Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 10:28:37 πμ
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 23:32

Πρώτη φορά τα άκουσαν;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέγας ο θόρυβος για τη δήλωση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη ότι κάποιοι εκ των ασχολουμένων με την αυτοδιοίκηση (δημοτικών συμβούλων) αποβλέπουν στο "κοινωνικό μίσθωμα" κάποιων θέσεων, όπως π.χ. των αντιδημάρχων κ.ο.κ.
Πάντα ταύτα στη πολυσυζητημένη συνέντευξή του στην αφεντιά μου και στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ.


Προφανώς όσοι αντιδρούν:
Για πρώτη φορά άκουσαν ότι αντιδήμαρχοι αλλάζουν παρατάξεις ή αποστασιοποιούνται από εκείνες με τις οποίες εκλέχτηκαν όταν χάνουν την αντιδημαρχία τους...
Για πρώτη φορά θα άκουσαν ότι κάμποσοι εκ των υποψηφίων συναρτούν τη συμμετοχή τους σε ψηφοδέλτια από δεσμεύσεις περί ορισμού τους σε θέση αντιδημάρχου ή προέδρου νομικού φορέα με αμειβόμενη προεδρία...
Για πρώτη φορά θα άκουσαν πάντα ταύτα και άλλα χειρότερα.
Οπότε αφού τα άκουσαν για πρώτη φορά δικαίως εξανίστανται.
Διότι αν τα γνώριζαν προφανώς η όποια αντίδρασή τους θα ήταν υποκριτική.
Θ.Π.

 

Έκλεισε το θέμα δια παντός
Κι ύστερα κάποιοι περιμένουν να πιάσουν τόπο τα υπομνήματα βουλευτών, δημάρχων - αντιπεριφερειαρχών και λοιπών αξιωματούχων...για αναθεώρηση  της απόφασής της να κλείσει το υποκατάστημά της στο Χέρσο.
Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως μαθαίνουμε από τις εκεί αντιδράσεις, κλείνει και το υποκατάστημά της στην Κρύα Βρύση! Δηλαδή σε κωμόπολη τουλάχιστον τετραπλάσια από το Χέρσο, καταμεσής του κάμπου των Γιαννιτσών.
Όπερ έδει δείξαι. Το θέμα έκλεισε δια παντός.

 

Τρία τα εκατομμύρια
στη ΔΕΥΑ Κιλκίς
κι όχι τέσσερα
Λοιπόν για να εξηγούμαστε: Η χρηματοδότηση των δυο έργων της ΔΕΥΑ Κιλκίς μέσω του σχετικού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται ακριβώς σε 2.989.000 ευρώ. Δηλαδή χοντρικά σε τρία εκατομμύρια ευρώ, όπως γράψαμε στο ρεπορτάζ της ΠΡΩΙΝΗΣ της Πέμπτης.
Στα δυο έργα (προμήθεια  και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού του δικτύου και αποδοτική χρήση υδατικών πόρων (αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου) ) προβλέπεται δημόσια δαπάνη 3.932.427,50 ευρώ, αλλά στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ (24%) ο οποίος όμως δεν εντάσσεται στις επιλέξιμες δαπάνες. Επομένως η χρηματοδότηση δεν είναι 4 εκατ. ευρώ, αλλά 3 εκατ. ευρώ.
Το γράφουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

 

Μπράβο στην Αστυνομία του Πολυκάστρου
Ένα μεγάλο μπράβο στην Αστυνομία, εν προκειμένω του Πολυκάστρου, που έπραξε το αυτονόητο που θα μπορούσαν να πράξουν και άλλοι φορείς, αρμοδιότεροι ίσως.
Η Αστυνομία λοιπόν πήρε τη δυστυχισμένη γυναίκα που έκανε κατοικία της το σιδηροδρομικό φυλάκιο στις παρυφές της πόλης στην έξοδο προς Αξιοχώρι-Ασπρο και τη οδήγησε σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκης, όπου της παρέχεται περίθαλψη.
Τόσο απλό και τόσο ανθρώπινο.
Χίλια μπράβο στην αστυνομία και για την ευαισθησία και για την αποτελεσματικότητά της. Μπράβο στο διοικητή του Α.Τ. Ηλία Παπαδόπουλο!