Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019, 1:14:03 μμ

Σχόλια

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 15:11

Ζητείται διάθεση συνεργασίας

Γράφτηκε από τον
Λοιπόν για να συνοψίζουμε και να δύνανται οι δύσμοιροι αναγνώστες - πολίτες του Κιλκίς να άγονται σε ασφαλή συμπεράσματα.
Για την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς ( είδατε τι αγωνιστικός - ηρωικός  νομός είμαστε; Αγωνιζόμαστε επί μια 20ετία σχεδόν απλά και μόνον για να καταλήξουμε που θέλουμε να κατασκευαστεί το Μέγαρο) ισχύουν τα εξής:
Η πλευρά Κιλτίδη ανακοίνωσε προ πενταμήνου ότι η οριστική λύση ακούει στο όνομα στρατόπεδο πρώην μεραρχίας.
Από την πλευρά του βουλευτή Σ. Τσιτουρίδη ανακοινώθηκε προ διμήνου ότι τη λύση θα δώσει ο υπουργός τον οποίο προσκάλεσε ο κ. Τσιτουρίδης να επισκεφθεί το Κιλκίς.
Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρός του συνεργάστηκε με το γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης (θα συνεργαστούν και τον Σεπτέμβριο) αχνο….υποδεικνύοντας ως λύση τις δίδυμες.
Κι εμείς;  Όπως θάλεγε κι ο Μάρτινν Λούθερ Κιγκ: «Έχουμε ένα όνειρο. Να δούμε τους δυο μας βουλευτές με τους καθ’ ύλην αρμοδίους να κάθονται σε ένα τραπέζι και να συνεργάζονται…»

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:56

Μαύρισμα μετά τα έργα

Γράφτηκε από τον
Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου επέλεξε για τις καλοκαιρινές του διακοπές ο δήμαρχος Μουριών Σάββας Αργυρόπουλος κι αυτό όχι για να είναι ο… τελευταίος των Μοϊκανών στις ελληνικές παραλίες, αλλά γιατί ήθελε να δρομολογήσει το ξεκίνημα των έργων του. Κι αφού έγιναν οι δημοπρατήσεις και εγκαταστάθηκαν οι εργολάβοι, ο Σάββας την έκανε για λίγο μαύρισμα, έχοντας καλυμμένα και τα… μετόπισθέν του.
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:55

Στερνή τους γνώση…

Γράφτηκε από τον
Με αφορμή την πικρή ιστορία της απώλειας του τμήματος ΤΕΙ Αμπελουργίας στη Γουμένισσα (διαβάστε και τη σημερινή ΓΝΩΜΗ) υπενθυμίζουμε στους πολιτικούς μας ότι και οι υποσχέσεις έχουν ..όρια. Και οφείλουν να διερευνούν εξαρχής αν η «δέσμευση» που αναλαμβάνουν δημόσια διαθέτει τα εχέγγυα της εκπλήρωσής της.
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:03

Γιατί ρυπαίνουν;

Γράφτηκε από τον
Και πολύ καλά κάνουν κι έρχονται για να τους απολαμβάνει και η επαρχία τους δημοφιλείς τραγουδιστές. Ωστόσο είναι απογοητευτικό πόσο λίγο σέβονται το περιβάλλον και εν τέλει τους πολίτες ενός τόπου εκείνοι - οι μάνατζερ ή τα γραφεία προώθησης ή όπως τέλος πάντων λέγονται- που οργανώνουν τις συναυλίες αυτές. Η παράνομη αφισοκόλληση σε κολόνες και δέντρα δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια και ασυνέπεια στον πολιτισμό που υποτίθεται ότι υπηρετούν.
Κρίμα. Και δυο φορές κρίμα που δεν υπάρχει κάποιος να προστατεύει τους πολίτες από τις αυθαιρεσίες αυτές.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:02

Περαστικά στα …παιδιά

Γράφτηκε από τον
Όταν εμείς σε αποκλειστικά ρεπορτάζ αποκαλύπταμε  όσα διαμείφθηκαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ , στα τέλη του περασμένου χρόνου, και την πρόταση για δυο ή το πολύ τρεις δήμους στο Ν. Κιλκίς σε εκείνη την ουσιωδέστερη μέχρι τώρα συζήτηση για το νέο Καποδίστρια, κάποιοι μονίμως «νυχτωμένοι στον κάμπο» περίπου μας κατηγόρησαν ότι προεξοφλήσαμε το αποτέλεσμα του διαλόγου που δεν ξεκίνησε επίσημα κ.ο.κ.
Τώρα που διαβάζουν τα ρεπορτάζ των αθηναϊκών εφημερίδων στα οποία καταγράφονται εκείνες ( οι ίδιες δηλαδή) οι προτάσεις (για το ν. Κιλκίς) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αντιγράφοντας εκ του ασφαλούς τις «έγκυρες» πληροφορίες.
Τους ευχόμαστε στον τρίτο Καποδίστρια να ξυπνήσουν έγκαιρα από τον καθημερινό ύπνο τους και να δουλέψουν καταγράφοντας τι συμβαίνει δίπλα τους.
Κι όχι αυτά που πολύ θα ήθελαν να συμβούν.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 15:01

Πολυεπίπεδη διαμάχη

Γράφτηκε από τον
Λέμε τώρα, με το νέο Καποδίστρια προβλέπονται τρεις δήμοι. Ένας με έδρα το Κιλκίς, ένας με έδρα το Πολύκαστρο και ο τρίτος της Παιονίας με έδρα την ….;
Κι όχι τίποτε άλλο. Και η Γουμένισσα και η Αξιούπολη διαθέτουν γαλάζιους δημάρχους. Με τον έναν ( λέγεται και Στέλιος) να ανήκει στους φαν του Κιλτίδη και την άλλη ( χαίρε Σόνια) να κινείται στη σφαίρα επιρροής, ούτως ειπείν, του Τσιτουρίδη.
Ε, ρε γλέντια που θα γίνουν….
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:07

Τρίτος δήμος το Πολύκαστρο;

Γράφτηκε από τον
Ολες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών εμφανίζουν ως δεδομένο το σενάριο ο δήμος Πολυκάστρου να διασώζεται με το νέο «Καποδίστρια», αποτελώντας τον τρίτο δήμο του νομού, παίρνοντας μαζί του και το δήμο Πικρολίμνης.
Μάλιστα, μαθαίνουμε πως ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Πολυκάστρου εθεάθη στην πλατεία Πολυκάστρου, μαζί με παρέα Νεοδημοκρατών, όπου συζητούνταν αυτό ακριβώς το σενάριο.
Κάνει ανοίγματα ο Σισμανίδης; Ο φίλος του ο Κουλίνας τι λέει;
Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:07

Ηρωικές εποχές

Γράφτηκε από τον
Λέμε επίσης «υποτίθεται θάρθει ο Υπουργός» διότι κυκλοφόρησαν πάλι πληροφορίες από την πλευρά του έτερου Καππαδόκη - είναι κιόλας- του βουλευτή και υφυπουργού Κ. Κιλτίδης δηλαδή ότι μέσα στο Σεπτέμβριο το θέμα θα κλείσει οριστικά με επιλογή του στρατοπέδου της Μεραρχίας, όπως εξάλλου είχε ανακοινώσει ο κ. Κιλτίδης.
Κι ύστερα θεωρούμε πως εκείνες οι …ηρωικές μέρες της αντιπαράθεσης Παπαδοπουλου - Περτσινίδη πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Τότε που έστελνε ο ένας γκρέιτερ σε ένα χωριό και διέταζε την αποχώρηση (του γκρέιτερ) ο άλλος για να μην πιστωθεί πολιτικά το έργο στον αντίπαλό του.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:06

Μην τον είδατε τον Υπουργό

Γράφτηκε από τον
Και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μας αφήνουν. Υποτίθεται πως επίκειται επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης στο Κιλκίς για να αποφασίσει - καθώς οι εδώ τοπικοί μας άρχοντες και εκπρόσωποι και αντιπρόσωποι αδυνατούν να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν- την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου.
Λέμε υποτίθεται διότι η σχετική ανακοίνωση δεν προήλθε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά, αν δεν κάνουμε λάθος, από το γραφείο του κ. Τσιτουρίδη.
Επειδή πέρασε τρίμηνο από τότε, μήπως πρέπει να υπενθυμίσουμε στον υπουργό - αν ξέρει τίποτε- πως δεν χωρεί νέα καθυστέρηση;

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 14:05

Αντίδραση γιοκ

Γράφτηκε από τον
Από το τέλος Ιουλίου γράψαμε στην ΠΡΩΙΝΗ για την ίδρυση τμήματος οινολογίας στο ΤΕΙ Δράμας και επισημάναμε ότι με την απόφαση αυτή πηγαίνει «περίπατο» η προοπτική λειτουργίας ανάλογου τμήματος (Αμπελουργίας, όπως εξαγγέλθηκε) στη Γουμένισσα.
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και επίσημη αντίδραση από οποιοδήποτε φορέα της πόλης και της περιοχής δεν εκφράστηκε. Προφανώς δεν θεωρούν σημαντική την εξέλιξη.
* * *
Εκτός κι αν είναι απασχολημένοι  οι εκεί τοπικοί παράγοντες)  με την ….χωροθέτηση του τμήματος ΤΕΙ οψέποτε (κι αν ποτέ) ιδρυθεί.
Τα συνηθίζουμε ετούτα τα …σχωρεμένα εμείς στο κλεινόν Κιλκίς.