Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 12:27:48 μμ

Σχόλια

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:46

Στον υπουργό απασχόλησης

Γράφτηκε από τον
Από …κεκτημένη ταχύτητα αναφέραμε χθες ότι το υπόμνημα της Ομοσπονδίας καπνοεργατοϋπαλλήλων Ελλάδος απευθύνεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Είναι προφανές εξάλλου από τα αιτήματα που προβάλλονται πως μόνο το υπουργείο Απασχόλησης θα μπορούσε να τα ικανοποιήσει. Προς την κ. Πετραλιά λοιπόν το υπόμνημα του πρόεδρου της Ομοσπονδίας και προέδρου του εργατικού κέντρου Γ. Ιωαννίδη.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:45

Καλώς έπραξαν

Γράφτηκε από τον
Μπορεί ο επικεφαλής της μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζος να βάλλει κατά του αντιδημάρχου Γουμένισσας Γ. Τρέγκα αλλά ο Δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης απέστειλε ευχαριστήριο έγγραφο στο Δήμο Γουμένισσας για την προθυμία του να αποτεθούν στην χωματερή του δήμου σκουπίδια με τέσσερα απορριμματοφόρα των Αμπελοκήπων.
Πρόκειται για εξυπηρέτηση που έκαναν ορισμένοι δήμοι του νομού σε δήμους της συμπρωτεύουσας για να βοηθήσουν στην αποφόρτιση των δρόμων 2-3 ημέρες μέχρι να ανοίξουν η χωματερή των Ταγαράδων και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Και κατά την άποψή μας, πολύ ορθά έπραξαν. Και όφειλαν μάλιστα να το κάνουν ενημερώνοντας και τη μειοψηφία για να μην πλανάται η εντύπωση πως εν κρυπτώ αποφάσισαν.
Ειδικά οι δήμοι της Παιονίας θα είχαν κάθε λόγο να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στη συμπρωτεύουσα καθώς από εκεί ζητούν τη μόνιμη λύση της απόθεσης των δικών τους απορριμμάτων
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008 14:45

Γεύμα Πινέλη

Γράφτηκε από τον
Πήρε –επιτέλους- το εφάπαξ του ο… συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Κώστας Πινέλης και κάλεσε φίλους (κυρίως) από τον εργασιακό του χώρο, και το δήμαρχο Κιλκίς βεβαίως, για να το γιορτάσει.
Το τραπέζι που στήθηκε στο «Μπλόκο», με τη φροντίδα του Στέφανου Μισαηλίδη, είχε όλα τα καλά του Θεού, αλλά κυρίως κέφι και καλή καρδιά. Στο τέλος και λίγη πολιτική κόντρα Πινέλη-Τερζίδη. Όχι που θα συγκρατιώντουσαν!
Κώστα, νάσαι γερός και να σε χαίρονται φίλοι και οχτροί!
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:36

Εκλεκτική…συμπάθεια

Γράφτηκε από τον
Έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η ομοσπονδία καπνοεργατοϋπαλλήλων Ελλάδος με έδρα την Αξιούπολη. Και πρόεδρο τον Γιώργο Ιωαννίδη, πρόεδρο και του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Συχνά πυκνά λοιπόνη διοίκηση της Ομοσπονδίας  «βομβαρδίζει» το υπουργείο με τα αιτήματα του κλάδου, υπενθυμίζοντας πως δεν έτυχαν κάποιας ικανοποιητικής ανταπόκρισης.
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:34

Ευχάριστα και ερωτηματικά

Γράφτηκε από τον
Ευχάριστη εξέλιξη αποτελεί η απόφαση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να ξεκινήσει μέσα στο 2008 την κατασκευή 25 εργατικών κατοικιών μέσα στην Αξιούπολη, σε δυο οικόπεδα που παραχώρησε ο δήμος.
Δικαίωμα του μάλιστα να επιλέξει που θα χτίσει καθώς έχει και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αξιούπολης με την οποία παραχωρήθηκαν (εκ νέου) τα δυο εντός πόλης οικόπεδα.
Εκείνο που ενοχλεί είναι όλο αυτό το «κρυφτούλι» με την τύχη των 48 κατοικιών στη διασταύρωση προς Πύλη.
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν τις θέλουν, ας το πουν δημόσια και ας ξεκινήσουν τις διαδικασίες για άλλα οικόπεδα ή χωράφια.
Αλλά, να ισχυρίζεται ο ΟΕΚ ότι επί ενάμισι χρόνο «προχωρούν οι διαδικασίες για τη σύνταξη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου» στην έκταση των υπό ανέγερση 48 κατοικιών, πάει πολύ.  
Περισσότερη ειλικρίνεια δεν θα έβλαπτε κανέναν.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008 13:34

Έξοχη προσφορά

Γράφτηκε από τον
Σε άλλες στήλες θα καταχωρίσουμε τη βιβλιοπαρουσίαση του έξοχου συγγράμματος του συμπατριώτη μας Χρήστου Σαμουηλίδη: «Η Ιστορία της Αυτοκρατορίας της  Τραπεζούντος».
Προκαταβολικά να δηλώσουμε τον απεριόριστο σεβασμό μας για το πολύμοχθο έργο του συγγραφέα και την τεράστια συμβολή του στην γνώση της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.
Είναι γεγονός ότι ο μέσος αναγνώστης, πόντιος και μη, ελάχιστες γνώσεις ιστορίας έχει για την εκτός ελληνικού κράτους ιστορία του ελληνισμού.
Το βιβλίο του Χρήστου Σαμουηλίδη έρχεται να εμπλουτίσει την ιστοριογραφία του ποντιακού ελληνισμού και όσοι το διαβάσουν θα είναι δια παντός υπόχρεοι στον συγγραφέα.
Περισσότερα όμως λίαν προσεχώς
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:53

Ταχύτητες εμίρηδων

Γράφτηκε από τον
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν στο Ντουμπάι. Θα έχει το μέγεθος των αεροδρομίων Χήθροου και Σικάγου μαζί. Σε έκταση 19.200 γηπέδων ποδοσφαίρου….
Τώρα το σχεδιάζουν και το μελετούν. Ξέρετε πότε δεσμεύονται ότι θα είναι έτοιμο; Μέχρι το τέλος του 2009!!!!!!!! (συνεχίστε εσείς τα θαυμαστικά).
Η άλλη εναλλακτική λύση που έχουν για να τελειώσει γρηγορότερα το έργο είναι να αναθέσουν στους παράγοντες και στους καθ’ ύλην αρμόδους φορείς του Κιλκίς  να το …χωροθετήσουν.  Κι αν δουν οι σεϊχηδες αεροδρόμιο μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία….
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:52

Βράβευση Καλπάκα

Γράφτηκε από τον
Τα βραβεία του διαγωνισμού των καινοτόμων ιδεών έδωσε σε ειδική εκδήλωση ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Γ. Τσιότρας.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν, και σε πολύ καλή σειρά προτεραιότητας, η ομάδα εργασίας του κιλκισιώτη Θανάση Καλπάκα του Χρήστου.
Ανάμεσα σε δεκάδες προτάσεις που κατατέθηκαν για αξιολόγηση, η ομάδα του μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Θ. Καλπάκα, βρέθηκε έκτη σε σειρά κατάταξης και με οικονομικό βραβείο 2.500 ευρώ.
Μπράβο στον Θανάση.
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:51

Ενθουσιασμένος ο Κ. Λαχάς

Γράφτηκε από τον
Τον ενθουσιασμό του μας μετέφερε ο κιλκισιώτης δημιουργός Κώστας Λαχάς από την έκθεση ζωγραφικής του στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.
Ο Κ. Λαχάς μας είπε πως ένιωσε την πιο θερμή φιλοξενία από τους συμπατριώτες του και τη διοίκηση της ΤΕΧΝΗΣ, αλλά κι έναν εξαίρετο επαγγελματισμό από τους ανθρώπους του Συλλόγου στην οργάνωση της έκθεσης, που δεν τον συνάντησε ούτε και στις πιο οργανωμένες γκαλερί.
Όταν θα είναι έτοιμη και η πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό, τότε να δείτε οργάνωση και ποιότητα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 08:50

Καταγγελία Τζούρτζου

Γράφτηκε από τον
Η καταγγελία προέρχεται από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Αθ. Τζούρτζο. Το πρωί της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Γ. Τρέγκας με τα δημαρχιακό αυτοκίνητο οδήγησε τέσσερα φορτηγά του δήμου Αμπελοκήπων στην χωματερή του δήμου για να αδειάσουν τα σκουπίδια τους.
Προφανώς η ενέργεια αυτή έγινε χωρίς να ενημερωθεί η μειοψηφία.