Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 12:33:57 μμ
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 22:26

Ισχυροποιείται ο συνδυασμός Τζιτζικώστα στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την περασμένη εβδομάδα σας αποκαλύψαμε την επιλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για τους τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο κ. Τζιτζικώστας προτίθεται να ανακοινώσει επίσημα τους πέντε υποψήφιους την Τρίτη 12 Μαρτίου.


Το σίγουρο είναι πως με τη συμμετοχή του γνωστού επιχειρηματία, αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς, Κώστα Βιολιτζή, ο συνδυασμός ισχυροποιείται τα μέγιστα.
Είναι πολύ νωρίς και μακρινό το σενάριο, αλλά να το θυμάστε: Ο Κώστας Βιολιτζής δεν θα είναι απλός υποψήφιος. Ούτε αύριο ...απλός περιφερειακός σύμβουλος.

 

“Χτύπησε” ο Αλίρης
Σιγά μην άφηνε αναπάντητη την πρόκληση της στήλης ο Γιάννης Αλίρης. Νε αφορμή λοιπόν τα σχόλιά μας για την εξαίρεση της Γουμλενισσας από τη σχεδιαζόμενη κατάτμηση πέντε δήμων, ο φίλτατος Γιάννης απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:
Κύριε Δ/ντα, στο φύλλο της Πρωινής καθημερινής έκδοσης του δημοσιογραφικού σας συγκροτήματος την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στη σελίδα του Παρασκηνιακού τύπου δημοσιεύσατε σχόλιο με τίτλο « Γιάννη; τι γίνεται;».
Εύλογα αναρωτηθήκατε γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται και η Γουμένισσα στην εξαγγελία δημιουργίας νέων Δήμων.
Όπως κατά καιρούς στις συζητήσεις που κάναμε σας έλεγα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μετά την κατάθεση φακέλου διεκδίκησης 3ου Δήμου στο νομό με έδρα τη Γουμένισσα είχε δεχτεί ότι αδικήθηκε ο νομός με τη σύμπτυξη από 11 σε δυο Δήμους και ότι είμαστε ακραία περίπτωση που σε άλλον σχεδιασμό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Η θέση κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων ήταν σαφής, ακραία περίπτωση η οποία πρέπει να θεραπευτεί.
Να σας θυμίσω ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κ. Πουλακής στην επίσκεψη στο Κιλκίς αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ότι πανελλαδικά στον Κλεισθένη 2 θα πάρουμε υπόψη όπου γίνανε αδικίες και ακραίες εξόφθαλμες περιπτώσεις να τις αποκαταστήσουμε.
Η Γουμένισσα και κάποιες άλλες περιπτώσεις που δεν είναι σκόπιμο να αναφέρω περίμενε να ανοίξει το χωροταξικό πέρα από τα Νησιά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα.
Στην Ηπειρωτική Ελλάδα κατά την ερμηνεία τους δεν έγινε άνοιγμα εκτός του Βελβενδού. Αυτό έχει πάντοτε με τις εξηγήσεις θεσμικών παραγόντων της κυβέρνησης την εξής ερμηνεία.
Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός στην Κοζάνη δεσμεύτηκε ότι θα κάνει στον Βελβενδό νέο Δήμο.
Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις ορισμένες δε, δεν μπορούσαν να μην τις λάβουν υπόψη και για τον λόγο αυτό ενώ προβλεπόταν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου να πάει το θέμα στην ολομέλεια αυτό δεν έγινε και μετατέθηκε μια εβδομάδα πίσω.
Οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη αδικεί τον νομό και ιδιαίτερα τη Γουμένισσα.