Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 11:40:13 πμ

Σχόλια

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 22:46

Περί σοβάδων και συλλογικής υποκρισίας

Γράφτηκε από τον

Πολύς ντόρος για τους σοβάδες (ή τα πλακίδια ορυκτών ινών ψευδοροφής, κατά τον διοικητή) που έπεσαν σε θάλαμο του νοσοκομείου Κιλκίς και έθεσαν σε (δυνητικό) κίνδυνο ασθενείς.
Την καταγγελία έκανε το σωματείο εργαζομένων, την προώθησε πανελλαδικά η ΠΟΕΔΗΝ, την φέρνει στη Βουλή δια ερωτήσεως βουλευτών της η Νέα Δημοκρατία και πάει λέγοντας.

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 23:05

Ο Δημήτρης Κυριακίδης «απαντά» στον Παύλο Τονικίδη

Γράφτηκε από τον

Με δεύτερη ανοιχτή συγκέντρωση σε μεγάλο χώρο και την ανακοίνωση 40 και πλέον υποψηφίων δημοτικών συμβούλων «απαντά» ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στη μεγάλη συγκέντρωση του Παύλου Τονικίδη στο «Θέατρο» και στις 35 υποψηφιότητές του.
Η μεγάλη συγκέντρωση του Κυριακίδη θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο «Κτήμα των Ευχών» και αναμένεται με ενδιαφέρον για τις αναγκαίες συγκρίσεις.

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 20:16

Πέφτουν (πλαγίως) σοβάδες

Γράφτηκε από τον

Ένα περίεργο τρόπο ανακάλυψε το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς για να αναδεικνύει τα προβλήματα (εργασιακά ή μη στο χώρο του ιδρύματος) Στέλνει ανακοίνωση στην ΠΟΕΔΗΝ, εκείνη από την Αθήνα τη διανέμει σε όλα τα πανελλήνιας εμβέλειας μμε. και κατόπιν ...εορτής το σωματείο του Κιλκίς κοινοποιεί στα μμε του ν. Κιλκίς την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (για το θέμα του Κιλκίς).

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 20:10

Η πιο νέα πρόεδρος πανελλαδικά

Γράφτηκε από τον

Τη δικηγόρο Αναστασία (Νατάσα) Ανανιάδου πρότεινε για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης στην προχθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κυριακίδη για λόγους αρχής, μιας και είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Ετσι, από προχθές έχουμε την πιο νέα και όμορφη πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου ανά την Ελλάδα!
Στη φωτογραφία η νέα πρόεδρος μετά την εκλογή της χάθηκε στη θερμή αγκαλιά του πατέρα της. Πανευτυχής ο Σόλων!

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 20:04

Αντίδραση Κ. Βιολιτζή κατά Π. Τονικίδη

Γράφτηκε από τον

Εχει γίνει πολύ κουβέντα τις τελευταίες ημέρες στο νομό για το γεγονός πως η όλη προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου δημάρχου Κιλκίς και προέδρου του Επιμελητηρίου Παύλου Τονικίδη, για την εκδήλωση κοπής πίτας της δημοτικής του παράταξης έγινε μέσα από τους χώρους και τατηλέφωνα του Επιμελητηρίου. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Επιμελητήριο, Κώστας Βιολιτζής, απέστειλε επιστολή και ζητά από τον πρόεδρο και τον διευθυντή του Επιμελητηρίου για το τι ακριβώς έγινε και να συζητηθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη.
“Δεν μπορούν να γίνονται πράγματα σε βάρος των μελών του Επιμελητηρίου και να απαξιώνεται ο θεσμός. Και οι εξηγήσεις να δοθούν και να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο”, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Βιολιτζής.

 

Το Κιλκίς «πρωταθλητής»
της αποβιομηχάνισης
Το Κιλκίς και η Θεσσαλονίκη είναι οι δυο Περιφερειακές Ενότητες που έχουν πληγεί περισσότερο από την αποβιομηχάνιση. Από τις 320 καταγεγραμμένες ΑΕ και ΕΠΕ του Κιλκίς μόλις οι 89 (ή 28%) είναι ενεργές επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες 231 ή το 72% υπάρχουν μόνο «στα χαρτιά»! Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη ενεργές είναι μόνο 1.157 επιχειρήσεις από τις συνολικά 3.779. Δηλαδή σχεδόν 2 στις 3 μεταποιητικές ΑΕ και ΕΠΕ στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι «εταιρείες – φαντάσματα».

 

Εκδήλωση Γεωργαντά
Μπορεί ενόψει της έντασης που προκάλεσε η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των αυξημένων υποχρεώσεών του στη Βουλή, ο Γιώργος Γεωργαντάς να ανέβαλε την καθιερωμένη κάθε Γενάρη ετήσια εκδήλωσή του που συνοδευόταν και με κόψιμο της πίτας του πολιτικού γραφείου, αλλά δεν τη ματαίωσε.
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην αχανή ΑΡΕΝΑ οργανώνει πολιτική εκδήλωση (θα έχει και πίτα για τους ...λάτρεις) και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα έρθουν στο Κιλκίς για να μιλήσουν σ' αυτήν ο ευρωβουλευτής Μανόλης Κεφαλογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης. Περισσότερα από εβδομάδα...

 

Αναζητήστε τις ...γκαζόζες
Τώρα καταλάβαμε την αιτία που ο δρόμος Νέα Σάντα-κόμβος Ασσήρου καρκινοβατεί. Και δεν λέει να τελειώσει εδώ και οχτώ χρόνια. Κι ήταν απλό πανάθεμά το: Κάθε που πάει να ξεκολλήσει, κάποια αόρατη δύναμη, κερνά αφειδώς ...γκαζόζες σε όσους εντέλλονται να τον κατασκευάσουν. Και τρέχουν οι άνθρωποι για την ανάγκη τους και αμελούν το δρόμο.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο δημοσιογράφος Χρ. Γιαννούλης υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
Υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο δημοσιογράφος Χρήστος Γιαννούλης, έπειτα από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Πρωθυπουργός αναφέρει: «Είχα σήμερα συνάντηση με τον Χρήστο Γιαννούλη, στον οποίο πρότεινα να είναι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». «Χρήστο, καλή επιτυχία στον αγώνα για μια δημοκρατική και προοδευτική Μακεδονία» γράφει ο κ. Τσίπρας.

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 22:05

Έμπρακτη αλληλεγγύη

Γράφτηκε από τον

Το αληθινό και ουσιαστικό νόημα της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης, με σεβασμό και αξιοπρέπεια στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου, που η Εκκλησία όλως ιδιαιτέρως τιμά, ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ στην πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην καθιερωμένη πλέον γιορτή δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως αγκαλιάζει ζεστά τη μεγάλη προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας για την υποστήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας. Συμμετοχή την οποία επαίνεσε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος εξήρε παράλληλα και τον αγώνα των μελών των Φιλοπτώχων Ταμείων. Αγάπη στην πράξη!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 21:55

Η χρονιά της… Πίτας

Γράφτηκε από τον

Για τους Κινέζους το 2019 είναι το έτος του Χοίρου, το τελευταίο στην ακολουθία του κινεζικού ζωδιακού κύκλου.
Για εμάς, εδώ στο φτωχικό Κιλκίς, της πληγωμένης Μακεδονίας, φαίνεται πως έχουμε μπει για τα καλά στην χρονιά της… Πίτας, το πρώτο στην ακολουθία των εκλογών!

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 22:29

Αξιοποίηση της εμπειρίας Τερζίδη

Γράφτηκε από τον

Τον πρώην δήμαρχο Κιλκίς Τάκη Τερζίδη πρότειναν -κι ίδιος αποδέχτηκε- επικεφαλής της επιτροπής που θα εισηγηθεί το ψηφοδέλτιο του νομού για τις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό του Χρήστου Παπαστεργίου.
Ο (και) γιατρός υποψήφιος Περιφερειάρχης βρέθηκε την Τρίτη στο Κιλκίς σε σύσκεψη στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Επιμελητήριο για συζήτηση και σχεδιασμό επί του προεκλογικού αγώνα.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:26

Τα εύσημα στον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Αξίζει να καταγράψουμε την εξαιρετική λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς στις δυο εβδομάδες που κράτησε η κακοκαιρία με τις χιονοπτώσεις και το έντονο ψύχος.
Η σωστή προετοιμασία και ο προγραμματισμός αλλά και η αυταπάρνηση των εργαζομένων της εταιρείας –παρά τον υψηλό μέσο όρο της ηλικίας τους- απέδωσαν καρπούς. Το αποτέλεσμα ήταν οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νομού μας να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και χωρίς μεγάλη διάρκεια! Και μιλάμε για εναέριο δίκτυο με ό,τι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά τις δυσκολίες μέσα στην κακοκαιρία.
Εύγε στον διευθυντή Γιώργο Ξανθό και στους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 21:47

Τι να απέγινε η κεντροαριστερή πρωτοβουλία στην Παιονία;

Γράφτηκε από τον

Εκεί στην Παιονία υποτίθεται πως αναλήφθηκε πρωτοβουλία από στελέχη της Κεντροαριστεράς να συγκροτηθεί δημοτικός συνδυασμός ενόψει των εκλογών του Μαίου.
Συναντήθηκαν μάλιστα οι κ. Ευθυμιάδης, Δραγανίδης, Τζούρτζος κ.α. για να καταλήξουν στον ηγέτη του συνδυασμού.