Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 4:38:24 μμ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 20:32

Ό,τι τούς κατέβει..

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έχουν ξεσαλώσει πέρα από κάθε μέτρο ορισμένα μμε και κυρίως ιστοσελίδες όπου ακούς, βλέπεις και διαβάζεις ...τέρατα.
Κι έτσι σε μεγάλο κανάλι και στη εγκυρότερη πρωινή ενημερωτική εκπομπή προβλήθηκε και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε  το εξής αποτρόπαιο. " Συμβαίνει και αυτό και είναι ελληνικό φαινόμενο! Ο Δήμος Παιονίας, κοντά στο Κιλκίς, έστειλε επιστολή σε πολίτη της περιοχής προκειμένου να πληρώσει χαράτσι για τον τάφο του. Την αποκάλυψη έκανε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όταν ο Κώστας τηλεφώνησε και περιέγραψε τι πραγματικά συνέβη.

 

Ο δήμος του έστειλε επιστολή με την οποία τον καλεί να πληρώσει 10 ευρώ, φυσικά προκαταβολικά, για την ώρα που θα φύγει από τη ζωή. Ουσιαστικά ενημερώθηκε ότι πρέπει να πληρώσει για να ενταφιαστεί στα όρια του Δήμου Παιονίας, όμως ο Κώστας είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και ακόμη δεν έχει κλείσει τα 40. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα, το δημοτικό συμβούλιο έβγαλε την απόφαση με την οποία ορίζεται ότι πρέπει να προπληρώνεις τον τάφο σου. Επίσης το χαράτσι δεν αφορά οικογενειακό τάφο."
Το γεγονός ότι τα 10 ευρώ αποτελούν για τον δημότη Παιονίας (και κάτοικο Θεσσαλονίκης) το ετήσιο τέλος συντήρησης των νεκροταφείων ήταν δύσκολο να το φανταστούν. Κι ακόμα δυσκολότερο να ρωτήσουν το δήμο για να μάθουν.
Και είναι τέλος που επιβάλλουν όλοι οι δήμοι της χώρας.
Ανακαλύψαμε την Αμερική και πανηγυρίζουμε κιόλας.  Τι να πεις και τι να σχολιάσεις...

 

Όπως βολεύει τον καθένα
Την οργή πολλών συμπολιτών μας προκαλεί η ακατανόητη συμπεριφορά επίσης συμπολιτών μας να διαμορφώνουν κατά το δοκούν τα πεζοδρόμια μπροστά στις πολυκατοικίες τους.
Για να εξασφαλίσουν εύκολη πρόσβαση σε υπόγεια και σε θέσεις πάρκιγκ, αλλάζουν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του πεζοδρομίου, ο πεζόδρομος γίνεται κατηφορικός ή ανηφορικός κατά περίσταση, καταργούνται αυθαίρετα  οι θέσεις στάθμευσης στο δρόμο  σε όλο το πλάτος της οικοδομής και πάντα τούτα εντελώς ανεμπόδιστα κι όπως βολεύει τον καθένα. Τις προάλλες μια γυναίκα σκόνταψε κι έσπασε κυριολεκτικά το κεφάλι της) διακομίστηκε στο νοσοκομείο)  και το ερώτημα είναι: Ποιος (ποια υπηρεσία) επιτρέπει τη συμπεριφορά αυτή που θέτει σε κίνδυνο την αρτιμέλεια των πεζών και απαγορεύει τη στάθμευση σε μεγάλο τμήμα της πόλης;
Όχι πως περιμένουμε απάντηση, αλλά έτσι το γράφουμε. Πμ¨ηπως και γίνει κάποιο θαύμα.