Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017, 11:17:48 μμ

Σχόλια

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 21:37

Δημοψήφισμα στη Γευγελή για μεταλλεία χρυσού με 97,86% ΟΧΙ

Γράφτηκε από τον

Δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στο δήμο Γευγελή με το ερώτημα αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι μεταλλεία χρυσού σε μια ορεινή περιοχή του δήμου, μετά από την κρούση Καναδικής εταιρείας προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξόρυξη.
Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 13.384 δημότες της Γευγελή με ποσοστό συμμετοχής 68,78%. ΟΧΙ στα μεταλλεία ψήφισαν οι 13.097 με ποσοστό 97,86% και υπέρ των μεταλλείων ψήφισαν μόλις 154! Μιλάμε για ποσοστά …Βόρειας Κορέας.
Όπως μας τόνισε ο δήμαρχος Γευγελή, Ivan Frangov, ο δήμος ήταν ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας των μεταλλείων για περιβαλλοντικούς λόγους και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, που είναι και ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια του.
***
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς ο πρόεδρος της Τερπύλλου Αλέκος Σημαιοφορίδης πρότεινε στο Δήμαρχο τη διενέργεια ενός τοπικού δημοψηφίσματος για να εκφραστούν οι δημότες των Κρουσίων για το αν θέλουν ή όχι τα μεταλλεία.

Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 21:42

Να δημιουργηθεί Αρχείο Εκπαίδευσης

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Τερζενίδη με τους πελαργούς ο αγαπητός (συνταξιούχος) δάσκαλος Νίκος Σερασκέρης μας έδωσε μια αξιόλογη πληροφορία, που μάλλον οδηγεί σε μια αναγκαία δράση για το νομό Κιλκίς.

Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 20:43

Τα εμβατήρια της 21ης Απριλίου

Γράφτηκε από τον

Μαύρη επέτειος σήμερα καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποφράδα για τον Ελληνισμό ημέρα που εξερράγη το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Σαν σήμερα, μέρα Παρασκευή ήταν όταν οι επίορκοι αξιωματικοί ανέλαβαν να "σώσουν" την χώρα από τον Κομμουνισμό για να την καταστρέψουν εφτά χρόνια αργότερα με την τραγωδία της Κύπρου.
Διατηρώ προσωπικές  μνήμες - όντας 12χρονο παιδί τότε- από την ημέρα εκείνη.

Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 22:54

Κατεβάστε τους τόνου

Γράφτηκε από τον

Η φιλοξενία των προσφύγων δεν είναι θέμα όπου ενδείκνυνται υψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις, έλκουσες την προέλευση από κομματικές επιλογές.
Άς το έχουν υπόψιν τους όσοι στο Κιλκίς ενεπλάκησαν  στο δημόσιο διάλογο περί το θέμα. Δεν ισοπεδώνουμε, δεν λέμε πως όλοι έχουν την ίδια συμπεριφορά, αλλά η παράκλησή μας είναι γενική: Δεν αντέχει ο τόπος εντάσεις σε θέματα, όπου με επίδειξη καλής θέλησης μπορεί να βρεθεί ένα modus vivendi.

Τετάρτη, 19 Απρίλιος 2017 20:38

Δυο σταράτα λόγια

Γράφτηκε από τον

Για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων και ως εφημερίδα και ως άτομα έχουμε εκφραστεί ενυπόγραφα. Πολύ καιρό πριν και κυρίως όταν οι πρόσφυγες στοιβάζονταν σε υπαίθρια "κέντρα φιλοξενίας". Να την συνοψίσουμε με δυο λόγια:  Φιλοξενία σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να διαμένουν σε σπίτια, πολλώ δε μάλλον αφού το κόστος δεν το επωμίζεται ο προϋπολογισμός, αλλά η Ε.Ε. και ο ΟΗΕ. Και για τον πρόσθετο λόγο ότι με τον τρόπο αυτό και η φιλοξενία είναι ανθρώπινη και τα οικονομικά οφέλη διαχέονται στην τοπική οικονομία.

Από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας αποχώρησαν οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν επί δυο μήνες στο ξενοδοχείο του Σ.Σ. Μουριών.
Το ξενοδοχείο που ενοικιάστηκε από τον αρχικό ιδιοκτήτη στην εταιρεία Κέτεριγκ του κ. Χούτου, είναι πλέον άδειο, αλλά σύμφωνα και με τις αρχικές δηλώσεις του κ. Χούτου, καταβάλλονται προσπάθειες για την φιλοξενία ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν στο προσεχές διάστημα θα ευοδωθεί η βούληση της εταιρείας για περαιτέρω φιλοξενία προσφυγόπουλων, αλλά υπάρχουν κινήσεις προς το σκοπό αυτό.

Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 21:14

Έμεινε ο χωραφόδρομος

Γράφτηκε από τον

Ας μην είμαστε πλεονέκτες... Μπορεί να σπαταλήθηκαν επισήμως κάπου 240.000 ευρώ  για το "γκέτο" προσφύγων του Χωρυγίου, ανεπισήμως να κόστισε πολλαπλάσια αφού δεν υπολογίζεται η τεράστια δαπάνη στην οποία υποβλήθηκε ο Στρατός, αλλά ....κάτι έμεινε.
Συντηρήθηκε ο χωραφόδρομος προς το "γκέτο".
Διότι τίποτε άλλο από όσα δαπανήθηκαν εκεί δεν μπορεί να αξιοποιηθεί!

Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 20:34

Για τιμωρία ας ξαναδιαβάσουν την ανακοίνωσή τους

Γράφτηκε από τον

Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε όσα δήλωσε ο κ. Βίτσας στο Κιλκίς. Ή μάλλον, να αφιερώσουμε τις δηλώσεις του υπουργού στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όταν γράφαμε για το γκέτο του Χωρυγίου, εξέδωσαν εκείνη την περιβόητη ανακοίνωση με την οποία διέβλεψαν "υπονομευτές δημοσιογράφους" και το βαρύτερο που ψέλλισαν ήταν "ορισμένες αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μας βρίσκουν σύμφωνους" χωρίς καν να κατονομάσουν σε ποιες αποφάσεις αναφέρονταν, αν και κάποια στελέχη λένε πως αναφέρονταν στην επιλογή του διοικητή των κέντρων και όχι για τα κέντρα.

Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 21:26

Διάκριση του Στράτου Ξηρουδάκη

Γράφτηκε από τον

Ο φίλτατος Στράτος Ξηρουδάκης επανεξελέγη στις εκλογές που έγιναν στις 8 Μαρτίου μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Ελλάδας, εκπροσωπώντας φυσικά τον σύλλογο του ν. Κιλκίς.
Είναι μια επιτυχία που αντανακλά τη μεγάλη προσφορά του Στράτου στον χώρο των συνταξιούχων που αναγνωρίζεται και πανελληνίως, αφού στο ν. Κιλκίς είναι πασίγνωστη και καθολικά αναγνωρισμένη.
Συγχαίρουμε θερμότατα.

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 20:32

Άρες μάρες...!

Γράφτηκε από τον

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αθ. Βαρδαλής και Ιωάννης Δελής κατέθεσαν ερώτηση στα μέσα Δεκεμβρίου 2016 προς τους  Υπουργούς  παιδείας και Εσωτερικών για το ζήτημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Διαβάστε τις απαντήσεις και κρίνετε μόνοι σας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών στις 6 Φεβρουαρίου απάντησε πως διαβίβασε τα ερωτήματα στο Δήμο Κιλκίς και στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και μόλις λάβει απαντήσεις θα ενημερώσει τους βουλευτές.