Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, 1:42:44 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 10:12

Εχθρική συμπεριφορά προς το Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Αν δεν αλλάξει κάτι, από το Σεπτέμβριο το τμήμα του Κιλκίς θα λειτουργήσει στις Σέρρες!
Τάδε έφη ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών)  Αν. Μωυσιάδης 

Κυριακή, 02 Ιούλιος 2017 17:50

Αναμένουμε αντιδράσεις

Γράφτηκε από τον

“Δεν είχαμε καμιά βοήθεια από την τοπική κοινωνία. Καμιά βοήθεια από τους βουλευτές, το δήμο Κιλκίς. Αν δεν αλλάξει κάτι, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας πήραμε απόφαση το τμήμα σχεδιασμού και παραγωγής ενδύματος του Κιλκίς να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο στις Σέρρες”!
Ορθά κοφτά ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, είπε αυτό για το οποίο προειδοποιήσαμε εδώ και μήνες: Κινδυνεύει και τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή του τμήματος στο Κιλκίς.

Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 18:37

Αιμίλιος: Μας ταλαιπωρεί κι ο Θ. Παυλίδης

Γράφτηκε από τον

Διάβασε ο φίλος Αιμίλιος Ανθρακίδης ένα από τα σχόλια του δικηγόρου Θεόδωρου Παυλίδη στη στήλη του "Το σχόλιό μας" -  εκείνο με την καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή του στα ΕΛΤΑ - και έσπευσε να τηλεφωνήσει.
"Έχω κι εγώ ένα σχόλιο για τον κ. Παυλίδη...

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 21:27

Υποδειγματικά τα γραφεία των συνταξιούχων

Γράφτηκε από τον

Είναι κόσμημα και κυριολεκτικά η καλύτερη στέγη συνταξιούχων υπαλλήλων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για τα ιδιόκτητα γραφεία των Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς ο λόγος. Εγκαινιάστηκαν πριν μερικές εβδομάδες με κοσμοπλημμύρα συνταξιούχων του Κιλκίς αλλά και αντιπροσωπειών από όλη την Ελλάδα.

Μ’ ένα εξαιρετικό διήμερο εκδηλώσεων τίμησε τα 104α «Ελευθέρια» του Κιλκίς και την ιστορική Μάχη του 1913 η 71η Ταξιαρχία.
Το διήμερο εκδηλώσεων είχε τη σφραγίδα του τοπογράφου και συγγραφέα Θανάση Βαφειάδη, γι’ αυτό και δεν μπορούσε παρά να έχει ένα θετικότατο αποτύπωμα.
Καταπληκτική η έκθεση φωτογραφίας για τη Μάχη του Κιλκίς του Θανάση, που εγκαινιάστηκε την πρώτη ημέρα στη ΛΑΦ, εξαιρετική και η ομιλία του τη δεύτερη ημέρα.

Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 09:45

Οι καλές προθέσεις και η Κόλαση

Γράφτηκε από τον

Όταν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σε υψηλούς τόνους, Δεκέμβρη του 2016, φώναζε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η υποχρεωτική ανανέωση των συμβάσεων, όπως η κυβέρνηση τότε προώθησε, ήταν αντισυνταγματική, έπεσαν πάνω του να τον "φάνε"

Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 17:50

Τιμές ανοιχτές 15-22 λεπτά

Γράφτηκε από τον

Ο θερισμός στο ν. Κιλκίς προχωρεί μετ' εμποδίων ή μάλλον μετά βροχών που τον ανακόπτουν και πέραν των άλλων προκαλούν κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας του σταριού.
Σύμφωνα λοιπόν με συγκλίνουσες πληροφορίες η απόδοση των σιτηρών στον κάμπο του Κιλκίς (της επαρχίας) κυμαίνεται στο εύρος 120-160 κιλών. Ισχύει για τα περισσότερα χωράφια, πλην των ελάχιστων άλλωστε ποτιστικών όπου οι αποδόσεις θεριεύουν και κινούνται στα 400 κιλά.
Στο μέτωπο των τιμών ισχύουν όσα τα τελευταία χρόνια. Η παράδοση γίνεται με το επαναστατικό σύστημα της "απόδοσης εν λευκώ της παραγωγής" Κι  ό,τι ήθελεν προαιρείσθε. Οι πρώτες τιμές που ...ακροθιγώς δημοσιοποιούνται από παράγοντες της αγοράς αναφέρουν 14-15 λεπτά για το μαλακό και περί τα 20 με 22  λεπτά για το σκληρό.

 

Ευλογημένη Παιονία
Πάντα ταύτα ισχύουν στην επαρχία του ξηρικού Κιλκίς. Διότι στην ευλογημένη Παιονία ακόμα και μη ποτιστικά χωράφια, αποδίδουν ικανοποιητικά.  Ιδιαίτερα τα χωράφια εκείνων των παραγωγών που δεν παραλείπουν την καλλιεργητική φροντίδα που απαιτείται.
Και προς επίρρωση των ανωτέρω ιδού ο καλός φίλος  και παραδειγματικός αγρότης Αλέκος  Νικολαΐδης.
"Διαβάζω στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ" ότι πρόλαβε  να θερίσει η ανομβρία" μας επανέλαβε τηλεφωνικά τον τίτλο της εφημερίδας μας που είχε το ρεπορτάζ με τις πρώτες αποδόσεις.
Εσείς πως πάτε; ξεκινήσατε;  τον ρωτώ.
"Λοιπόν, άκου και σημείωνε. Θέρισα προχθές 250 στρέμματα. Πόσα λες να έβγαλα;"
- Ποτιστικά; τον ρωτώ.
- Όχι ξηρικά. Μάζεψα 100 τόνους στάρι. Στήσιμο 400 κιλά! συνέχισε θριαμβευτικά ο Αλέκος.
Ευλογημένη Παιονία.

 

Το σκεπτικό
Ταυτόσημες απόψεις -θέσεις με εκείνες των περιφερειαρχών εξέφρασαν και οι Δήμαρχοι της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας που συνήλθαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, λόγω του εύλογου ενδιαφέροντος του καθώς η Παιονία είναι μια από τις πλέον πληττόμενες περιοχές με την λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων καθώς στο έδαφός της "στήνονται"  ένα μετωπικό και ένα πλευρικό σταθμοί διοδίων σε Ευζώνους και Πολύκαστρο αντίστοιχα.
***
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γκουντενούδης η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι πλέον αναπόφευκτη κυρίως στη λογική της καθυστέρησης της εφαρμογής της απόφασης λειτουργίας των διοδίων  μέχρι να εφαρμοστεί ο αναλογικός καθορισμός του τιμήματος.
Τα κύρια επιχειρήματα που θα επικαλεστεί η Παιονία στην προσφυγή της στη Δικαιοσύνη είναι: α. δεν υπάρχουν ακόμα περιβαλλοντικές μελέτες  για την κατασκευή των νέων σταθμών  διοδίων και β. οι σταθμοί επιβάλλονται σε μη αυτοκινητόδρομους.
Ήδη η Καβάλα κάνει την έναρξη και προσφεύγει στη δικαιοσύνη ενώ η Παιονία θα ακολουθήσει λίαν προσεχώς μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα εισαχθεί ως θέμα.
Στόχος να κερδηθεί ένας περίπου χρόνος αφού ο Αντωνούδης της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ α.ε. δεσμεύτηκε πως η μελέτη για αναλογικά διόδια θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2018.
Ίδωμεν.

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 21:37

Μας αντιγράφουν ασύστολα και χωρίς …ντροπή!

Γράφτηκε από τον

Τοπικά site και blogs αντιγράφουν ασύστολα και χωρίς ίχνος δεοντολογίας ή ντροπής τα ρεπορτάζ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ.
Αυτήν την εβδομάδα τοπικά blogs αντέγραψαν, χωρίς καμία αναφορά στην πηγή, δυο ρεπορτάζ  των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, το πρώτο για τις επιθέσεις που δέχονται οδηγοί από νεαρούς στον περιφερειακό λόφο του Κιλκίς και το δεύτερο το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας Θεόδωρου Παυλίδη για όλη την αλήθεια με το δημοτικό αναψυκτήριο του Λόφου Κιλκίς.
Τα βρήκαν, λέει, στο …facebook!

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 22:59

Ανοιχτό Θέατρο στην Αξιούπολη

Γράφτηκε από τον

Μια εξαιρετική κίνηση γίνεται στην όμορφη Αξιούπολη, προκειμένου η κωμόπολη της Παιονίας να αποκτήσει το δικό της Ανοιχτό Θέατρο. Η Αξιούπολη του πολιτισμού και των τεχνών δικαιούται έναν τέτοιο χώρο που θα φιλοξενεί τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις των φορέων της.

Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 22:33

Ο οδηγός άφησε μαθητές στο δρόμο!

Γράφτηκε από τον

Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς έχουμε την αίσθηση πως «θάφτηκε» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς άφησε κοντά 30 μαθητές στο δρόμο, έξω από τις Μάνδρες, οι οποίοι κινήθηκαν με τα πόδια μέχρι τη Νέα Σάντα, σ’ έναν επικίνδυνο δρόμο ακόμη και για τη ζωή τους.
Το Γυμνάσιο-Λύκειο Καμπάνη κατήγγειλε το πρωτοφανές περιστατικό στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία κινήθηκε με τις καθαρά τυπικές διαδικασίες, μεταβιβάζοντας απλώς την καταγγελία στην Τροχαία…

 

Περί καθαριότητας
και πολιτισμού
Δυστυχώς επανερχόμαστε για πολλοστή φορά, διότι η κατάσταση δεν παρουσιάζει βελτίωση. Το κεντρικό πάρκο της πόλης (Πάρκο Κήπος) εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης. Σε πείσμα της ομοβροντίας αρνητικής κριτικής που δέχτηκε, το πάρκο   αποτελεί χώρο συνάθροισης εκατοντάδων πολιτών καθημερινά, είναι ήδη στέκι για παιδιά και η φροντίδα για την καθαριότητά του θα έπρεπε να είναι καθημερινή.
Και δεν είναι. Τα σκουπίδια κυριαρχούν, τα γραμμένα συνθήματα σε τοίχους και τσιμεντένιες επιφάνειες γενικά χρονίζουν  χωρίς να επιχειρηθεί το σβήσιμό τους, γενικά όλος ο χώρος αποπνέει αφροντισιά.
Ακόμα και ο καθαρισμός των νερών που έγινε, πρέπει να έχει συνέχεια, αλλιώς πάει στράφι.
***
Να πούμε και του στραβού το δίκιο. Βεβαίως και η υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου έχει τις ευθύνες της για την εικόνα   αφροντισιάς του Κήπου. Αλλά και ως πολίτες επιδεικνύουμε ελάχιστο σεβασμό στο δημόσιο χώρο.  Τα σκουπίδια δεν  ...αυτοδημιουργούνται. Κάποιοι από εμάς είναι απολίτιστοι. Ούτε τα συνθήματα γράφονται μόνα τους. Η εικόνα της πόλης αποτελεί αντανάκλαση του πολιτισμού και των δημοτών. Και η εικόνα των δημόσιων χώρων, αποτελεί την εικόνα μας ως δημοτών - πολιτών.

 

Ελάχιστη συμμετοχή
Είναι μόνοι και δυστυχώς ανοργάνωτοι. Σχεδόν απελπισμένοι. Χωρίς να πιστεύουν καν ότι μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Στους κτηνοτρόφους αναφερόμαστε και ειδικότερα στους αιγοπροβατοτρόφους. Που φωνάζουν εδώ κι ένα μήνα για σύμπηξη καρτέλ σε βάρος τους, οργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη συνάντηση καλώντας και συναδέλφους τους από την Κ. Μακεδονία και κατάφεραν εν τέλει να μαζευτούν 30-40  άτομα. Η μικρή συμμετοχή δεν απεικονίζει την ένταση του προβλήματος. Αλλά τον ελάχιστο βαθμό συνοχής και συνείδησης πως μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα.
Δυστυχώς όμως και λόγω της κρίσης εμπεδώθηκε το δόγμα "ο καθείς φροντίζει για τον εαυτούλη του".
Είναι τέτοιες ώρες που καταφαίνεται και το έλλειμμα αγροτοσυνδικαλιστών που έγραψαν ιστορία στο νομό. Μορφές όπως ο Γιώργος Σοφιανίδης, ο Γιώργος Φρονιμόπουλος, ο Γιώργος Μουλλάς, ο Αχιλλέας Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Υφαντίδης που πρωταγωνίστησαν επί δεκαετίες  στη δημόσια ζωή του νομού.

 

Έλειπε η λάμπα!
Κάτοικος της Γουμένισσας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης για μικροβιολογικές εξετάσεις. Κάποια στιγμή του ζητήθηκε να πάει στην τουαλέτα για τα ούρα που απαιτούσε η εξέταση.  Ανυποψίαστος ο πολίτης παίρνει το κυπελάκι και κατευθύνεται προς την τουαλέτα. Ανοίγει την πόρτα και πέφτει σε σκοτάδι. Πατάει το διακόπτη για να δει το …φως το αληθινό, τίποτα. Ξαναπατάει και πάλι το σκοτάδι παραμένει ακλόνητο στη θέση του. Ψάχνει από ‘δω, ψάχνει από ‘κει, μήπως και βρει τι φταίει, αλλά ασκόπως. Τελικά με τα πολλά ανακαλύπτει πως από την τουαλέτα απουσίαζε η λάμπα. Όχι πως ήταν καμένη, αλλά δεν υπήρχε καν λάμπα! Κι εκατό φορές να πατήσεις το διακόπτει, χωρίς τη λάμπα το φως δεν ανάβει… Φανταζόμαστε πως η αλλαγή μιας λάμπας δεν είναι θέμα προϋπολογισμού, ούτε και της διοίκησης του ιδρύματος, ενδιαφέρον και φροντίδα απαιτείται.