Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, 4:55:24 μμ
Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 09:25

Όση η Γαλλία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης... Ο νομός (η περιφέρεια Μίνας Γκεράις) όπου υπάγεται ο Δήμος Μουριαέ, όπου Δήμαρχος είναι ο δικός μας Γιάννης Γραμματικόπουλος (ανεψιός του Όθωνα, να μην ξεχνιόμαστε) έχει έκταση όση περίπου η Γαλλία!


Είναι τεράστια η Βραζιλία. Με κοντά 8,5 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι κάπου 70 φορές μεγαλύτερη από την χώρα μας. Όταν η διπλανή Τουρκία είναι μόνο 6 φορές μεγαλύτερη.
***
Καταγράφοντας ετούτα τα συγκριτικά μεγέθη, θυμηθήκαμε ξανά τον ντόρο που είχε γίνει στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας όταν έγινε η ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Κάπου 120 δισεκατομμύρια ευρώ μπήκαν τότε στο τραπέζι και ήταν πολλοί οι εκπρόσωποι χωρών της Νότιας Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής - τεράστιων σε έκταση και πληθυσμό- που αναρωτιόνταν "Μα, ποια τέλος πάντων είναι αυτή η Ελλάδα για την οποία γίνεται η μεγαλύτερη ρύθμιση -και περικοπή χρέους- παγκοσμίως;" Και συνέχιζαν: Αν στην Ελλάδα των πάνω από 20.000 ευρώ κατά κεφαλήν εισοδήματος (τότε, τώρα είναι κοντά στα 17.700 ευρώ) παρέχονται τόσα δισεκατομμύρια δάνεια, στην φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου πόσα πρέπει να δοθούν;"
Αλλά θα έρθει καιρός που θα ξαναγραφεί η Ιστορία, με ψυχραιμία και χωρίς κραυγές και σκοπιμότητες.

Ήταν δίκαιο
κι έγινε πράξη
Αυτό που λένε, οι αξίες ποτέ δεν χάνονται. Ή όπως το διακηρύσσει η κυβέρνηση: Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Ο ημέτερος Λάζαρος Λαζαρίδης, πρώην γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της ΔΕΘ ως εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών στο δ.σ., προσλήφθηκε εδώ και λίγους μήνες ως σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετιγκ των ΕΛ.ΤΑ.!
Ευτυχώς ο ΟΣΕ πουλήθηκε στους Ιταλούς και τη ..σκαπούλαρε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μοναδικός Βορειολλαδίτης Άντε να σοβαρευτούμε »