Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 5:12:49 μμ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 23:15

Πολιτική καμπάνια αλλιώς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν είναι ένας κλασικός υποψήφιος ο Στέφανος Παραστατίδης και το αποδεικνύει συνέχεια. Δεν είναι μόνο ότι επέλεξε να είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής αντί με το ΣΥΡΙΖΑ που θα του εξασφάλιζε μια εύκολη διαδρομή στην πολιτική. Είναι κι ο τρόπος που κινείται στην πολιτική του καμπάνια. Βιντεάκια από τις συναντήσεις του με τους συντοπίτες μας γεμάτα χιούμορ, με απλούς ανθρώπους που είναι δίπλα του και φαίνεται ότι το διασκεδάζουν.

 

Κι όπως παραδέχτηκε κι ο ίδιος σε προσωπική του ανάρτηση «του γραφείου μού λένε να μην πηγαίνω με το τζιν και τα αθλητικά στα χωριά ή για ομιλίες. Τους απαντώ «εντάξει» και κάνω ως συνήθως του κεφαλιού μου». Κυρίως όμως, γιατί επιμένει πολιτικά. Δεν μιλάει και φεύγει. Τοποθετείται πολιτικά, ανοίγει διάλογο κι ύστερα ακούει τους πάντες στα καφενεία που πηγαίνει. Πολιτικός και πολιτικώς αλλιώς ο Παραστατίδης και φαίνεται ότι αυτό αρέσει στον κόσμο που μιλά με πολύ καλά λόγια ήδη για την παρουσία του.

 

Πολλά παράπονα για σχολεία
Είναι πολλά τα παράπονα που φθάνουν στα γραφεία μας, όσον αφορά τη βιντεοσκόπηση ή φωτογράφιση μέσα σε σχολεία, σε εκδηλώσεις μαθητών, πολλές φορές με την ανοχή και τη γνώση διευθυντών και εκπαιδευτικών.
Ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων είναι ιδιαίτερα αυστηρώς και απαιτεί συγκατάθεση γονέων για την παρουσίαση μαθητών στο διαδίκτυο. Καλά θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί να προστατέψουν και τα παιδιά και τον εαυτό τους, πριν βρεθούν μπροστά σε άσχημες καταστάσεις. Και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

Ο γιατρός Περπερίδης δεν είναι υποψήφιος
Βρήκε τον μπελά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, οδοντίατρος Γιώργος Περπερίδης. Του τηλεφωνούν φίλοι και γνωστοί για να του εκφράσουν την έκπληξη και απορία τους: «Καλά βρε Γιώργο, είσαι υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ;».
Κι άντε ο γιατρός να εξηγεί συνεχώς πως παραμένει στο ΚΙΝ.ΑΛ., πως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της αριστεράς είναι ο εκδότης του «Μαχητή», με το ίδιο όνομα και επίθετο, πως δεν έχει καμία σχέση ούτε με το χώρο ούτε με το πρόσωπο, και πάει λέγοντας…

 

Αγαθοπούλου από τη μια,
Φούρας και Ψαρρά από την άλλη
«Δεν χωρεί αμφιβολίας περί τούτου», όπως λέει και η ατάκα της παλιάς ελληνικής ταινίας, ότι δηλαδή η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, είναι ο ένας ισχυρός και αναγνωρίσιμος πόλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και την αποχώρηση του Θεόδωρου Παραστατίδη από το χώρο.
Ωστόσο, φαίνεται πως δημιουργούνται δυο νέοι πόλοι στο ψηφοδέλτιο.
Ο δεύτερος, στο πρόσωπο του Πέτρου Φούρα, ενός ευγενέστατου επιστήμονα –χημικού μηχανικού- ενεργού πολίτη στο Κιλκίς, που συσπειρώνει πολλά στελέχη του κόμματος στο Κιλκίς, ενώ κατάγεται και από την Παιονία.
Ο τρίτος πόλος, στο πρόσωπο της νεαρής φιλολόγου Σοφίας Ψαρρά, από το Πολύκαστρο, και από τα φοιτητικά της χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερή και στις δύσκολες στιγμές του κόμματος, με πλούσια δράση στην Παιονία, αγαπητή προσωπικότητα και μαχητική για τις ιδέες της, με πολιτικό μέλλον.