Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 5:20:42 μμ
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 22:00

ΣΕΚΑΠ – ΒΙΠΕ Κιλκίς σημειώσατε ένα!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και ξαφνικά η επιβολή προστίμου για λαθρεμπόριο στη βιομηχανία ΣΕΚΑΠ της Ξάνθης αναδείχθηκε σε… μέγα εθνικό-πολιτικό ζήτημα. Κινητοποιήθηκε κοτζάμ Μαξίμου, σε ορισμένες εφημερίδες και κανάλια –που δεν ανήκουν στη διαπλοκή που ξέραμε!- έγινε πρώτο θέμα. Όλοι βγήκαν να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας της βιομηχανίας και όλο το πολιτικό σύστημα εξουσίας ωρύονταν για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, που οδηγούν 170 άτομα στην ανεργία.


Όλα αυτά δε γίνονται βεβαίως γιατί ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ είναι ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Γίνονται για τις… θέσεις εργασίας και μόνο. Και μακριά από κάθε διαπλοκή.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Από το νομό Κιλκίς και από τη βιομηχανική της ζώνη χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας με την οικονομική κρίση και ουδείς κούνησε το δαχτυλάκι του. Κανένα πολιτικό σύστημα δεν κινητοποιήθηκε όταν έκλεινε το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, όταν ακόμη και σήμερα χάνονται θέσεις εργασίας, όταν  δεκάδες εργοστάσια μετατράπηκαν σε κουφάρια. Βλέπετε, αυτά δεν ανήκαν σε κανέναν Ιβάν και για τους εργαζόμενούς τους δεν ανησύχησαν τα… υπόγεια κανενός Μαξίμου!
Κώστας Τερζενίδης  

 

Τι έκανε η ΔΕΥΑ Πατρών:
Στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑ Πατρών για το 2018, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διευρύνει τον αριθμό των οικογενειών που θα ενταχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο της επιχείρησης.
Συγκεκριμένα:
Α. Εκτός από τις 3.675 οικογένειες που έχουν μείωση τιμολογίου κατά 40%, αποφασίστηκε να ενταχθούν στη μείωση και άλλες 10.000 οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Β. Περαιτέρω μείωση στην ενιαία τιμή χρέωσης από 0,40 ευρώ/κ.μ. σε 0,20 ευρώ/κ.μ. για το Δήμο Πατρέων και τα Νομικά Πρόσωπα (σχολεία κ.λ.π.) ώστε να αντισταθμιστεί η έμμεση επιβάρυνση των πολιτών από την υποχρεωτική επιβολή του τέλους 80% στις καταναλώσεις του νερού.
Γ. Μείωση των τελών σύνδεσης επαγγελματικών χώρων κατά 20% και μετατόπισης παροχών ύδρευσης κατά 40%.
Δ) Αναπροσαρμογή των δαπανών ελέγχου, κατόπιν αιτήσεων δημοτών στο συμβολικό ποσό των 5,οο ευρώ.
Έτσι η Δημοτική Αρχή Πάτρας (που στηρίζεται από το ΚΚΕ – συγνώμη για τη φράση μου, όπως είπε και ένα Κιλκισιώτης και έμεινε ιστορικό) ενάντια στα μνημόνια και στις αντιλαϊκές πολιτικές δίνει τη μάχη για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα και γιατί πιστεύει ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό.
Μήπως πρέπει να παραδειγματιστούν και άλλες ΔΕΥΑ της χώρας και αυτή του Κιλκίς; Λέω εγώ τώρα…
ΚώσταςΠινέλης

 

Ανησύχησαν οι κιλκισιώτες
Αν κρίνουμε από τα «χτυπήματα» που είχαμε στο facebook της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας (eidisis.gr) για τη σεισμική ακολουθία στην ευρύτερη περιοχή του Δροσάτου τα ξημερώματα της Τρίτης, τότε μάλλον ανησύχησαν οι κιλκισιώτες, όπως βεβαίως ήταν και φυσικό να γίνει.
Μέσα σε 24ς ώρες τα «χτυπήματα» ξεπέρασαν τις 40.000 με τα συνακόλουθα σχόλια και τις κοινοποιήσεις!
Πολλά ήταν τα «χτυπήματα» και από κιλκισιώτες του εξωτερικού, που προφανώς ήθελαν να ενημερωθούν για το τι συμβαίνει στο Κιλκίς και το αν υπήρχαν ή όχι σοβαρά προβλήματα από τους σεισμούς για τους συγγενείς και φίλους που άφησαν πίσω τους οι μετανάστες μας.

 

Δήμαρχος σε κανάλια: Σοβαρευτείτε
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Κιλκίς μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης και ιδιαίτερα μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 06.24 το πρωί.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεργάζονται με την αστυνομία, την Πυροσβεστική, τον Στρατό και την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς.
«Ο πρωινός σεισμός ήταν μεγάλος, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους κατοίκους. Όλα κυλούν ομαλά στην περιοχή και περιμένουμε ενημέρωση από τους σεισμολόγους. Δεν ισχύουν όλα όσα ακούγονται πως οι κάτοικοι του Δροσάτου πανικοβλήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους με τις κουβέρτες» είπε ο κ. Σισμανίδης.