Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019, 12:45:45 μμ
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 23:27

Λάμπρυνε τις εκδηλώσεις ο Δούκας του Κεντ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου γιορτάζουμε φέτος και μαζί μας και οι Βρετανοί που διατηρούν στο νομό μας τρία στρατιωτικά κοιμητήρια και το εντυπωσιακό Μνημείο της Νίκης στην περιοχή της Δοϊράνης. Φέτος και οι Βρετανοί έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πολύκαστρο και Δοϊράνη, τις οποίες λάμπρυνε με την παρουσία του ο Δούκας του Κεντ, πρόεδρος της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων, τον οποίο συνόδευε και η Βρετανίδα Πρέσβης Κέιτ Σμιθ.


Μετά τις εκδηλώσεις στο Μνημείο της Νίκης ο Δούκας συμμετείχε και στην ανάλογη εκδήλωση στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο πεσόντων στρατιωτών του Α'ΠΠ, στη Δοϊράνη.

***
Δυστυχώς, από τις εκδηλώσεις αυτές απουσίαζαν οι βουλευτές του Κιλκίς. Ευτυχώς ήταν εκεί ο π. βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο οποίος και καλωσόρισε τον Δούκα.

***
Πάντως, την παράσταση έκλεψαν οι μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, που με την καθοδήγηση του χορωδού Σάββα Ηλιάδη τραγούδησαν για την ειρήνη στην εκδήλωση, αλλά και δεύτερη φορά με το πέρας της εκδήλωσης, κάτι που το ζήτησε ο Δούκας. Αίσθηση προκάλεσαν και οι χορευτές του Συλλόγου Κρητών ν. Κιλκίς «Το Αρκάδι», που χόρεψαν δυο λεβέντικους χορούς προς τιμήν του Δούκα.

Έκθεση εικόνων