Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 10:52:46 μμ
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 20:19

Ταλαιπωρία για δυο και τρία ευρώ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλη λύση - επιλογή για το Δήμο Κιλκίς. Πάντως η εκτύπωση των λογαριασμών του ΤΑΠ (τέλος ακίνητης περιουσίας) σε καθέναν ξεχωριστά ιδιοκτήτη ακινήτου με ποσά δυο και τρία ευρώ, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της αχρείαστης και άσκοπης ταλαιπωρίας, κυρίως των δημοτών.


Αίφνης λοιπόν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού λαμβάνει ένα λογαριασμό δυο τριών ευρώ και καλείται να τον εξοφλήσει στο δημοτικό ταμείο. Δυο επισημάνσεις που χρήζουν μελέτης για ενδεχόμενη αναθεώρηση του τρόπου πληρωμής του ΤΑΠ:
Το κόστος εκτύπωσης και το κόστος φακέλου μαζί με τις εργατοώρες που απαιτούνται σαφώς και υπερβαίνει το ύψος του ΤΑΠ ανά δημότη.
Δεύτερη: Η ταλαιπωρία των δημοτών να αφήσουν τη δουλειά τους και να τρέχουν -ιδιαίτερα στα χωριά όπου δεν λειτουργεί γραφείο του δήμου- για να εξοφλήσουν το λογαριασμό των δυο τριών ευρώ.
Παλαιότερα, αν θυμόμαστε, ο λογαριασμός αυτός ενσωματώνονταν στον αντίστοιχο της ΔΕΗ ή της ΔΕΥΑΚ. Μήπως αξίζει να ξανασκεφτούν στο δήμο το όλο θέμα; Κυρίως για να μην ταλαιπωρούνται δημότες;

Δήλωση - απάντηση του Προέδρου ΝΟΔΕ
ΝΔ ν. Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλου
σε ανακοίνωση του Θεόδωρου Βαφειάδη
Στις αρχές της εβδομάδας ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θεόδωρος Βαφειάδης συνυπέγραψε με τον πρώην πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Τσογγίδη δήλωση, ασκώντας έντονη κριτική στον Δήμαρχο Κιλκίς Δ. Σισμανίδη.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση αυτή προέβη στην ακόλουθη δήλωση- απάντηση προς τον κ. Βαφειάδη.
“Η τελευταία δήλωση του κ. Θεόδωρου Βαφειάδη κατά του Δημάρχου Κιλκίς εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια επιλογής στελεχών μας σε σημαντικές θέσεις ευθύνης αλλά και για την ποιότητα του δημόσιου λόγου που εκφέρουν.
Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της κομματικής μας οργάνωσης όφειλε να είναι πιο προσεκτικός, αν πράγματι αισθάνεται το βάρος ευθύνης της θέσης που του ανατέθηκε και να αποφύγει την κατά μέτωπον επίθεση στο Δήμαρχο Κιλκίς, ο οποίος εκπροσωπεί ένα σημαντικό θεσμό για τη Νέα Δημοκρατία και τη ΝΟΔΕ.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι ότι οφείλουμε να παραμερίσουμε τις προσωπικές διαφορές, να εκφράζουμε καθαρά πολιτικές θέσεις και να μην πυροβολούμε τα πόδια μας. Τα μηνύματα που στέλνουμε στην κοινωνία είναι η ενότητα της παράταξης και ο σεβασμός των θεσμών, τα οποία συνεπής με τις θέσεις μου, δεσμεύθηκα ότι θα υπηρετήσω με το όποιο κόστος. Οι απρεπείς και διχαστικές συμπεριφορές μόνο ζημία προκαλούν”.
Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ ν. Κιλκίς

Δεν είναι μέλος...
Όταν ρωτήσαμε τον κ. Παπαδόπουλο γιατί απευθύνει την δήλωση - απάντησή του αποκλειστικά στον κ. Θ. Βαφειάδη κι όχι και προς τον κ. Γιάννη Τσογγίδη, αφού η δήλωση ήταν κοινή, ο κ. Μηνάς Παπαδόπουλος απάντησε πως απευθύνεται στον κ. Βαφειάδη διότι είναι μέλος της οργάνωσης της Ν.Δ., ενώ ο κ. Τσογγίδης δεν είναι!