Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:31:30 μμ

Σχόλια

Κυριακή, 19 Νοέμβριος 2017 19:25

Τα τοπικά ΜΜΕ, το νόμιμο και ηθικό

Γράφτηκε από τον

Έχουμε πολλές φορές σχολιάσει και αναφερθεί στην παρουσία των διάφορων blogs του διαδικτύου, που ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες του νομού τα θεωρούν ενημερωτικά site και «τοπικά ΜΜΕ», φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να τα προσκαλούν και σε συνεντεύξεις Τύπου! Δεν μπορεί να οργανώνει εκδήλωση ακόμη και η 71η  Ταξιαρχία και να προσκαλεί για «τοπικά ΜΜΕ» κάθε καρυδιάς καρύδι, και blogs!

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 22:00

Θέμα επιλογής

Γράφτηκε από τον

Το ζήτημα των αδέσποτων σκυλιών τέθηκε και πάλι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δημ. σύμβουλος Μάκης Πεντζερετζής παρότι δεν έχει πλέον την αρμοδιότητα, έσπευσε να σχολιάσει τα μύρια όσα τράβηξε κατά τη διαχείριση του θέματος: Ένα θα πω, έχω έντεκα αθωωτικές αποφάσεις από τα δικαστήρια όπου με εγκαλούσαν.
Και κατέληξε ως προς τη δαπάνη των 100.000 ευρώ που απαιτείται για την αγορά τροφής, φαρμάκων κ.ο.κ.  για τα αδέσποτα: Εγώ θα προτιμούσα αυτά τα 100 χιλιάρικα να τα διαθέσω για συσσίτια άπορων οικογενειών.

Τετάρτη, 15 Νοέμβριος 2017 21:42

Αλέκος ανεπανάληπτος

Γράφτηκε από τον

Η δεύτερη θέση της κ. Γεννηματά στο Κιλκίς δεν επέτρεψε στους φίλους της στο νομό να χαρούν ολοκληρωτικά τη μεγάλη νίκη της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις εκλογές της Κυριακής όπου με 42 και πλέον μονάδες άφησε πίσω της κατά 15 μονάδες τον δεύτερο Νίκο Ανδρουλάκη.  Πάντως - όπως είναι εύλογο- αισιοδοξούν για μεγάλη νίκη την Κυριακή και το κλίμα αποδίδει ο... αρχαίος φίλος μας Αλέκος Νικολαΐδης με ανεπανάληπτο τρόπο: Πάμε για μεγάλη νίκη της Φώφης. Όπως και να το κάνουμε δεν γίνεται να προαχθεί κάποιος από ανθυπολοχαγός σε ταξίαρχο!

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 15:38

Ο παλιός ξέρει

Γράφτηκε από τον

Έδιναν και έπαιρναν οι προβλέψεις στα εκλογικά κέντρα την περασμένη Κυριακή. Αλλά να ξεκινήσουμε από την ευφορία που προκάλεσε η μαζική συμμετοχή του κόσμου. Έτριβε τα χέρια του ο επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας Χρίστος Ανθρακίδης.

Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 22:20

Τυχεροί οι αγρότες ...άλλων νομών

Γράφτηκε από τον

Σε τροχιά προετοιμασίας ενόψει των ...καθιερωμένων κινητοποιήσεών τους στις γιορτές ή αμέσως μετά βρίσκονται οι αγρότες γειτονικών νομών

Σάββατο, 11 Νοέμβριος 2017 21:19

Τονικίδης: Επιλέγουμε σοβαρότητα

Γράφτηκε από τον

Ποια είναι η απάντηση του νυν και υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη στα μύρια όσα γράφονται σε σάιτ για τον ίδιο και τον συνδυασμό του;
Ιδού:
«Για άλλη μια φορά, προκαλεί θλίψη και οργή σε όλους τους συναδέλφους όλων σχεδόν των συνδυασμών, η απόπειρα κάποιων “αυτόκλητων προστατών” του τόπου, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δηλητηριάζουν τις διαδικασίες και υποβαθμίζουν τον ίδιο τον Θεσμό του Επιμελητηρίου.
Ευτυχώς, οι επιχειρηματίες γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους, το έργο της σημερινής διοίκησης και τις υπηρεσίες που εισπράττουν καθημερινά τα μέλη του.

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 20:33

Θα δουν καυσόξυλα;

Γράφτηκε από τον

Το διαφορετικό νομικό καθεστώς που ισχύει ως; προς τη διάθεση καυσόξυλων σε δικαιούχες ομάδες πληθυσμού από δασαρχείο σε δασαρχείο, αναδεικνύει πέραν των άλλων πτυχών του όλου θέματος, στην επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Για το περιεχόμενο της ερώτησης ανατρέξτε στη σελίδα 6 όπου καταχωρίζουμε το πλήρες κείμενο της ερώτησης. Απλά επισημαίνουμε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα στη διάθεση καυσόξυλων καταγράφονται στα όρια του δασαρχείου Κιλκίς, χωρίς ευθύνη του δασαρχείου.

Πέμπτη, 09 Νοέμβριος 2017 00:32

Μέσω ...Μεταλλικού

Γράφτηκε από τον

Για την ασφαλή πρόσβαση των σπουδαστών στο νέο κτήριο του ΤΕΙ στο Κιλκίς γράφουμε αναλυτικά στο σχετικό ρεπορτάζ. Καθώς και για την απόλυτη ανάγκη της κατασκευής είτε κόμβου είτε εγκατάστασης - λειτουργίας φωτεινού σηματοδότη στο σημείο σύγκλισης του δρόμου που άγει προς το κτήριο με το δρόμο Κιλκίς-Μεταλλικού.
Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να ληφθεί στα σοβαρά η άλλη "λύση"  που προβλήθηκε μάλιστα από κάποιους. Δηλαδή για να πάει ένας σπουδαστής από το Κιλκίς στο νέο κτήριο οφείλει να ταξιδέψει μέχρι το Μεταλλικό, να περάσει από τη γέφυρα για να μπει στο χωριό, να κάνει δυο δεξιές στροφές, να βγει δίπλα από τα γραφεία μας και επιστρέφοντας να μπει στο δρόμο προς το νέο κτήριο χωρίς να χρειαστεί να διασχίσει κάθετα το δρόμο.  

Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2017 19:45

Προωθείται η αναβάθμιση

Γράφτηκε από τον

Για τη ...συγχωρεμένη την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Προμαχώνα έχουμε καιρό να γράψουμε.
Αφού δεν είδαμε και καμιά πρωτοβουλία να αναπτύσσεται από το Κιλκίς ή μάλλον από τους κατ' ευφημισμόν παράγοντές του.
Το έκανε όμως ένας βουλευτής από το γειτονικό νομό Σερρών, ο Μιχάλης Τζελέπης της ΔΗ.ΣΥ.

Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2017 10:27

Περί ονοματοδοσίας οδών και πλατειών

Γράφτηκε από τον

 Επειδή διατυπώνονται σχόλια και διιστάμενες απόψεις σχετικά με την ονοματοδοσία οδών και πλατειών να εκφράσουμε τη θέση μας επί της αρχής:
Θεωρούμε άκομψο και εν πολλοίς ριψοκίνδυνο την απόδοση της σχετικής τιμής σε ζώντες. Ακόμα κι αν ελάμβαναν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Δεύτερο και επίσης σημαντικό: κρίνουμε απολύτως αναγκαία η φειδώ στην απόδοση της μεγάλης αυτής τιμής. Ο τιμώμενος δεν πρέπει απλά να έπραττε το καθήκον του ή να ήταν καλός και σεμνός άνθρωπος με προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η απόδοση τιμής πρέπει να επιβραβεύει εξαιρετικές πράξεις.
Διότι καλοί άνθρωποι, σεμνοί με προσφορά - που πολλάκις δεν είναι γνωστή κατ' εφαρμογήν του ευαγγελικού παραγγέλματος: μη γνώτω η δεξιά σου... υπάρχουν πολλοί.