Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:39:11 μμ
Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 18:38

Τα χρόνια της δόξας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα ρεκόρ που δύσκολα μπορεί να καταρριφθεί κατέχει ο πρώην και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κιλτίδης. Στις εκλογές του 2004 συγκέντρωσε 19.129 σταυρούς, δηλαδή πάνω από το 45% των ψήφων που έλαβε τότε η Νέα Δημοκρατία.
Στη μεταπολιτευτική ιστορία δεν υπάρχει άλλος βουλευτής με μεγαλύτερη επίδοση στη συλλογή σταυρών, αφού ο αμέσως επόμενος είναι ο Σάββας Τσιτουρίδης με 17.198 σταυρούς στις εκλογές του 2000.


Για την ιστορία υπενθυμίζουμε - μέρες προεκλογικές που έρχονται- πως την τρίτη υψηλότερη επίδοση σε σταυρούς προτίμησης κατέγραψε ο Γιώργος Φλωρίδης με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000 όταν συγκέντρωσε 16.852 σταυρούς.
Ο Κώστας Κιλτίδης βρέθηκε σταθερά πάνω από 15.000 σταυρούς στις εκλογές και του 2007 και του 2009, ενώ ο Νίκος Αυγερινίδης τον Απρίλη του 1990 μάζεψε 145.287 σταυρούς.
Τέλος, ο αείμνηστος Κώστας Τριαρίδης στις εκλογές του 1993 συγκέντρωσε με το ΠΑΣΟΚ 14.228 σταυρούς.
Αριθμοί δυσθεώρητοι στα σημερινά πολιτικά δεδομένα όπου το μεν ΠΑΣΟΚ αποδιοργανώθηκε πληρώνοντας κυρίως αυτό τις συνέπειες της κρίσης, ενώ και η Ν.Δ. συρρικνώθηκε από τα ένδοξα χρόνια της στο Κιλκίς όταν ενίοτε ξεπερνούσε και το 50% του εκλογικού σώματος.
Γι' αυτό και φαντάζει ακατάρριπτο το ρεκόρ των 19.129 σταυρών του Κώστα Κιλτίδη.

 

Ένθερμο μήνυμα στήριξης
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Δημήτρης Κυριακίδης. Είχε πλάι του ολόκληρο Αυγενάκη, Τσιάρα και τον ημέτερο Γεωργαντά που μίλησαν για την υποψηφιότητά του με τα καλύτερα λόγια υποστηρίζοντας ότι η επιλογή της πρόκρισής του ως υποψήφιου δημάρχου Κιλκίς ήταν δύσκολη αλλά ήταν δίκαιη. Στηρίξτε έντιμους, άφθαρτους ανθρώπους και νοικοκύρηδες ήταν το μήνυμα που πέρασαν στο συγκεντρωμένο πλήθος τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ για τις δημοτικές εκλογές. Το σύνθημα απαντήθηκε με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου.

 

Διείσδυση στο Μεταλλικό
Τι το ήθελε ο Μηνάς και μίλησε για τη διεισδυτικότητα του Δημήτρη Κυριακίδη σε άλλους πολιτικούς χώρους; Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα και ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε επίθεση φιλίας από το αριστερότατο Μεταλλικό σε χορό που δόθηκε εκεί από γνωστό σύλλογο. Χάρηκαν την παρουσία του Δημήτρη εκεί, εκθείασαν την προσωπικότητα και την υποψηφιότητά του δηλώνοντας με καθαρό τρόπο την επιλογή τους στις κάλπες του Μαϊου. Κι ο Δημήτρης όμως χάρηκε τη ζεστασιά και τη φιλοξενία τους.