Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019, 9:19:32 μμ
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:26

Τα εύσημα στον ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Αξίζει να καταγράψουμε την εξαιρετική λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ Κιλκίς στις δυο εβδομάδες που κράτησε η κακοκαιρία με τις χιονοπτώσεις και το έντονο ψύχος.
Η σωστή προετοιμασία και ο προγραμματισμός αλλά και η αυταπάρνηση των εργαζομένων της εταιρείας –παρά τον υψηλό μέσο όρο της ηλικίας τους- απέδωσαν καρπούς. Το αποτέλεσμα ήταν οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νομού μας να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και χωρίς μεγάλη διάρκεια! Και μιλάμε για εναέριο δίκτυο με ό,τι συνεπάγεται αυτό όσον αφορά τις δυσκολίες μέσα στην κακοκαιρία.
Εύγε στον διευθυντή Γιώργο Ξανθό και στους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ.

 

 

Ο «στρατηγός καιρός»
και ο «παγετώνας»
του Κιλκίς
«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» είχε δηλώσει ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που το καλοκαίρι του 2007 κατέκαιγαν την Ελλάδα. Βέβαια είχε μιλήσει και για «ασύμμετρη απειλή» (τον όρο «ασύμμετρο φαινόμενο» χρησιμοποίησε και ο Τσίπρας στις πυρκαγιές της Αττικής του 2018). Να σημειώσουμε ότι και οι δύο πυρκαγιές ήταν φονικές με πολλούς νεκρούς.
Τώρα πως θυμήθηκα τα παραπάνω; Να μωρέ. Κάνοντας μια βόλτα σήμερα18 Γενάρη στο Κιλκίς, διαπίστωσα ότι το χιόνι όχι μόνο δεν έχει λιώσει, αλλά εκεί που είχε συσσωρευτεί, έχει σχηματίσει «παγετώνες».
Τι να κάνουμε; Φταίει «ο στρατηγός καιρός» που χιόνισε τόσο και μετά με τις συνεχιζόμενες παγωνιές, με τις χαμηλές θερμοκρασίες δεν επέτρεψε το λιώσιμο. Ήταν «ασύμμετρο φαινόμενο». (Ασύμμετρο φαινόμενο είναι να ρίχνεις την ευθύνη στον κακό (μας τον) καιρό για να σκεπάσεις τι δικές σου ευθύνες και την παντελή έλλειψη στοιχειώδους πρόληψης και αντιμετώπισης).
Που θα πάει όμως. Κάποια στιγμή θα το γυρίσει «ο στρατηγός καιρός» στον νοτιά και θα βρέξει για να γλυτώσουμε από τα παγοδρόμια και από τους κινδύνους να σπάσουμε κάποια από τα μέλη του σώματός μας!
Κώστας Πινέλης

 

Τηλεοπτικός Κιλτίδης
Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 4:00 και 5:00 το απόγευμα ο Πρ. Βουλευτής – Υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης θα σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα στο Euro Channel στην εκπομπή “Στην Αρχή και στο Τέλος της Εβδομάδας “.