Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, 4:11:47 μμ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 22:25

Οι δήμαρχοι δεν θα χρειάζονται τη… μειοψηφία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με την απλή αναλογική που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση σε Δήμους και Περιφέρειες στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νέοι δήμαρχοι δεν έχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.

Βλέπε Κιλκίς, όπου ο Δημήτρης Κυριακίδης εξέλεξε 13 συμβούλους από τους 41.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα προεκλογικά και μετεκλογικά να γραφτούν σενάρια συνεργασιών, με κάποιους της μειοψηφίας να ονειρεύονται και θέσεις αντιδημάρχων, προκειμένου να «προσφέρουν» τη συνεργασία και τους ψήφους τους.
Μάλιστα, στη μετεκλογική σύσκεψη στελεχών μιας παράταξης της μειοψηφίας, ακούστηκαν έντονα και απόψεις του τύπου: «Αφού δεν έρχεται ο Κυριακίδης για διάλογο (σ.σ.: διαπραγμάτευση και αλισβερίσι εννοούσαν), να πάμε εμείς να τον βρούμε»!
Ο Κυριακίδης δεν έκανε τέτοιου είδους συμφωνίες, ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές, για να εξασφαλίσει την εκλογή του ή την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Η νέα κυβέρνηση λύνει τα χέρια των δημάρχων και προωθεί νομοσχέδιο για την κυβερνησιμότητα των δήμων. Ο γόρδιος δεσμός των πλειοψηφιών λύνεται μέσω Οικονομικής Επιτροπής. Ο,τι δεν περνά από το δημοτικό συμβούλιο, θα μπορεί ο δήμαρχος να το περνά μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία θα έχει τον απόλυτο έλεγχο, με διορισμό της πλειοψηφίας των μελών της.
Και όσοι από τη μειοψηφία ονειρεύονταν παζάρια και καρέκλες, θα μείνουν με τα όνειρα!
***
Μαθαίνουμε πως πρόθεση του νέου δημάρχου Κιλκίς είναι να συναντηθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο με τους επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, ρίχνοντας γέφυρες συνεργασίας και συνεννόησης, για το καλό του δήμου και όχι για την παραχώρηση καρεκλών εξουσίας.

Ήταν σε επιφυλακή
η ....οικονόμα Αντιπεριφέρεια
Γράψαμε τη διαμαρτυρία πολίτη για τα αναμμένα φώτα στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς όλη νύχτα και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης ευαισθητοποιήθηκε να απαντήσει.
Κατ' αρχήν παραδέχτηκε ότι όντως σε ένα όροφο του κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς τα φώτα ήταν αναμμένα όλη νύχτα και μάλιστα όχι μόνο για μια νύχτα.
"Λόγω των εκλογών είχαμε επιφυλακή στην Π.Ε. Και για το λόγο αυτό ήταν τα φώτα ασφαλείας αναμμένα" εξήγησε ο κ. Βεργίδης. Και με την ευκαιρία μάς ενημέρωσε ότι η Π.Ε. κατάφερε να περιορίσει τις λειτουργικές της δαπάνες, κατ' αρχήν υποδεχόμενη στο κτήριο υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωνε ενοίκια κατά το παρελθόν. Έτσι στο καλαίσθητο κτήριό της στεγάζονται πλέον και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμήμα Συγκοινωνιών και το ΚΕΔΔΥ.
Στο ίδιο πλαίσιο οικονομιών το κτήριο ψύχεται και θερμαίνεται με σύστημα που αξιοποιεί τη γεωθερμία, συνέχισε ο Ανδρέας.
Κι αν τον αφήναμε να συνεχίσει, θα έλεγε κι άλλα...

Ανακάλυψη της πλάκας
Βρε τι μαθαίνει κανείς. Επιστήμονες κι όχι μόνο Έλληνες, ανακάλυψαν ότι ο πρώτος Homo Sapiens εμφανίστηκε και κατοίκησε στην Ελλάδα χιλιάδες χρόνια πριν εμφανιστεί σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Και το άλλο: Για ένα μεγάλο διάστημα - δηλαδή για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια- συνυπήρξαν ο homo Sapiens με τον Νεάντερταλ!
Σιγά την ανακάλυψη. Ακόμα συνυπάρχουν στην Ελλάδα οι εν λόγω τύπου ανθρώπου.

Σπεύσαμε πρώτοι
Άμεσα ανταποκρίθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς στην έκκληση για βοήθεια προς την χειμαζόμενη Χαλκιδική. Διέθεσε άμεσα τρία αυτοκίνητα και εργαζόμενους για τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου της Χαλκιδικής. Μάλιστα, η κιλκισιακή βοήθεια ήταν η πρώτη που έφτασε κι ανέλαβε δράση στην Χαλκιδική. Μπράβο μας!