Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 11:30:42 πμ
Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 22:17

Κουνάει μαντήλι ο Παπακώστας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οσονούπω, μαθαίνουμε, στέλνει χαιρετίσματα ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακώστας και αποχωρεί από το συνδυασμό Τονικίδη.
Αναμείνατε λίαν προσεχώς επιστολή ανεξαρτητοποίησης, σύμφωνα με τις πάντα αξιόπιστες πηγές μας.


Όχι, δεν θα προσχωρήσει σε καμιά παράταξη.
Κι επειδή τα φαινόμενα απατούν... ίσως να περιμένει τον φίλο του τον Άκη να του απευθύνει επίσημη πρόσκληση προσχώρησης στο συνδυασμό ...Τσαντάκη.

 

Η κινητικότητα στην πράξη
Και μόλις την ...κάνει ο Παπακώστας, σιγά σιγά να ετοιμάζονται και οι άλλοι. Που στριμώχτηκαν στην έξοδο και αναμένουν. Ένας ένας όμως.
Για να προλαβαίνουμε κι εμείς οι γραφιάδες να βγάζουμε το ψωμί μας.

 

Βάλτε κάτω το νιονιό σας βρεεε
Εντάξει έκανε ένα λάθος ο Δήμαρχος στην εισήγησή του για το μεταναστευτικό την περασμένη Παρασκευή. Ενημερώνοντας για την αναλογία του αριθμού προσφύγων ανά νομό και ειδικότερα στο Κιλκίς είπε ότι εμείς εδώ φιλοξενούμε 2,7 φορές περισσότερους από την αναλογία μας.
Και το λάθος του ήταν πως αντί για 2,7 είπε 27.
Ε, αυτό το προφανές λάθος εν τη ρύμη του λόγου του, κάποιοι το κατάπιαν αμάσητο κι έτσι την επομένη διαβάζαμε - κι ακόμα αναρτημένο είναι στις ιστοσελίδες τους - πως στο Κιλκίς φιλοξενούμε το 27% των προσφύγων όλης της χώρας.
Λιγότεροι από 2.500 είναι οι πρόσφυγες στο νομό. Και η αναλογία διαμορφώθηκε όταν ήταν 60.000 στη χώρα. Άντε τώρα να είναι 100.000 οι πρόσφυγες.
Οπότε είναι τερατώδες να λες και να γράφεις πως φιλοξενούμε το 27% των προσφύγων της χώρας.

 

Και θέλει και μπορεί!

Μιας και η κουβέντα για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το θέμα των προσφύγων, τελικά, ο δήμαρχος απέδειξε πως μπορεί κάλλιστα να υιοθετήσει το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: Και θέλει και μπορεί!
Στην ιστορία με το ξενοδοχείο της Πικρολίμνης και τους 100 πρόσφυγες που θα φιλοξενούνταν σε αυτό, ο Δημήτρης Κυριακίδης, κινήθηκε αστραπιαία, στη σωστή κατεύθυνση και με τον πολιτικό... τσαμπουκά του έσπασε τη συμφωνία του Υπουργείου με τον ιδιώτη ξενοδόχο.
Όταν πρέπει χτυπάει το χέρι στο τραπέζι ο δήμαρχος και καλά κάνει και μπράβο του.

 

Ακατάλληλος ο χώρος

Έχουμε τρομερό πρόβλημα χώρου. Δεν μπορούν (δεν χωρούν) να καθίσουν ούτε καν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Αν δεν μπορείτε εσείς, αφήστε σε εμάς την πρωτοβουλία και ευθύνη. Στολίδι θα το κάνουμε, πρότεινε στη διοίκηση ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής.
Και όντως: Κάτι πρέπει να γίνει με την αίθουσα. Είναι στενάχωρη, μικρή και για εμάς τους δημοσιογράφους απολύτως κουραστική για να μην πούμε: βασανιστική. Πρωτίστως βέβαια το ελάχιστο μέγεθός της καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή των δημοτών.
Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο Πολύκαστρο και στο Δήμο Παιονίας.
Αν δεν αναζητηθεί και αναμορφωθεί κατάλληλα άλλη αίθουσα (π.χ. Εργατικού Κέντρου;), τότε θα πρέπει να ανασχεδιαστεί από την αρχή η αίθουσα του Δημαρχείου και με πολύ στενά τραπεζάκια για τους συμβούλους, ώστε να μπουν περισσότερες σειρές και να αξιοποιηθούν πλήρως τα λιγοστά της τετραγωνικά...
Δεκαετίες τώρα ακούμε το ίδιο θέμα: Η αίθουσα συνεδριάσεων είναι ακατάλληλη και τα σχετικά. Να δούμε ποια δημοτική αρχή θα το λύσει, αφήνοντας πίσω τις διαπιστώσεις.

 

Τι απέγινε  το ΚΕΠ Μουριών;
Το λεκανοπέδιο όμως είχε την τιμητική του και με την παρέμβαση του κ. Μοσχότογλου. Ρώτησε τι θα απογίνει το ΚΕΠ Μουριών, δηλαδή τι θα κάνει η διοίκηση του δήμου για να λειτουργήσει.
Είναι σύνθετο και χρονίζον το πρόβλημα αυτό, η διοίκηση προσπαθεί να πετύχει την καλύτερη λύση, ήταν η απάντηση από αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Χατζηαπαστόλου που επιφυλάχθηκε να δώσει πληρέστερη απάντηση λίαν προσεχώς.
Και όντως το θέμα δεν είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του δήμου ενώ σχετίζεται και με μετακινήσεις υπαλλήλων όπου πρέπει να συνταιριάξουν κάποτε και διιστάμενες επιθυμίες.

 

Η σωτηρία από τον Φιλόδημο...

Άκουγε τα αιτήματα προέδρων κοινοτήτων και συμβούλων ο αντιδήμαρχος Αλέκος Σημαιοφορίδης και όχι μόνο δεν δυσανασχετούσε, αλλά θα λέγαμε στεναχωριόταν περισσότερο κι από τους προέδρους...
"Να ξέρετε πως για 120 οικισμούς ο δήμος διαθέτει μόνο δυο ισοπεδωτές (γκρέιντερ) Προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες, αλλά είναι δύσκολο. Μέσα από τον Φιλόδημο θα αγοράσουμε ένα καινούργιο γκρέιντερ και θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση... " απάντησε.

 

Ο Άκης πήρε το (δεξιό) όπλο του
"Έγραψε" ο Άκης Πιπερίδης. Κοινώς βγήκε από τα δεξιά στον Δήμαρχο. Σου λέει: πήρες την επίσημη υποστήριξη, εκλέχτηκες και τώρα βγαίνεις στην ...αντιπολίτευση;
Ιδού τι διαδραματίστηκε: Ο Γιάννης Φαχουρίδης "κατέβασε" δυο σχέδια ψηφισμάτων, ένα για την εισβολή στη Συρία κι ένα για τη μη έγκριση-λειτουργία των τριών ολιγομελών τμημάτων στα λύκεια Ν. Αγιονερίου και Σ. Μουριών.
Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν με το βασικό πνεύμα της καταδίκης και της εισβολής και της μη έγκρισης.
Κι άντε οι παρατάξεις, αλλά κι ο ίδιος ο Δήμαρχος; Πήρε το λόγο και ανέφερε επί λέξει πως η μη έγκριση αποτελεί "ατόπημα" του Υπουργείου Παιδείας. Και άλλα συναφή.
Οπότε εξηγέρθη το δεξιό φιλότιμο του Άκη Πιπερίδη: Καταλαβαίνει ο Δήμαρχος ότι με τη θέση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την κυβέρνηση; ρώτησε.
Πήρε μεν απάντηση από τον Δήμαρχο Δ. Κυριακίδη (εδώ είμαστε και εκλεχτήκαμε για να προάγουμε τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών μας), αλλά προκάλεσε αίσθηση η προσήλωση στο κόμμα. Έστω μετεκλογικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Έκαναν την τύχη τους! Καμιά νύξη... »