Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 9:35:19 μμ
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 21:55

Η χρονιά της… Πίτας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για τους Κινέζους το 2019 είναι το έτος του Χοίρου, το τελευταίο στην ακολουθία του κινεζικού ζωδιακού κύκλου.
Για εμάς, εδώ στο φτωχικό Κιλκίς, της πληγωμένης Μακεδονίας, φαίνεται πως έχουμε μπει για τα καλά στην χρονιά της… Πίτας, το πρώτο στην ακολουθία των εκλογών!


Ο μόνος πολιτικός που έκοβε κάθε χρόνο την πίτα του, προσκαλώντας τους πολυπληθείς φίλους του, ήταν ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Ουδείς άλλος. Κι αυτόν φέτος δεν τον βλέπουμε, τον καθυστέρησαν οι πολιτικές εξελίξεις!
Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με πίτες και πιτάκια. Υποψήφιοι βουλευτές και δήμαρχοι, μαζί με πολιτιστικούς και άλλους φορείς φέτος κόβουν τις πίτες τους. Και γίνεται το σώσε από τις παρουσίες όσων θα εκτεθούν σε εκλογές οσονούπω. Λίγο προεκλογικές πέφτουν, αλλά δεν πειράζει. Ετσι κι αλλιώς στην Ελλάδα όλα λειτουργούν λίγο πριν τις εκλογές.
Απλά λέμε, όσους συνωστίζονται φέτος στις πίτες των συλλόγων να τους ξαναδούμε και του χρόνου!

 

Στοχοποίηση Στέφανου Παραστατίδη
με όρους οικογενειακής ευθύνης!
Η οικογενειακή ευθύνη νομοθετήθηκε αρχικά από τον Χίτλερ και αποτελεί φασίζουσα πρακτική στοχοποίησης προσώπων λόγω συγγένειας. Τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούν τις τελευταίες ημέρες στο Κιλκίς για να μεταφέρουν την ευθύνη της υπερψήφισης του Μακεδονικού από τον πατέρα Θεόδωρο Παραστατίδη στον υιό Στέφανο.
Με φυλλάδια που πετάχτηκαν πριν λίγες ημέρες στο παζάρι του Κιλκίς, ο Θεόδωρος αναφέρεται ως προδότης και μαζί με αυτόν τα παιδιά του και τα παιδιά των παιδιών του. Τα καταγγείλλαμε αμέσως.
Αντίστοιχα, στο διαδίκτυο, ανώνυμοι διακινητές προτρέπουν να τιμωρήσουν οι Κιλκισιώτες με την ψήφο τους τον Στέφανο επειδή είναι γιος του νυν βουλευτή, παρότι ο Στέφανος τοποθετήθηκε δημόσια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και συντάχθηκε, από τον Αύγουστο ακόμη, με τη θέση του κόμματός του, δηλαδή του Κινήματος Αλλαγής.
Αυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή, προσβάλλουν το Κιλκίς και δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατία. Τα κίνητρα σίγουρα δεν είναι αγνά, μιας και η προσθήκη του Στέφανου ισχυροποιεί αισθητά το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής και δίνει πολλές πιθανότητες να παρθεί πίσω η βουλευτική έδρα από την Χρυσή Αυγή.
Η απερίφραστη καταδίκη είναι το λιγότερο που οφείλουμε να πράξουμε άπαντες για το γεγονός. Η συκοφαντία, ο στιγματισμός και ο φασισμός δεν έχουν θέση στις ελεύθερες κοινωνίες.

 

Πολιτικό unfair
Στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Γιώργου Φραγγίδη, το ακροατήριο πάγωσε ένας εξ όσων χαιρέτισαν διά μικροφώνου, αναφέρθηκε με άκομψο τρόπο, χωρίς να τον κατονομάζει, σε άλλο υποψήφιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και συγκεκριμένα στον κ. Θέμη Ανθρακίδη.
Λόγια που αν μη τι άλλο αδικούν τον πρώην Διοικητή των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας Θέμη Ανθρακίδη, καθώς επί των ημερών του υπήρξε καταγεγραμμένο έργο το οποίο επιβραβεύτηκε από το ίδιο το υπουργείο Υγείας.
Ελπίζουμε για το καλό του Κινήματος, να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες προσωπικές επιθέσεις, κάτι που άλλωστε δεν βοηθά και την πορεία του κόμματος, τώρα μάλιστα που η εκλογή βουλευτή για το Κιλκίς φαντάζει σενάριο ρεαλιστικό.