Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019, 5:41:56 μμ
Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 00:17

Η Γουμένισσα θα περιμένει;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To τέλος της αρχής του «Καλλικράτη»: «κάθε νησί και Δήμος», εξήγγειλε και επίσημα από τη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης.
«Έχουμε αποφασίσει να μην θέσουμε θέμα γενικευμένης χωροταξικής αναδιάρθρωσης των ΟΤΑ, με την εξαίρεση βέβαια κάποιων οριακών περιπτώσεων, όπως οι τεράστιοι και μη λειτουργικοί Δήμοι που δημιούργησε σε κάποιες περιπτώσεις η αρχή, «κάθε νησί και Δήμος».


Ο κ. Πουλάκης έχει βέβαια μια πολύ καλή επαφή με τον Γιάννη Αλίρη, που κινεί όλη την προσπάθεια δημιουργίας στη Γουμένισσα. Αλλά αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα, μάλλον η χωροταξική αναδιάρθρωση που σχεδιάζει η κυβέρνηση δεν θα φθάσει μέχρι την όμορφη Γουμένισσα.

 

Πως επιλέγονται τα βιβλία για παρουσίαση;
Κατά καιρούς έχουμε από το δήμο Κιλκίς και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη κάποιες βιβλιοπαρουσιάσεις με συγγραφείς ή βιβλία που δεν έχουν άμεση σχέση με το Κιλκίς. Και το ερώτημα που τίθεται είναι, με ποιο κριτήριο επιλέγεται να γίνει μια βιβλιοπαρουσίαση. Αν δει κανείς τα βιβλία που έχουν παρουσιαστεί, μάλλον δεν υπάρχουν κριτήρια. Ή μάλλον, υπάρχει ένα σταθερό: Ο,τι ήθελε προκύψει!

 

Τι γίνεται με το Γηροκομείο;
Ασκηση πυρόσβεσης θα έχουμε στον Οίκο Ευγηρίας Κιλκίς την Τετάρτη και η πρόεδρος του ιδρύματος, Συλβάνα Καρασσαβίδου, μας προσκάλεσε να την παρακολουθήσουμε.
Καλές και αναγκαίες οι ασκήσεις πυρόσβεσης, αλλά θα προτιμούσαμε να μας καλέσει η πρόεδρος και να μας ανακοινώσει πως το έργο κατασκευής του νέου Γηροκομείου προχωρά και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Γιατί τα χρόνια περνάνε και το γιαπί μένει γιαπί στο λόφο προς το Μεταλλικό, κοντά στις νέες εργατικές κατοικίες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Διαρροές νερού Διάρρηξη στο Ανοιχτό Θέατρο Κιλκίς! »