Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:02:20 πμ
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 23:04

Και οι πολίτες θα ανακτήσουν τη μνήμη τους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρεμπιπτόντως κι αφού επί κοντά δέκα χρόνια η οικονομία του ν. Κιλκίς και όλη η παραμεθόρια προς Βουλγαρία και Σκόπια ζώνη της χώρας μας αφαιμάσσεται από την στροφή της κατανάλωσης των Ελλήνων προς τις γειτονικές αγορές, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της Ν.Δ. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ...θυμήθηκε πως όταν ήρθε εδώ στο Κιλκίς όλοι του επισήμαναν πως για βενζίνη και σε μια σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών στρέφονται οι πολίτες του νομού στα γειτονικά (και φθηνότερα) Σκόπια.


Και αφού ανέκτησε τη μνήμη του κ. Δραγασάκης, είπε τη μεγάλη κουβέντα: Κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό.
Το γεγονός ότι επί χρόνια φωνάζουμε, το θέτουμε σε κάθε επίσκεψη υπουργού, γραμματέα και Φαρισαίου, το γεγονός ότι το Επιμελητήριο έχει εκπονήσει και παραδώσει στους αρμόδιους σχετική μελέτη που αποδεικνύει ότι το κράτος θα έχει όφελος αν ισχύσει ειδική φορολογική ζώνη για την παραμεθόρια περιοχή, όλα τούτα προφανώς δεν είχαν καμιά τύχη. Ούτε συγκίνησαν κανέναν.
Και άρκεσε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας για να θυμηθεί ο κ. Δραγασάκης πως "κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό".
Κι επειδή οι πολίτες την πρόταση δυσπιστίας την έχουν καταθέσει προ πολλού, επαναλαμβάνουμε: Κάντε κάτι τώρα έστω και αργά. Αλλιώς οι πολίτες "θα κάνουν κάτι" κι αυτοί στις κάλπες. Απλώς διότι κι αυτοί θα έχουν ανακτήσει τη μνήμη τους.

Φωνή βοώντος...
Το θέμα των ημερών προφανώς είναι η συμφωνία με τα Σκόπια για την ονομασία της γειτονικής χώρας και πάντα τα συμπαρομαρτούντα.
Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα διαδραματίστηκαν στην κεντρική πολιτική σκηνή, στη Βουλή, στις Πρέσπες, τις δηλώσεις Τσίπρα, Μητσοτάκη, Καμμένου, Κοτζιά κ.ο.κ.
Αλλού επικεντρώνουμε: Κατά της συμφωνίας τάχθηκαν με δηλώσεις τους μια σειρά παραγόντων της δημόσιας ζωής. Βουλευτής Γεωργαντάς, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι, κόμματα (Ν.Δ.) στελέχη κομμάτων (Φραγγίδης, ΔΗΣΥ) κ.ο.κ.
Η κυβερνητική παράταξη, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του, δεν αισθάνονται ότι έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν τη συμφωνία και τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν;
Δεν υπάρχει φωνή στο ν. Κιλκίς για να υπερασπιστεί τη συμφωνία ή απλώς λουφάρουν περιμένοντας να περάσει η ...μπόρα;
Θυμίζουμε ότι σε γειτονικούς νομούς και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικοί βουλευτές (Καστόρης Πιερίας, Σηφάκης Πέλλας...) βγήκαν με παρρησία και υπερασπίστηκαν την κυβερνητική θέση.
Στο έρμο το Κιλκίς φαίνεται πως λείπει η γενναιότητα της δημόσιας έκθεσης απόψεων και θέσεων.