Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 8:05:35 μμ
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 23:18

Να σεβαστούν τα παιδιά!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Είναι πολλά τα παράπονα που φθάνουν στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό μας για το γεγονός πως ο καθένας μπορεί να μπαίνει σε ένα σχολείο και να τραβά βίντεο και φωτογραφίες τους μαθητές και στη συνέχεια να τις ανεβάζει στο διαδίκτυο!
Εχουν δίκιο οι γονείς να διαμαρτύρονται, γιατί και στο Κιλκίς το πράγμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

 

Οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους, γιατί και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες, όχι μόνο ηθικές αλλά και νομικές. Και κυρίως γιατί οφείλουν να προστατέψουν την προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Οι μαθητές δεν μπορούν να αποτελούν «όχημα» για την αυτοπροβολή κάποιων. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να βάλουν ένα οριστικό τέλος σ’ αυτήν την ανεξέλεγκτη δημοσιότητα, πριν βρεθούν μπροστά σε άσχημες καταστάσεις.
***
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε για περιπτώσεις απόρων ή ανήμπορων μαθητών, που κάποιοι αποφασίζουν να τους βοηθήσουν, αλλά αυτό γίνεται μερικές φορές με τρόπο προσβλητικό για τους μαθητές.
Όταν θέλεις να βοηθήσεις άπορα παιδιά, δεν τα φωτογραφίζεις και τα δημοσιοποιείς στο διαδίκτυο. Δεν το κάνεις ακόμη κι αν έχεις την έγκριση των γονιών τους και πολύ περισσότερο αν δεν την έχεις.
Είναι πράξεις αχαρακτήριστες, γι’ αυτό και το κλείνουμε εδώ!

 

Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει...
Ανέβηκε πρωί πρωί Παρασκευής στο αεροπλάνο να έρθει από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ο ημέτερος Γ. Γεωργαντάς και καθώς δεν έβλεπε τον της Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα τον "έζωσαν τα φίδια"
Λες να μετάνιωσε ο υπουργός και να μην έρθει στο Κιλκίς... να γίνουμε όλοι ...ρόμπες... να βρουν ευκαιρία οι άσπονδοι φίλοι μας και να βγάλουνβ τα εσώψυχά τρους...
Αυτά κι άλλα παρόμοια τον περικύκλωσαν κι είπε να κάνει ηρωική έξοδο. Τηλεφωνεί στον Κ. Τσιάρα: Έλα, υπουργέ μου, τι έγινε, γιατί δεν φάνηκες; Μας περιμένουν στο Κιλκίς για το Δικαστικό...
Οσφράνθηκε την αγωνία του ο υπουργός Δικαιοσύνης και τον καθησύχασε. Έρχομαι και μόλις έρθω θα καταλάβεις και γιατί άργησα.
Τι είχε συμβεί; Στο αεροπλάνο της γραμμής ήταν να ταξιδέψει (μαζί με Γεωργαντά-Τσιάρα) προς Θεσσαλονίκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσιπρας. Άργησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθυστέρησε και η πτήση για να προλάβει ο Τσίπρας να έρθει στη συμπρωτεύουσα καθώς ετούτο το Σαββατοκύριακο είναι δικό του στη ΔΕΘ. Και κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε ότι όντως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος για την κεντροαριστερή στροφή. Ενστερνίστηκε, πέραν των άλλων, και την ώρα ...ΠΑΣΟΚ.

Αδέσποτος τρόμος
Χωρίς καμιά διάθεση είτε υπερβολής, είτε εμπλοκής σε αλλότριες αρμοδιότητες και ευθύνες. Όσοι εντέλλονται καθ' οιονδήποτε τρόπο -και είναι πολλοί, όχι μόνο ο δήμος- με το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων στις πόλεις και τα χωριά μας, οφείλουν να ενεργοποιηθούν άμεσα. Χωρίς δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, μακριά από τη λογική του "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο"
Κινδυνεύουν οι πολίτες τα βράδια από αγέλες σκύλων που περιφέρονται στην πόλη του Κιλκίς. Κι αν συμβεί το απευκταίον, τότε κανείς δεν θα δώσει βάση σε παραγράφους, άρθρα και υποσημειώσεις νόμων.

 

Δέκα σπίτια κι έβγαλαν δήμαρχο
Μπαίνει στο καθαρισμένο προσφάτως οικόπεδο του Μύλου Σαμαρά η αντιπροσωπεία με τον Υπουργό Κ. Τσιάρα, τον ημέτερο υφυπουργό-βουλευτή Γ. Γεωργαντά και τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και μεταξύ άλλων τους υποδέχεται και μια γιαγιά, περίοικος που έσπευσε. Την χαιρετάει κι ο Δήμαρχος, οπότε ο Υπουργός ρωτάει: την γνωρίζεις δήμαρχε;
“Ε, πως δεν την γνωρίζω, συγχωριανή μου είναι!”
Και πιάνει κουβέντα ο δήμαρχος με τη γιαγιά, η οποία φύλαγε το καλύτερο στο τέλος. “Χωριανός μου είναι, από τον Άγιο Μάρκο. Δέκα σπίτια είμαστε, αλλά βγάλαμε Δήμαρχο!” αναφώνησε.
Ευτυχώς για το Δήμαρχο, αυτό το τελευταίο το είπε μετά τις εκλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άφαντοι οχταμηνίτες Αφεντικά οι της ΜΚΟ »