Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:29:26 πμ
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 22:38

Πρόστιμα Τροχαίας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πήγε τις προάλλες πολίτης - οδηγός στα ΕΛΤΑ Κιλκίς  για να πληρώσει το πρόστιμο της Τροχαίας για παράβαση του Κ.Ο.Κ. Βγάζει λοιπόν τα χρήματά του, υπολογίζει το 50% του αναγραφόμενου ύψους προστίμου και τα δίνει στον υπάλληλο. Στο "μουγιουρντί" της  Τροχαίας αναγραφόταν το γνωστό: Εφόσον καταβληθεί εντός προθεσμίας 10 ημερών καταβάλλεται το 50% του αναγραφόμενου προστίμου.


"Με συγχωρείτε, αλλά από 1ης Απριλίου δεν ισχύει η διάταξη αυτή, καταργήθηκε." λέει στον πολίτη ο υπάλληλος για να ξεκινήσει μια διελκυστίνδα.
“Μα στο χαρτί που μου δώσανε γράφει πως αν πληρώσω σε 10 ημέρες  θα δώσω τα μισά”, αντιτείνει ο πολίτης.
“Ναι, αλλά εμείς έχουμε έγγραφο που μας ενημερώνει ότι από 1ης Απριλίου η διάταξη αυτή καταργήθηκε”, επιμένει ο υπάλληλος.
Και βεβαίως η διάταξη αυτή καταργήθηκε. Αλλά ένας χριστιανός δεν βρέθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας να ενημερώσει  όπου δει για τα ισχύοντα με το νέο Κ.Ο.Κ.;

 

Που κρύβονται οι Πουτιν-όφρονες;
Η πολιτική αφέλεια που εξικνείται άχρι βλακείας δεν είναι σπάνια ασθένεια, ιδιαίτερα στο σώμα των πολιτικολογούντων συνελλήνων. Ασθένεια που προσέλαβε διαστάσεις σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, όπου υποτίθεται πως στα καλά καθούμενα κι ενώ είχαμε καμιά 100αριά επιλογές, πήγαμε και δανειστήκαμε από τους Θεσμούς (τη πάλαι ποτέ Τρόικα) ...
Και βάλαμε το κεφάλι μας στον ντουρβά, ενώ άλλοι καλοί άνθρωποι ήταν έτοιμοι να μας δανείζουν χρήμα με τη σέσουλα και άνευ όρων. Θα θυμάστε πως ακόμα και κόμματα εξαπέλυαν κεραυνούς γιατί δεν ζητήσαμε τη συνδρομή της Ρωσίας και της Κίνας και της... Και το πόπολο να τους χειροκροτεί  και να μουντζώνει όσους πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι μόνο φυσικοί, συνεπείς  και υπαρκτοί σύμμαχοι της Χώρας είναι οι ευρωπαϊκές  χώρες δια της Ε.Ε.
Θα θυμάστε επίσης όλους εκείνους που από το 1990 ξόδευαν "φαιά" ουσία για να μας πείσουν ότι η δημιουργία "Ορθόδοξου Τόξου" στα βόρεια σύνορά μας αποτελούσε την πανάκεια της ελληνικής  στρατηγικής.
Τα θυμηθήκαμε ετούτα για άλλη μια φορά- κάποιοι (και) νυν κυβερνώντες προσπαθούν να τα ξεχάσουν και προσκαλούν εσχάτως σε ...υπευθυνότητα- με αφορμή την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία.  Όπου ο Ορθόδοξος και Ρώσος ηγέτης επικύρωσε τις δυο σημαντικότατες συμφωνίες του με τον Ερντογάν με επένδυση 20 δις. και κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και πώληση αντιαεροπορικών πυραύλων s 400, για να θωρακίσουν την ασφάλεια της Τουρκίας στα δυτικά της σύνορα (Αιγαίο) και τα νοτιοανατολικά της όπου έχει εμπλακεί σε πόλεμο.   Είναι ό ίδιος Ορθόδοξος που συχνά πυκνά επισκέπτεται το Άγιον 'Ορος και ακόμα συχνότερα βλέπει  τον Ερντογάν με τον οποίο συναντήθηκε τα τελευταία χρόνια οχτώ-εννιά φορές. Δεν αμφιβάλλουμε ότι ακόμα και τώρα, υπάρχουν Έλληνες πολιτικολογούντες που θα ομνύουν στο όνομα της Ρωσίας, του Πούτιν και του κάθε "δημοκράτη"  ηγέτη που "αντιστέκεται" στην Ευρώπη όπου ως γνωστόν κατοικούν μόνο ...ανθέλληνες. Και θυμόμαστε τη δημόσια κατηγορία που εξαπέλυσε ο πολύς Ιβάν όταν πριν κάμποσα χρόνια εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου που ενώ συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Ρωσία κι ενώ ο "πατερούλης" ήταν έτοιμος να ανοίξει το "πουγκί" του, δεν ζήτησε βοήθεια ο Γιώργάκης και πήγαμε και πέσαμε στα νύχια του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Κι ύστερα διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι όταν πρωτοέγραψα πως το μείζον πρόβλημα ετούτης της χώρας είναι η κυριαρχία της βλακείας στο δημόσιο λόγο.
Θ.Π.