Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:18:13 μμ

Σχόλια

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 22:05

Τρεις κι ο κούκος!

Γράφτηκε από τον

Είδηση θα αποτελούσε αν στην απεργιακή συγκέντρωση στην οποία προσκάλεσε με πύρινους λόγους μάλιστα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς παρίσταντο τουλάχιστον τα μέλη του δ.σ.
Ή τα μέλη της διοίκησης του Ν.Τ. Κιλκίς της ΑΔΕΔΥ. Ή τα μέλη της διοίκησης πρωτοβάθμιων οργανώσεων που συνήθως έχουν μια κάποια συμμετοχή (Νοσοκομείο, δάσκαλοι, καθηγητές κ.ο.κ.)
Μόνο που αυτήν την φορά οι "συναγωνιστές" των συνδικάτων το ...τερμάτισαν. Και το πρωί της Πέμπτης, της ημέρας δηλαδή πανελλαδικής απεργίας, στις αίθουσες του Εργατικού Κέντρου συναντήσαμε ακριβώς ...τρεις!

Τρίτη, 16 Μάιος 2017 21:45

Είναι ο φασισμός, ηλίθιε!

Γράφτηκε από τον

Εικόνες ντροπής είχαμε το πρωί της Δευτέρας στο ελληνικό κοινοβούλιο, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη να χειροδικεί κατά του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια, που τόλμησε να περάσει μπροστά από τον χρυσαυγίτη την ώρα που αυτός μιλούσε.
Υπάρχει κανείς που ακόμη απορεί για τη συμπεριφορά του χρυσαυγίτη βουλευτή. Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: «Είναι ο φασισμός, ηλίθιε», κατά πως θάλεγε και ο Μπιλ Κλίντον.
Οσοι με την ψήφο τους στέλνουν χρυσαυγίτες στη Βουλή, στην ουσία ταυτίζονται και επιβραβεύουν αυτού του είδους τις φασιστικές συμπεριφορές.
Δικαιολογία δεν υπάρχει.

Τελεία και παύλα!

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 20:38

H …τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

Στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς παραβρέθηκε, με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος των μεταλλείων στα Κρούσια, η …τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ του Κιλκίς.
Ποιοι αποτελούν την …τρόικα του κόμματος; Θα το καταλάβατε από την φωτογραφία, είναι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό -και καλοί φίλοι μεταξύ τους- όρθιοι από αριστερά: Αρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βιδιαδάκης και Αναστάσιος Κεσίδης.

Σάββατο, 13 Μάιος 2017 21:48

Επίσκεψη εργασίας

Γράφτηκε από τον

Τριτοετείς φοιτητές του Πολυτεχνείου συνοδευόμενοι από τρεις καθηγητές τους πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης επίσκεψη εργασίας  στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων του Κιλκίς.
Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του βιολογικού από τους κ. Ηλία Αβραμίδη και Νίκο Αποστολίδη.
Μάλιστα ο κ. Αβραμίδης πρότεινε στους καθηγητές του Πολυτεχνείου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Κιλκίς από φοιτητές - ερευνητές του ιδρύματος για εκπόνηση μεταπτυχιακών ή πάσης φύσεως ερευνητικών εργασιών, και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ΄χουν τη στήριξη της ΔΕΥΑΚ.

 

Άντε να δούμε και συνδικαλιστές
στην απεργία
Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος, αναφέρει στην ...βροντώδη ανακοίνωση - πρόσκλησή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Προσκαλεί λοιπόν τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς την Τετάρτη 17 Μαίου, ώρα 10.30 π.μ., ως συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία.
Θαυμάσια η ανακοίνωση.
Ελπίζουμε, υπό την έννοια ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ότι και οι υπογράφοντες συνδικαλιστές  θα διαμαρτυρηθούν εμπράκτως και θα τους δούμε το πρωί της Τετάρτης στο συλλαλητήριο.
Διότι τα τελευταία ....30 χρόνια δεν τους βλέπουμε.

 

Οι υπουργοί δεν έχουν
ποινικές ευθύνες;
Οι χιλιάδες συμβασιούχοι των Δήμων  για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε προχθες ότι η παράταση των συμβάσεών τους είναι αντισυνταγματική, υποχρεούνται να επιστρέψουν και όσα χρήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράτασης, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.
Αυτό αναφέρει η σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Ολομέλεια του οποίου, με πλειοψηφία 17 - 14 αποφάνθηκε ότι τα εν λόγω εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων όχι μόνο δεν μπορούν να εγκριθούν, αλλά οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα της παράτασης των συμβάσεων τους.
Και οι μεν συμβασιούχοι θα μπουν για άλλη μια φορά σε περιπέτειες. Άλλο είναι το ερώτημα όμως: Εκείνοι οι υπουργοί που νομοθέτησαν τις παρατάσεις των συμβάσεων, που δήλωναν ότι είναι υποχρεωτικές για τους δήμους, που απειλούσαν ότι όσοι δήμαρχοι δεν υπογράψουν τις παρατάσεις θα διωχθούν πειθαρχικά (και μερικούς πρόλαβαν να τους ...διώξουν), όλα ετούτα τα πολιτικά φυντάνια δεν έχουν ποινικές ευθύνες;

Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 22:25

Λόγια του αέρα...

Γράφτηκε από τον

Λοιπόν για να μην χάνουμε τον χρόνο μας σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Θα είχε νόημα η αντιπαράθεση για τα μεταλλεία στα Κρούσια αν εκφραζόταν πραγματικό ενδιαφέρον από εταιρείες.
Το γράψαμε και εξαρχής: Δυστυχώς (λέμε εμείς) η περιεκτικότητα των χαλκούχων κοιτασμάτων σε χρυσό  στα Κρούσια είναι τόσο μικρή ώστε μόνο με εκτόξευση της τιμής του χρυσού σε δυσθεώρητα ύψη θα καταστούν εκμεταλλεύσιμα.
Το γεγονός ότι η Πολιτεία αναζητώντας πόρους προκηρύσσει την εκμετάλλευσή τους δεν σημαίνει πως υπάρχει και πραγματική δυνατότητα εκμετάλλευσης.

Την Παρασκευή αποκαλύψαμε μέσω της ΠΡΩΙΝΗΣ του Κιλκίς και της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, eidisis.gr, τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου σε café της πλατείας Ειρήνης, γιατί το ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίθηκε σε τρία τηλεφωνήματα που του έγιναν για να σταλεί ασθενοφόρο. Τελικά, όταν οι θαμώνες του cafe μετέφεραν τον άτυχο 45χρονο στο νοσοκομείο του Κιλκίς το έμφραγμα και ο χρόνος που χάθηκε τον οδήγησαν στο θάνατο!

Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 19:47

Αμαρτίαι γερόντων παιδεύουσιν τέκνα

Γράφτηκε από τον

Το ΚΤΕΛ όταν έληξε η σύμβασή του στο τέλος του 2016 αρνήθηκε να την ανανεώσει υποστηρίζοντας ότι το κόμιστρο είναι χαμηλό. Έτσι, εννιά μαθητές του Ομαλού και του Πενταλόφου από τις αρχές Γενάρη μεταφέρονταν στο σχολείο της Γουμένισσας με ταξί.
Αλλά και ο εκεί συνεταιρισμός ταξί, υποστηρίζοντας ότι το κόμιστρο είναι χαμηλό, αρνήθηκε να υπογράψει σύμβαση κι ας είχε τη διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ότι θα καλύψει μέρος της δαπάνης και σταμάτησε από την περασμένη Πέμπτη τα δρομολόγια.
Απόμειναν λοιπόν εννιά παιδιά του δημοτικού σχολείου στον ...αέρα. Και από τότε μεταφέρονται με ευθύνη των γονιών τους στο σχολείο.

Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 20:25

Κατόπιν εορτής...

Γράφτηκε από τον

Έγινε θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς η ανακατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος της πρώην VI Μεραρχίας σε κατοικίες αξιωματικών.
Και μάλιστα επικράτησε και ένταση καθώς η διοίκηση κατηγορήθηκε για ήπια έως ενδοτική στάση από συμβούλους της μειοψηφίας (Φαχουρίδης, Τονικίδης κ.α.).
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι προειδοποιήσαμε με εκτενές ρεπορτάζ πριν κάμποσους μήνες!
Χωρίς δημόσια αντίδραση από κανέναν. Γιά άλλη μια φορά λειτουργήσαμε στο Κιλκίς ως ...Επιμηθείς.

Παρασκευή, 28 Απρίλιος 2017 22:19

Ανεξάρτητος και ο Θανάσης Καριοφύλλης

Γράφτηκε από τον

Την αποχώρησή του από την παράταξη του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, ανακοίνωσε και ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς, Θανάσης Καριοφύλλης, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Τσογγίδη.

Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 22:31

Νέα αποστολή ...αγάπης

Γράφτηκε από τον

Χθες Τετάρτη πρωί το Κέντρο Υγείας  Πολυκάστρου "προικίστηκε" με υγειονομικό υλικό που προσέφερε η δωρήτρια οικογένεια Γεωργιάδη από τη Ρόδο.