Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 1:06:06 πμ

Σχόλια

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:31

Περί διαφθοράς

Γράφτηκε από τον
Η διαφθορά δεν θα καταπολεμηθεί αν διασωθεί το πολιτικό σκηνικό του δικομματισμού, προέβλεψε ο κ. Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο Κιλκίς την περασμένη Τετάρτη. Είναι άραγε θέμα δικομματισμού; Και τι θα αλλάξει άραγε αν στα δυο κόμματα εξουσίας  προστεθεί και τρίτο; Είναι θέμα καλών ανθρώπων που λείπουν από τα δυο κόμματα και περισσεύουν στο τρίτο;  Ιδού ένα πεδίο προβληματισμού που άξιζε να ανοίξει στη συγκέντρωση με την ευκαιρία της παρουσίας του θαυμάσιου Φώτη Κουβέλη. Αλλά ας όψεται το EYRO και ο ημιτελικός που άρχιζε σε λίγη ώρα.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:11

Ξαναβρέθηκαν

Γράφτηκε από τον
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λένε. Και ο Γιώργος Φραγγίδης, με καθυστέρηση έστω, συγκάλεσε τους υποψήφιους συμβούλους του, ολόκληρο δηλαδή το ψηφοδέλτιο των νομαρχιακών εκλογών σε μια συνάντηση εργασίας.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:10

Ο τολμών Στάθης

Γράφτηκε από τον
Μπορεί όταν συμμετέχει σε ΠΑΣΟΚικά ακροατήρια να διατυπώνει λίαν επικριτικό λόγο για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο Στάθης Μακρίδης δεν διστάζει να διατυπώνει αιχμηρές ερωτήσεις και στους «συντρόφους» της Αριστεράς.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:29

τους δικηγόρους για το κτηματολόγιο

Γράφτηκε από τον
Εμείς είμαστε οι καταλληλότεροι, οι καθ’ ύλη αρμόδιοι για να βοηθήσουμε τους πολίτες να συμπληρώσουν τις δηλώσεις στο κτηματολόγιο, αναφέρουν οι δικηγόροι με ανακοίνωσή τους.
Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου για να εξηγήσουν τη θέση τους και να επιτεθούν στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και για την οικονομική επιβάρυνση που επιβάλλει στους πολίτες.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:27

Αλλόκοτα πράγματα

Γράφτηκε από τον
Δέκα πολίτες του Γαλλικού κατήγγειλαν ότι το αρδεύσιμο νερό των γεωτρήσεων είναι ακατάλληλο ακόμα και για άρδευση, προφανέστατα λόγω της δράσης ρυπαντών - γνωστοί είναι σε όσους θέλουν να μάθουν.
Η καταγγελία υποβλήθηκε στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κι ακόμα οι άνθρωποι περιμένουν να μάθουν σε ποιες ενέργειες προέβη το κράτος για να τους προστατεύσει.
Η Νομαρχία Κιλκίς δήλωσε άγνοια (  γιατί άραγε; Δεν γνωρίζουν ανάγνωση οι αρμόδιες υπηρεσίες;) και οι πολίτες αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα προστατευθούν.
Πάντως τους συνιστούμε να μην πάνε στα δικαστήρια. Διότι όσοι πήγαν διαπίστωσαν αλλόκοτα πράγματα.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:27

Συνεχείς έλεγχοι

Γράφτηκε από τον
Παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την εφαρμογή του νόμου αναφορικά με την απαγόρευση προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών σε ανηλίκους η Εισαγγελέας Κιλκίς. Όταν τη ρωτήσαμε, πριν ένα μήνα σε συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, δήλωσε πως κάθε εβδομάδα ρωτά την Αστυνομία αν ελέγχονται τα καταστήματα και ποια είναι αποτελέσματα.
Ιδού λοιπόν το πλέον πρόσφατο. Στο Πολύκαστρο συνελήφθη ένας καταστηματάρχης την περασμένη Παρασκευή διότι προσέφερε οινόπνευμα σε δυο ανηλίκους
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:03

Τα επέστρεψαν

Γράφτηκε από τον
Τα κουκούλωσαν στο …ευαγές ίδρυμα. Τα 3.500 ευρώ «έκαναν φτερά», αλλά μόλις αντιλήφθηκαν το σκάνδαλο που θα ξεσπούσε, έβαλαν τα χρήματα στο ταμείο.
Πάλι καλά.
* * *
Στο κάτω της γραφής δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο για να «ευλογούνται» διάφοροι ευέλπιδες προς ζημία του ίδιου ταμείου.
Εκεί τουλάχιστον υπάρχει η ελπίδα της αντιπαροχής…
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:02

Αναρωτιέμαι…

Γράφτηκε από τον
Ένας ταπεινός επαρχιώτης δημοσιογράφος είμαι και κάθε χρόνο μαζί και μετά  την φορολογική μου δήλωση, υποβάλλω στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναλυτική δήλωση «πόθεν έσχες» ώστε να ελέγχει η Δικαιοσύνη αν τα περιουσιακά μου στοιχεία δικαιολογούνται από τα εισοδήματ6ά μου.
Μαζί και τα στοιχεία των συγγενών μου, αν είναι μέτοχοι και σε ποιες εταιρείες κ.ο.κ.
Μέ4σω του κρατικού προϋπολογισμού χρηματοδοτείται εδώ και κάμποσα χρόνια η λειτουργία των κομμάτων στην χώρα μας. Τόσο δύσκολο είναι να ελεγχθεί αν τα έξοδα των κομμάτων και δη τα προεκλογικά δικαιολογούνται από τα έσοδά τους;
Και γιατί πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε ως κοινωνία, όταν όλοι γνωρίζουμε πως τα κόμματα χρηματοδοτούνται από επιχειρήσεις και δεν απαιτούμε όλα να γίνονται νόμιμα και με αποδείξεις;
Θ.Π.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:01

Πως λείπει ο γιατρός;

Γράφτηκε από τον
Αναγνώστης της εφημερίδας μας πρόσεξε την απρέπεια και προσυπογράφουμε τη διαμαρτυρία του. «Μα καλά, τι είδους εγκυκλοπαίδεια του ποντιακού ελληνισμού είναι αυτή; Έχει μέσα ανθρώπους που δεν τους ξέρει ούτε η μάννα τους χωρίς ιδιαίτερη προσφορά και απουσιάζουν ονόματα προσωπικότητες που κοσμούν το ποντιακό  στοιχείο…» διαμαρτυρήθηκε ο φίλος. Κι όταν ζητήσαμε εξηγησεις, μας επέπληξε. «Δεν προσέξατε ότι δεν αναφέρουν το όνομα του  γιατρού, του Τάσου Αμανατίδη; Δυο φορές Δήμαρχος του Κιλκίς διετέλεσε, είναι από του πλέον καταρτισμένους στην ποντιακή ιστορία και λαογραφία ο γιατρός. Ποιος έκρινε ότι δεν έχει θέση στην εγκυκλοπαίδεια του ποντιακού ελληνισμού;» κατήγγειλε ο φίλος.
Eνώνουμε την φωνή μας. Και διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες για το συνολικό αποτέλεσμα του εκδοτικού εγχειρήματος
Τρίτη, 24 Ιουνίου 2008 14:17

Εκλογές με νέο «Καποδίστρια»

Γράφτηκε από τον
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, χθες το πρωί στην Αθήνα και στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τη διοικητική μεταρρύθμιση, πως οι επόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση θα γίνουν με βάση το νέο «Καποδίστρια».
Μέχρι τέλος του έτους, είπε, θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Οι ΤΕΚΔ και η ΚΕΔΚΕ να μας πουν τι βλέπουν και προτείνουν για το χωροταξικό. Δηλαδή, αν στο νομό Κιλκίς θα έχουμε 2, 3 ή 4 δήμους.
Το σίγουρο είναι πως στις εκλογές του 2010 δεν θα έχουμε 11 δήμους και μια κοινότητα στο νομό μας.
Οπότε, οι δημοτικοί μας άρχοντες ξεκινούν τα εκλογικά σενάρια, στη βάση του νέου σχεδίου Παυλόπουλου.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!