Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019, 5:05:59 μμ

Σχόλια

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:45

Λαϊκισμοί (2)

Γράφτηκε από τον
Όχι δηλαδή πως όποιος ψήφισε υπέρ της κύρωσης της σύμβασης της υποθαλάσσιας  είναι «ερασιτέχνης βουλευτής και «εγκληματίας». Ήταν ατυχέστατη η υπεράσπιση των θέσεων της Σάντας από τον Οδυσσέα.  Αφού κάποια στιγμή αναφέρθηκε πως «θα πάμε στα Ζωνιανά να φέρουμε όπλα» και άλλα παρόμοια πολεμικά που μάλλον δεν ωφέλησαν την υπόθεση της Σάντας. Δοθέντος ότι και η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα ήταν αρνητική.
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:44

Λαϊκισμοί (3)

Γράφτηκε από τον
Εκείνος που συναγωνίστηκε τον Πιπερίδη σε λαϊκισμό ήταν ο αντινομάρχης Αν. Αμανατίδης. Πήρε το λόγο κάποια στιγμή και μίλησε σαν να απευθυνόταν στους άρπαγες του Μπόμπολα που κίνησαν να καταλάβουν τη Σάντα. Και ο αντινομάρχης μας τους προειδοποίησε: Δεν ξέρετε με ποιους πάτε να τα βάλετε. Με τους Σανταίους που τα έβαλαν με αυτοκρατορίες… και άλλα ηρωκά.

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2008 09:44

Λαϊκισμοί (4)

Γράφτηκε από τον
Πάντως για να πούμε και του Τάσου το δίκιο, φέρθηκε μεγαλόψυχα. «Μετά τον Συμπιλίδη και την τεκμηριωμένη τοποθέτησή του»… σχολίασε ο γιατρός την ομολογουμένως τεκμηριωμένη αντίκρουση των στοιχείων της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας από τον ομότεχνό του γιατρό χειρουργό.
Για να εισπράξει καλό λόγο ο Συμπιλίδης από τον Αμανατίδη ή πράγματι κοπ
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:22

Ενωτικός ο Σμυδάκης

Γράφτηκε από τον
Δε σήκωσε το γάντι που πέταξε η δήμαρχος Αξιούπολης Σ. Συμεωνίδου ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Σμυδάκης για το θέμα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πολυκάστρου ο κ. Σμυδάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κ. Σιωνίδη, απάντησε με φιλειρηνικά αισθήματα στην επίθεση της κ. Συμεωνίδου.
«Είμαστε γειτονικοί δήμοι με την Αξιούπολη και πρέπει τα προβλήματα να τα λύνουμε με διάλογο και συνεννόηση. Οφείλουμε να σταθούμε σε όσα μας ενώνουν και όχι σ’ αυτά που μας χωρίζουν».

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:21

Και επί της ουσίας

Γράφτηκε από τον
Μπορεί βέβαια να μη θέλησε να σηκώσει τους τόνους ο δήμαρχος Πολυκάστρου, αλλά μπήκε και στην ουσία του προβλήματος. Ανέφερε πως παρέλαβε έναν βιολογικό καθαρισμό υπό εγκατάλειψη. Ο δήμος Πολυκάστρου ήταν αυτός που ένα χρόνο τώρα σήκωσε το βάρος της αποκατάστασής του, χωρίς βοήθεια από την πλευρά του δήμου Αξιούπολης. Και όσο για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου, δεν μπορεί να μην έχει το Πολύκαστρο την πλειοψηφία, ως ο μεγάλος δήμος, και δεν μπορεί να απαιτείται ομοφωνία, αντί της πλειοψηφίας για της αποφάσεις του».
Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2008 05:20

Στα μισά

Γράφτηκε από τον
Γράφουμε στην πρωτοσέλιδη ΓΝΩΜΗ μας, ότι ήταν άδικη η στάση της μειοψηφίας -πλην Χαλίτσιου- να ενοχοποιήσει τη διαφορετική θέση του Νομάρχη, για το ενδεχόμενο ίδρυσης λατομείου στην περιοχή της Σάντας.
Ωστόσο και ο Νομάρχης δεν άντεξε το βάρος της επίθεσης Φραγγίδη και αντί να υπερασπιστεί τη θέση του, εκνευρίστηκε και αποχώρησε από την αίθουσα.
Ναι, είμαι και τώρα υπέρ της λειτουργίας νομαρχιακού λατομείου, αλλά καταψηφίζω τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας Μπόμπολα, θα ήταν η απολύτως συνεπής θέση του.
Έφτασε στα μισά.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:21

Η απάντηση του Ανανιάδη

Γράφτηκε από τον
Ο Αν. Ανανιάδης, αντιπρόσωπος του συνεταιρισμού Βάθης, αν οι εκλογές της Παρασκευής είναι οι έγκυρες, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του στις βολές που δέχθηκε με αφορμή τον τρόπο εκλογής του και με δήλωσή του στη στήλη διευκρινίζει:
Οι εκλογές ούτως ή άλλως ήταν εκπρόθεσμες - κανονικά έπρεπε να γίνουν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου- και επομένως η ημέρα καθορίζονταν από τη διοίκηση.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:20

Συντονιστείτε!

Γράφτηκε από τον
Οι αιγοπροβατοτρόφοι και η Συντονιστική τους Επιτροπή συγκεντρώθηκαν στο Κιλκίς το Σάββατο για να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Στη συγκέντρωση ήταν παρούσες οι αρχές του τόπου, (βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχης κα)
Την ίδια ημέρα η Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών του νομού είχε σύσκεψη στο Κιλκίς και ακολούθως συναντήθηκε με τους βουλευτές Σ. Τσιτουρίδη και Γ. Φλωρίδη.
Το παράδοξο και συνάμα το στοιχείο που εξηγεί γιατί δεν τελεσφορούν οι αγώνες των αγροτών.
Οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν ενημέρωσαν τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών για την εκδήλωσή τους και έτσι η Συντονιστική είχε «μαύρα μεσάνυχτα».
Συντονιστείτε αγρότες -κτηνοτρόφοι. Όλοι μαζί θα προκόψετε. Γιατί έναν έναν - το μάθατε καλά- οι γαλακτοβιομηχανίες για μια …γουλιά σας έχουν.
Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:20

Αειθαλής Σοφιανίδης

Γράφτηκε από τον
Ποιος πρωταγωνίστησε στη συγκέντρωση των αιγοπροβατοτρόφων; Ο παλαίμαχος, αλλά πάντα αειθαλής Γιώργος Σοφιανίδης.
Τη μισή της μισής φλόγας του να είχαν ένας στους πέντε κτηνοτρόφους κι όλα θα ήταν διαφορετικά στον τομέα της κτηνοτροφίας. Αλλά βλέπετε ο καλός Θεός - άντε κι καλός …Λένιν- δεν τα μοίρασε όλα ακριβοδίκαια.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008 13:19

Ζωηρός λόγος

Γράφτηκε από τον
Η Σοφία Καλαντίδου, η βουλευτίνα του Κ.Κ.Ε, από τα Αμάραντα καταγόμενη, κέρδισε τις εντυπώσεις με το μεστό και αγωνιστικό χαιρετισμό της στη σύναξη των κτηνοτρόφων. Μικρόσωμη, πέρασε απαρατήρητη μέχρι που σηκώθηκε να χαιρετίσει. Και κόντεψε να βάλει «φωτιά» στην αίθουσα με την αγωνιστικότητα και τον παλμό που απέπνεε ο λόγος της..