Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 2:26:33 μμ
Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 20:13

Τα δικά μας αδέσποτα είναι φιλειρηνικά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πληροφορούμεθα κατ' αυτάς, όπως θα γράφαμε πριν 100 χρόνια, ότι ο δήμος Σερρών ύστερα από δυο περιστατικά επίθεσης αδέσποτων σκυλιών σε πολίτες το περασμένο Σάββατο, να μαζέψει όλα τα αδέσποτα που κυκλοφορούν σε αγέλες στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.
Τα δικά μας αδέσποτα ως γνωστόν είναι ειρηνικά, δεν κυκλοφορούν κατά αγέλες, αλλά κατά μόνας και δεν επιτίθενται σε  ανθρώπους.
Οπότε γιατί να ευχηθούμε "και στα δικά μας"; Μπορεί να παρεξηγηθεί η ευχή και να εκληφθεί ως παραίνεση στα αδέσποτα να μοιάσουν στα σερραϊκά. Που δαγκώνουν τα άτιμα.

 

 

Στη Βέροια πήραν τους δρόμους
Η ζωή κύκλους κάνει. Πριν από μήνες είχαμε τους δικούς μας καταστηματάρχες που διαμαρτύρονταν για τους ελέγχους της Πολεοδομίας και τα πρόστιμα που έπεσαν.
Στη Βέροια οι εκεί ιδιοκτήτες καφέ μπαρ έχουν άλλο καημό. Κατακαλόκαιρο και οι έλεγχοι ηχομέτρησης έδειξαν παραπάνω ντεσιμπέλ οπότε τα πρόστιμα έπεσαν βροχή. και τρέχουν σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία, σε δημοτικά συμβούλια

 

Ανακάλυψαν άδεια δημόσια κτήρια!
Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της ανακοίνωσε πως εκατοντάδες κτήρια των ασφαλιστικών ταμείων μένουν άδεια και ανεκμετάλλευτα ανά την Ελλάδα.
Τι ανακαλύπτουν καμιά φορά κι αυτοί οι υπουργοί, κάθε χρώματος και απόχρωσης. Και κάνουν, λες κι έρχονται από άλλον πλανήτη, λες και κυβερνούν μόλις ένα μήνα, λες και κυβερνούν άλλοι κι αυτοί απλά καταγράφουν και επισημαίνουν, λες και ανακαλύπτουν περιχαρείς την πυρίτιδα…
Έχουμε 2,5 χρόνια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η υπουργός Εργασίας μας λέει πως υπάρχουν εκατοντάδες ανεκμετάλλευτα κτήρια των ασφαλιστικών ταμείων. Ζήτησε ευθύνες από τους προηγούμενους υπουργούς; Ζήτησε ευθύνες και παραιτήσεις των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων για τα τεράστια ποσά που έχουν χαθεί και που τελικά τα καλύπτουν οι ατυχείς πολίτες αυτής της χώρας;
Χρόνια τώρα φωνάζουμε κα Αχτσιόγλου πως στο κέντρο του Κιλκίς υπάρχει άδειο και ανεκμετάλλευτο το κτήριο που ανήκει στο υπουργείο σας, της πρώην Εργατικής Εστίας, και ουδείς παίρνει αποφάσεις. Την ίδια στιγμή κα Αχτσιόγλου η υπηρεσία του υπουργείου σας νοικιάζει διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης για τη στέγασή της.
Φτάνει πια με τις επισημάνσεις και τις καταγραφές σ’ αυτόν τον τόπο.  Κάποιος πρέπει και να τον διοικήσει!
Και ξέρετε ποια θάναι η εξέλιξη; Όταν με χρόνια με καιρούς το κτήριο θ’ αξιοποιηθεί, θα προσδοκούν οι κυβερνώντες, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να τους πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο, να τους χειροκροτήσουμε στην τελετή των εγκαινίων.
Κ.Τ.

 

Ο… «τιμοκατάλογος»
των παικτών του Survivor
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε έναν άτυπο «τιμοκατάλογο» για τα απίστευτα ποσά που λαμβάνουν οι παίκτες του Survivor για να κάνουν επισκέψεις σε μαγαζιά. Σύμφωνα λοιπόν με το «Πρώτο Θέμα»:
«Για μια επίσκεψη του Ντάνου σε ένα beach bar ή σε κάποιο κλαμπ η τιμή μπορεί να φτάσει τις 5.000 ευρώ. Η Ειρήνη Κολιδά πήγε στο Κιλκίς και φέρεται να εισέπραξε 800 ευρώ για δύο ώρες και επιπλέον τα έξοδα διαμονής της σε ξενοδοχείο. Γιάννης Σπαλιάρας και Κωνσταντίνος Βασάλος πήγαν σε κλαμπ της Κρήτης. Η αμοιβή φέρεται να έφτασε τα 1.500 ευρώ για τον καθένα και τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής ήταν πληρωμένα. Ο Κωνσταντίνος Βασάλος φέρεται να πήρε 4.000 ευρώ από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να κάνει «τσατ» μία ώρα. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, γνωστός ως «μισθοφόρος» φέρεται να παίρνει 800 ευρώ για μια εμφάνιση σε μαγαζί. Ο Παύλος Αργιανίδης που διοργανώνει camp φέρεται να ζητάει 3.000 ευρώ. Ο Κώστας Κοκκινάκης για την ίδια δουλειά με τον μάνατζερ ράγκμπι φέρεται να παίρνει 5.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Ο Ορέστης Τσανγκ φέρεται να παίρνει 600 ευρώ για μια εμφάνιση και από τόσα παίρνουν η Ελισάβετ και η Ειρήνη Αϊνατζόγλου που συνήθως είναι μαζί του. Το κασέ του ανεβαίνει για παιδικά πάρτι όπου χρεώνει 1.000 ευρώ για ένα τρίωρο».
Αυτή είναι η Ελλάδα, του φωτός και του πολιτισμού, της φιλοσοφίας και της Δημοκρατίας!