Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 5:10:45 μμ
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 22:46

Περί σοβάδων και συλλογικής υποκρισίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολύς ντόρος για τους σοβάδες (ή τα πλακίδια ορυκτών ινών ψευδοροφής, κατά τον διοικητή) που έπεσαν σε θάλαμο του νοσοκομείου Κιλκίς και έθεσαν σε (δυνητικό) κίνδυνο ασθενείς.
Την καταγγελία έκανε το σωματείο εργαζομένων, την προώθησε πανελλαδικά η ΠΟΕΔΗΝ, την φέρνει στη Βουλή δια ερωτήσεως βουλευτών της η Νέα Δημοκρατία και πάει λέγοντας.


Κι επειδή ο χώρος του ιδρύματος δεν προσφέρεται για υποκρισίες ή πολιτική (και μικροπολιτική) εκμετάλλευση, ας πούμε δυο σταράτες κουβέντες:
Το μείζον θέμα δεν είναι ότι πέφτουν σοβάδες σε κτήρια που κατασκευάστηκαν πριν από 50 ή και 85 χρόνια. Απολύτως αναμενόμενο είναι πως σε ένα κτηριακό συγκρότημα που χτίστηκε διαδοχικά το 1935 ή στη δεκαετία του '50 ή στη δεκαετία του '80 και σοβάδες θα πέφτουν και βλάβες συχνές θα παρουσιάζονται και...
Το μείζον είναι γιατί τόσα χρόνια στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα δεν τέθηκε σοβαρά το αίτημα για την κατασκευή τουλάχιστον νέας νοσηλευτικής πτέρυγας. Κατά καιρούς υπήρξαν δηλώσεις για μελέτες και προγράμματα που δήθεν θα χρηματοδοτούσαν την κατασκευή της.
Μόνο που έμειναν στο επίπεδο των (ανέξοδων) δηλώσεων.
Παρακολουθώ ως δημοσιογράφος τη δημόσια ζωή του νομού από το 1983. Και μετά λόγου γνώσεως (αν κάποιος αντιλέξει, εδώ είμαστε) διατείνομαι πως:
ΟΥΔΕΠΟΤΕ το αίτημα τέθηκε ως κυρίαρχο αίτημα του νομού από ΚΑΝΕΝΑ φορέα ή εκπρόσωπο ή αντιπρόσωπο του νομού. Κυρίαρχο κι όχι ανάμεσα σε άλλα 10.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ το αίτημα της κατασκευής νέας νοσηλευτικής πτέρυγας προτάχθηκε από φορέα ΚΑΙ του Νοσοκομείου Κιλκίς. Κυρίαρχο κι όχι ανάμεσα σε άλλα πολλά.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε μια απεργία ή στάση εργασίας έστω, με μοναδικό και κυρίαρχο αίτημα την κατασκευή νέας νοσηλευτικής πτέρυγας και ΟΥΔΕΠΟΤΕ διοικητής του ιδρύματος πρόταξε ως κυρίαρχη την ανάγκη αυτή. Κυρίαρχη κι όχι μεταξύ των άλλων.
Κι ας είναι καλά οι σοβάδες που επιμένουν να πέφτουν και να θυμίζουν σε όλους μας τη συλλογική αδράνεια και ενίοτε υποκρισία μας περί την τύχη του Νοσοκομείου.
Θεοφύλακτος Παγλαρίδης
Υ.Γ. Επειδή μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι νέα πτέρυγε κοστίζει, θυμίζω πως σε ακτίνα έως 100 χιλιομέτρων από το Κιλκίς κατασκευάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα νέα νοσοκομεία σε πόλεις της Κ. Μακεδονίας.

 

Προηγήθηκε ο Γίτσος
στον Ευρωπό
Γράφαμε τις προάλλες για την υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ στην οδό Καλούδη και την αντικατάσταση των άλλων δικτύων και προσθέσαμε πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά σε πόλη του Κιλκίς. Μέγα λάθος.
Στον Ευρωπό αντίστοιχα έργα υπογείωσης και διαμόρφωσης των άλλων δικτύων (π.χ. ύδρευσης) πραγματοποιήθηκαν πριν από 15 χρόνια (2004-2005) στην κεντρική πλατεία. Με πρωταγωνιστή εκείνης της πρωτοποριακής παρέμβασης στην εικόνα του Ευρωπού τον τότε Δήμαρχο Γιώργο Γίτσο.
Είναι που είναι χαμηλών τόνων ο Γιώργος Γίτσος, μην του φάμε και το δίκιο...