Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:17:19 μμ

Σχόλια

Εγραψα στο περασμένο φύλλο για την προσπάθεια που κάνουν παράγοντες της Γουμένισσας να δημιουργηθεί δήμος με έδρα την πόλη τους, σημειώνοντας πως το δικαιούται η πρωτεύουσα της Παιονίας.
Εξέφρασα και την άποψη που πάντα είχα, πως οι 11 δήμοι του «Καποδίστρια» στο νομό Κιλκίς λειτουργούσαν εξαιρετικά και πάντως θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα από αυτό που βιώνουμε σήμερα με τους δυο μεγάλους δήμους. Θα μπορούσαν ίσως οι 11 να γίνουν 8 ή 9 με κάποιες συνενώσεις μικρών δήμων του «Καποδίστρια» και να μην έχουμε τους απρόσωπους και δυσκίνητους δήμους που έχουμε σήμερα. Καταγράψαμε και πριν από καιρό την άποψη του Μιχάλη Συμεωνίδη, πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αξιούπολης, πως και η Αξιούπολη δικαιούται να είναι έδρα νέου δήμου. Είχε και έχει τα «προσόντα».

Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 21:10

Το κλίμα κι ο Αντώνης

Γράφτηκε από τον

Το κλίμα εξαρχής δεν θα το λέγαμε βαρύ, αλλά μια σχετική ανησυχία μπορούσες να καταγράψεις. Για τη συνάντηση της δημοτικής ομάδας του Δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη ο λόγος. Όμως...
Ο Νίκος  Ιντζέλης ήταν εκεί, ο Θανάσης Γραμματικόπουλος  επίσης, ο Χρήστος Τερζητάνος μόλις επέστρεψε ύστερα από διήμερη απουσία, ε, δεν ήθελε και πολύ για να επικρατήσει σχεδόν πανηγυρικό κλίμα.
Όχι πως δεν διατυπώθηκαν παράπονα, ενστάσεις, ακόμα και σε υψηλούς τόνους. Όμως όλα αυτά εντάσσονταν στα όρια μιας  ...ζωηρής λειτουργίας μιας ενωμένης δημοτικής ομάδας.

Πέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 20:43

Κατά των ΜΚΟ και ο Μουζάλας!!!

Γράφτηκε από τον

Ως αστείο μόνο μπορεί να εκλάβει κανείς την είδηση πως ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας στράφηκε κατά ΜΚΟ, ζητώντας να μάθει και το πώς αυτές χρηματοδοτούνται.
Ο υπουργός ο οποίος διόρισε μέσω των ΜΚΟ τους πολιτικούς (κομματικούς) διοικητές των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τους πληρώνει αδρά μέσω των ΜΚΟ! Kι αυτό το έκανε γιατί, ενώ ο ίδιος πρότεινε και ψήφισε η Βουλή, οι διοικητές να είναι τουλάχιστον πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, στο τέλος ανακάλυψε πως οι κομματικοί φίλοι που θα βολευτούν στις θέσεις αυτές δεν …διάβαζαν και πολύ στα νιάτα τους, οπότε δεν προκήρυξε καν τις θέσεις και διόρισε τα στελέχη μέσω των ΜΚΟ.

Τετάρτη, 31 Μάιος 2017 22:39

Τιμά το Κιλκίς ο Γιώργος Φραγγίδης

Γράφτηκε από τον

Είναι η τρίτη φορά που η διοίκηση της μεγαλύτερης μεικτής χειρουργικής, μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής της βόρειας Ελλάδας «Γένεσις», εξέλεξε ομόφωνα τον κιλκισιώτη γυναικολόγο και διδάκτωρ Γιώργο Φραγγίδη πρόεδρό της.
Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους Έλληνες ο Γ. Φραγγίδης κατόρθωσε να διοικήσει και να λειτουργήσει με άψογο τρόπο και με εξωστρέφεια την μεγάλη κλινική της Θεσσαλονίκης και οι μέτοχοί της του αναγνώρισαν με την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου. Κι αυτό δεν τιμά μόνο τον ίδιο αλλά και το Κιλκίς.

Τρίτη, 30 Μάιος 2017 22:47

Να λέμε κι έναν καλό λόγο...

Γράφτηκε από τον

Να λέμε και του ...απελθόντος το δίκιο. Εντάξει, η διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς δημοπράτησε την ανάδειξη παρόχου για τη σύνδεση του ιδρύματος και των μαγειρείων του με το δίκτυο φυσικού αερίου. Αλλά για τα μαγειρεία προηγήθηκε η αγορά ολόκληρου του εξοπλισμού επί του απελθόντος διοικητή Θέμη Ανθρακίδη. Και από τα τέλος του 2015 εκκρεμούσε μόνο ο διαγωνισμός που προκηρύχτηκε τώρα, ενάμιση χρόνο αργότερα.

Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 22:19

Ένταση με το ...καλησπέρα

Γράφτηκε από τον

Ξεκίνησε η συνεδρίαση και ο Πρόεδρος Δημ. Κυριακίδης έδωσε το λόγο πρώτα στην κ. Ρούσου κι ύστερα στον κ. Γιάννη Φαχουρίδη. Ο Παύλος Τονικίδης απουσίαζε και ο πρόεδρος εκτίμησε πως ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας παράταξης Κώστας Ζώτος  θα λάμβανε τρίτος το λόγο. Ο θυμοειδής Ζώτος αντέδρασε και μάλιστα είπε πως δεν θα μιλήσει. Η ένταση επεκτάθηκε άνευ λόγου και αιτίας στη συνέχεια μεταξύ Ρούσου - Ζώτου και εν τέλει ο κ. Ζώτος ως εκπρόσωπος μίλησε τρίτος.
Αχρείαστη ένταση που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 21:13

Κάντε υπομονή....

Γράφτηκε από τον


Η αξιολόγηση - ουσιαστικά- τελείωσε, το θέμα του χρέους μπορεί να φαίνεται πως τελμάτωσε, αλλά στα μέσα Ιουνίου θα συμφωνηθεί, οπότε καιρός να το πάρουν απόφαση.
Στους ντόπιους μουστερήδες αναφέρομαι που διέβλεψαν πριν από μήνες ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2017  και έσπευσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για μια θέση στα ψηφοδέλτια.
Παίδες, κουράγιο. Άλλα δυο χρόνια υπομονή και βλέπουμε.

Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 23:31

Η Οδύσσεια της μεταφοράς του ΤΕΙ και του ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από τον

Ο Ιούνιος οσονούπω ξεπροβάλλει και ο Οδυσσέας ζει τη δική του ...Οδύσσεια. Στον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς αναφερόμαστε Οδυσσέα Φραγγελάκη που σε ένα μήνα αρχίζουν στο σχολείο του οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά και δεν γνωρίζει σε ποιες και πόσες αίθουσες θα αναπτυχθεί το πολύπαθο ΕΠΑΛ.  
Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μεν ένα κονδύλιο 50.000 ευρώ για τη μεταφορά του ΤΕΙ στο νέο κτήριο, αλλά έκτοτε επικρατεί απόλυτη άγνοια. Και το θέμα της μεταφοράς του παραρτήματος συναρτάται ως γνωστόν με τη στέγαση και του ΕΠΑΛ , αφού στο κτήριο του ΟΑΕΔ που στεγάζεται "προσωρινά" από το 1999 το ΤΕΙ πρόκειται να μεταφερθεί  τμήμα του ΕΠΑΛ.

Τρίτη, 23 Μάιος 2017 22:38

Παιδί - μάλαμα

Γράφτηκε από τον

Είναι συγκινητικός ο τρόπος που δείχνει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο ο δημοφιλής τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης.
Ο Χερσοβίτης Δημήτρης Μπίμπασης, όπως είναι το πλήρες επώνυμό του, δεν είναι απλά ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές πανελληνίως. Εξακολουθεί παρά τη δόξα που απολαμβάνει να παραμένει ένα σεμνό και ευαίσθητο παιδί που αγαπά τον τόπο του και το δείχνει  έμπρακτα σε κάθε ευκαιρία.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 21:28

Μην ψηφίζετε το μνημόνιο...

Γράφτηκε από τον

"Αέρα" πέρασε από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο. Κι αυτά που ακούγαμε μήνες τώρα πως τάχα θα υπάρξουν αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις αποδείχτηκαν "αέρας κοπανιστός"
Κι επειδή φρόνιμο είναι να θυμόμαστε, κάποτε το νυν κυβερνόν κόμμα, παραμονές ψηφοφορίας στη Βουλή για το δεύτερο μνημόνιο, προσκαλούσε τοπικούς βουλευτές να μην το ψηφίζουν.
Τώρα ανάλογες προσκλήσεις δεν υπήρξαν. Δοθέντος ότι τα πολυνομοσχέδιο δεν αποτελεί το 4ο μνημόνιο αλλά την πύλη εξόδου από τα μνημόνια. Κατά πως ισχυρίζονται οι ...επιστολογράφοι του 2012.

 

Βασανισμός
φορολογουμένων
Ως γνωστόν οι μετανάστες μας στη Σουηδία, άμα τη επιστροφή τους, υποβάλλουν τις ετήσιες φορολογικές τους δηλώσεις  επισυνάπτοντας τα σχετικά έγγραφα των ασφαλιστικών ταμείων  της Σουηδίας για το ύψος των συντάξεων που εισπράττουν.
Κάποτε αρκούσε το "χαρτί" του ταμείου. Στη συνέχεια το ελληνικό δημόσιο επέβαλε τη μετάφραση των εγγράφων αυτών και την επικύρωσή τους από το οικείο Προξενείο- πρεσβεία της Σουηδίας.
Είναι μια ταλαιπωρία αυτή, αλλά άντε ..ντέφι να γίνει, καθώς η Θεσσαλονίκη κοντά είναι.
Αλλά από φέτος επιβλήθηκε και νέα δοκιμασία από το Υπουργείο Οικονομικών. Δεν αρκεί η μετάφραση, δεν αρκεί η επικύρωση, από φέτος χρειάζεται και η σφραγίδα Σέγκεν.
Κι άντε να τρέχουν για να μάθουν οι συνταξιούχοι Κιλκισιώτες που θα βρουν την υπηρεσία για να βάλει τη σφραγίδα. Και τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται.
Να προσέχουν, διότι αν το παρατραβήξουν στις διαμαρτυρίες, μπορεί από του χρόνου να τους ζητήσουν και την ομάδα αίματος του σουηδού εργοδότη τους.

 

Πληρωμές  τώρα
Την προσεχή Πέμπτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας  ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης θα συναντηθεί με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Και προφανώς, μετά όσων περί προσφύγων θα μιλήσουν, ο κ. Δήμαρχος θα ζητήσει από τον Υπουργό να επισπεύσει την πληρωμή των αποζημιώσεων. Ο σχετικός κατάλογος των θιγέντων αγροτών με ονοματεπώνυμα, καλλιέργειες και εγκαταστάσεις που υπέστησαν ζημιές μαζί με τα ποσά έχουν αποσταλεί εδώ και δυο εβδομάδες στην Αθήνα. Οπότε κάθε καθυστέρηση δεν έχει κανένα έρεισμα.