραν του Αξιού περιοχή.
Τέλος, σε γυναίκα κάτοικο πάλι Κουφαλίων (με το ίδιο επώνυμο (κόρη, σύζυγος;) παραχωρήθηκαν 60 στρέμματα έναντι 50 ευρώ/ στρέμμα.
Και είναι προφανές ότι με την παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος, εκμισθώσεις όπως οι παραπάνω θα λάβουν παράταση ενός έτους ακόμα.
***
Το ερώτημα είναι: ετούτος ο εκμισθωτής ποια σχέση να έχει άραγε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλονίκης; Διότι επώνυμο και όνομα ταιριάζουν.

 

Καταργήθηκε η προκήρυξη;
Άντε να ακονίσουμε τη μνήμη σας. Θα θυμάστε την προκήρυξη για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού σε περιοχές των Κρουσίων που είχε υπογράψει ο τότε (αν δεν κάνουμε λάθος κάπου το 2013) ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Μανιάτης.
Θα θυμάστε ότι ο διαγωνισμός προχώρησε και το έργο κατακυρώθηκε σε εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.
Θα θυμάστε βεβαίως ότι το έργο δεν προχώρησε και ο εργολάβος δεν εγκαταστάθηκε ποτέ.
Θα θυμάστε επίσης τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε και στο Κιλκίς με διαδηλώσεις του Κινήματος "Ενάντια στα Μεταλλεία".
Ενδεχομένως θα θυμάστε και τη δέσμευση του τότε αντιπολιτευόμενου και νυν υπουργού Σταθάκη, ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακύρωνε την προκήρυξη.
Και τώρα στο ...ψητό: Θυμάται κανείς αν η εν λόγω προκήρυξη ακυρώθηκε από τον Σταθάκη ή όποιον άλλο υπουργό ΠΕΚΑ τον διαδέχτηκε;
Η προκήρυξη είναι ενεργή ή όχι;
Διότι κάτι "πουλάκια" από την Αθήνα μάς πληροφόρησαν πως ο διαγωνισμός δεν ακυρώθηκε ποτέ. Και να πεις ότι το Δημόσιο προστατεύει τα συνφέροντά του από τυχόν αποζημιώσεις θα αξίωνε ο ανάδοχος εργολάβος;
Αφού δεν εγκαταστάθηκε ποτέ, θέμα αποζημιώσεων δεν υφίσταται. Τι να συμβαίνει άραγε;
Παιδιά του Μετώπου, μήπως να ρίξετε μια ματιά κατά Αθήνα μεριά; Μην βγαίνετε χειμωνιάτικα πάλι στους δρομους...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαν να βιάστηκε... Ολόλαμπρη πόλη »