Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, 11:01:21 πμ
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 21:18

Τέλος εισόδου στους επισκέπτες του Κιλκίς;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Υπέρ του τέλους εισόδου στους επισκέπτες, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος για τη συντήρηση της πόλης, που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας.

Περίπου 25 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο, από τους οποίους περίπου τα 14 εκατομμύρια περνούν εκεί μόνο μία ημέρα.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο εισόδου, εκτιμώντας ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν φέτος 3 ευρώ έκαστος για να μπουν στη Βενετία. Το ποσό θα αυξηθεί στα 6-10 ευρώ από τις αρχές του 2020, ανάλογα με την τουριστική περίοδο.

«Η Βενετία χρειάζεται σεβασμό, όπως ισχύει με τα μουσεία, τα αθλητικά γήπεδα, τους κινηματογράφους, τα τρένα και τα αεροπλάνα, χρειάζεται να έχει προγραμματισμένες επισκέψεις, κάτι που είναι βιώσιμο και για τους τουρίστες και για την ίδια την πόλη», δήλωσε ο κυβερνήτης του Βένετο Λούκα Ζάια.

Το ίδιο μέτρο δεν θα έπρεπε να ψηφίσει και το δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς, μιας και η πόλη αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και κατακλύζεται από εκατομμύρια επισκέπτες, λιγότερα βεβαίως από τη Βενετία; Το ερώτημα που ταλανίζει τους δημοτικούς μας άρχοντες, είναι το ύψος του εισιτηρίου και το πώς θα εισπράττεται!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συντροφικές έριδες Με την ευλογία της Εκκλησίας »