Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 9:48:05 μμ
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 22:54

Κλείνει το σχολείο του Δροσάτου και έπεται συνέχεια!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το ποιο αξιόπιστο στοιχείο για το μαρασμό που υφίστανται τα χωριά μας είναι η πορεία του μαθητικού πληθυσμού σε αυτά.
Και είναι άκρως ανησυχητική αυτή η πορεία. Από το Σεπτέμβριο δεν θα λειτουργεί πλέον και το δημοτικό σχολείο του Δροσάτου, που πριν από χρόνια έφθασε να είναι εξαθέσιο, καλύπτοντας και τα έξι χωριά του πρώην δήμου Δοϊράνης! Από το Σεπτέμβριο τα παιδιά των χωριών αυτών θα μεταφέρονται στο Χέρσο και τα τρία κτήρια του σχολικού συγκροτήματος θα ρημάζουν.


Στα όρια του κλεισίματος είναι και το δημοτικό σχολείο Μυριοφύτου, που κάποτε έσφυζε από ζωή Στα όρια είναι και το σχολείο του Πεδινού με 15 παιδάκια, για να μιλήσουμε μόνο για τα μεγάλα χωριά.
Στην Τούμπα το σχολείο με 9 παιδιά μετατράπηκε σε μονοθέσιο και οι γονείς αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στο γειτονικό Ευρωπό ή στην Αξιούπολη σε πολυδύναμα σχολεία!
Για να καταλάβετε το τι έρχεται στο άμεσο μέλλον, από ολόκληρο το λεκανοπέδιο των Μουριών γράφτηκαν στα προνήπια μόλις πέντε παιδάκια, όταν ο αριθμός αυτός είχε φθάσει στα 30. Πολύ σύντομα σε ολόκληρο τον πρώην δήμο Κρουσσών θα λειτουργεί μόνο ένα δημοτικό σχολείο!

Πως το επικοινωνούν;
Είναι δυνατό να μπαίνουν χορηγοί επικοινωνίας εφημερίδες που δεν κυκλοφορούν, ραδιόφωνα που δεν εκπέμπουν και διάφορα... blog και να αγνοούνται εφημερίδες που κυκλοφορούν, ραδιόφωνα που εκπέμπουνκαι νόμιμες ιστοσελίδες εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας;
Κι όμως είναι! Σε εκδηλώσεις του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας αναφέρονται τέτοιοι χορηγοί επικοινωνίας. Πως δηλαδή επικοινωνεί την εκδήλωσή σου ένα μέσο ενημέρωσης που δεν υπάρχει;
Πρόκειται για αστειότητες, που εκθέτουν και την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία εμφανίζεται ως συνδιοργανωτής!