Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 5:23:51 μμ
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 15:38

Ο παλιός ξέρει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έδιναν και έπαιρναν οι προβλέψεις στα εκλογικά κέντρα την περασμένη Κυριακή. Αλλά να ξεκινήσουμε από την ευφορία που προκάλεσε η μαζική συμμετοχή του κόσμου. Έτριβε τα χέρια του ο επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας Χρίστος Ανθρακίδης.


Τον βρήκαμε όταν αργά το απόγευμα η συμμετοχή ξεπέρασε τις 160 χιλιάδες.
Χρήστο τι θα θεωρήσεις επιτυχία;  τον ρωτήσαμε.
Κι ο "καλός στρατιώτης" του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και εντεύθεν, δεν έχασε ευκαιρία. Επανέλαβε την εκτίμηση που έκανε  ο καθηγητής Νίκος Αλεβιζάτος από την περασμένη Παρασκευή:  Λιγότερες από 100 χιλιάδες θα είναι αποτυχία. Επιτυχία θα είναι να ξεπεράσουμε τις 200 χιλιάδες.
Κι επειδή ήταν ήδη κοντά στην επιτυχ'ια, προεξοφλούσε πως θα ξεπεράσουν τους 200.000 οι ψηφοφόροι. Όπερ και εγένετο.

 

Παρουσίες στην κάλπη
Αυτό θα πει σωστό τάιμιγκ. Αργά το απόγευμα πήρα την φωτογραφική μηχανή και επισκέφθηκα το εκλογικό κέντρο στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Για κάποια στιγμιότυπα προκειμένου να πλουτίσουμε το ρεπορτάζ.
Και ω του σωστού τάιμιγκ. Μπαίνω στην αίθουσα κι εκείνη την ώρα ψήφιζε ο συνάδελφος και καλός φίλος Παναγιώτης Φλωρίδης. Και πριν προλάβω να σταυρώσω δυο κουβέντες με τον φίλο - εσένα σε πρόλαβε ο Χαραλαμπίδης, με πείραζε γνωστού όντος ότι  όταν ψήφισα το μεσημέρι απαθανάτισε την σκηνή ο Κώστας Χαραλαμπίδης - ποιος νομίζετε ότι προσήλθε στην κάλπη;
Ο Θανάσης Ρωσσόπουλος αυτοπροσώπως και μετά του ανεψιού.
- Ιδού η ασφαλέστερη απόδειξη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαθέτει και φιλελεύθερη συνιστώσα, σχολίασα.
Είναι αυτό που λένε "οικειοθελής προσαγωγή" σχολίασε ο Παναγιώτης.
Κι όταν ρώτησα τον παλιό μου φίλο Θανάση αν προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και δεν τον ξέρουμε, εκείνος μου ψιθύρισε στο αυτί: Μωρέ, ας μην ήταν υποψήφιος ο φίλος μου ο Μανιάτης και θα σου 'λεγα.
Επομένως αν κάποιος δει τον Θανάση στην κάλπη και την ερχόμενη Κυριακή, μάλλον προσχώρησε και δεν το ομολογεί.


Όσα έδειξαν οι κάλπες
Η πλέον ισορροπημένη κατανομή ψήφων μεταξύ των τριών πρώτων (Ανδρουλάκης, Γεννηματά, Καμίνης) έγινε στις  κάλπες του  Κιλκίς και  του Πολυκάστρου.
Στο Κιλκίς 255 ο Κρητικός, 119 ο Δήμαρχος και 209 η Γεννηματά.
Στο Πολύκαστρο  πρώτος ο Ανδρουλάκης με 72, δεύτερη η Φώφη με 62 και τρίτος ο Καμίνης με 58.
Μεταξύ των δυο πρώτων (Ανδρουλάκης, Γεννηματά) στην Αξιούπολη η νυν πρόεδρος υπερίσχυσε του Κρητικού με μόλις μια ψήφο (58-57).
Ο Γιώργος Καμίνης, πλην του Κιλκίς όπου εκτόπισε από τη δεύτερη θέση την κ. Γεννηματά, κατέλαβε τη δεύτερη θέση και στο Δροσάτο όπου εκτόπισε τον Ανδρουλάκη από τον ασημένιο μετάλλιο.