Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 1:53:38 πμ
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 22:52

Θα το πιστέψουν όταν τον δουν!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χαμός έγινε στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα μας eidisis.gr με τα σχόλια των αναγνωστών μας στο ρεπορτάζ για το δρόμο Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου.
Του πολύπαθου δρόμου που γράψαμε γι' αυτόν κυριολεκτικά εκατοντάδες φορές από το 2010 τον Οκτώβριο όταν και δημοπρατήθηκε! Και ο κόσμος θα πιστέψει ότι έγινε, μόλις τον δει με τα μάτια του!


Η πρόσφατη ανάρτησή μας - αυτή επί της οποίας έγιναν τα σχόλια- αφορούσε βέβαια όχι δικό μας ρεπορτάζ, αλλά ανακοίνωση της Π.Ε. Κιλκίς, ύστερα από αυτοψία που διενήργησαν στο εργοτάξιο ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και στελέχη της ΠΕ Κιλκίς. Και περιείχε και εκτίμηση πως το έργο θα αποδοθεί -τουλάχιστον μεγάλο τμήμα του-  μέχρι το τέλος του 2019.
Θεωρούμε ότι τα σχόλια είναι δικαιολογημένα ύστερα από την τεράστια καθυστέρηση που καταγράφηκε. Εμείς γράψαμε κατά καιρούς χειρότερα.  

***
Είναι όμως και κάποια πτυχή του θέματος που αξίζει να επισημάνουμε. Σε γενικές γραμμές το Κιλκίς ως νομός δεν έχει κακό οδικό δίκτυο. Μάλλον είναι από τους προνομιούχους, συγκρινόμενος βέβαια με τους άλλους νομούς της χώρας. Μια επίσκεψη στην Κρήτη, στην Κέρκυρα,... είναι αρκετή για να πείσει για του λόγου μας το αληθές.
Και μια προσωπική μαρτυρία. Βρέθηκα  πρόσφατα - το περασμένο Σαββατοκύριακο- στην Κω για να αποχαιρετίσω έναν αδελφικό φίλο, τον Άρη που έφυγε άδικα από τη ζωή στα 62 του χρόνια. Πρωτοπήγα στην Κω το 1978, τότε ακόμα φοιτητής φιλοξενούμενος του  Άρη. Η Κως και τότε, το 1978, είχε πολύ τουρισμό.
Και από τότε πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της χώρας μας. Ε, από το 1978 με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αυτό το νησί δεν αξιώθηκε να φτιάξει ένα δρόμο- μια αούτομπαν- που να συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη της Κω. Σε μια απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων. Η ίδια χάραξη από τότε μέχρι σήμερα, μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστικό στηθαίο. Και με κάμποσες στροφές.
Γι' αυτό λέμε: Έχει καλό οδικό δίκτυο το Κιλκίς όταν συγκριθεί με νομούς που το χρειάζονται και για πολλούς ακόμα λόγους (τουρισμός).
Υ.Γ. Ελπίζουμε να μην μας διαβάσουν οι αρμόδιοι εργολάβοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες και ..τραβήξουν πίσω άλλα δέκα χρόνια την αποπεράτωση της αούτομπαν Νέας Σάντας-Κόμβος Ασσήρου.

 

Το φάουλ του Άκη
Γράψαμε το καλό, να μην παραλείψουμε όμως και το ...οφ σάιντ. Για τον αντιδήμαρχο Άκη Πιπερίδη ο λόγος που φρόντισε το πράσινο, όπως γράψαμε πρόσφατα, αλλά το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς δεν βρέθηκε σε ...φόρμα. Η φραστική του επίθεση σε βάρος της εργαζόμενης στον Παιδικό Σταθμό Νέας Σάντας κ. Γιώτας Γιάλλου ήταν από κάθε άποψη και περιττή και άκομψη και άδικη.
Πρώτον, επειδή η κ. Γιάλλου είναι κυρία και δεν επιτρέπεται να φέρεται έτσι σε μια κυρία.
Δεύτερον, επειδή η κ. Γιάλλου έχει κάθε δικαίωμα να αναφέρεται στο δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν εκφράζει τις θέσεις όλων των συναδέλφων της στους παιδικούς σταθμούς.
Δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο.