Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:40:21 πμ
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 22:28

Θέμα πολιτικού πολιτισμού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πυρ ομαδόν κατά του "Κλεισθένη" εξαπολύουν τα δημοτικά συμβούλια (στο νομό μας και τα δυο, Κιλκίς και Παιονίας)  και σημείο αιχμής για την κριτική τους αποτελεί ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής. Που θα φέρει ακυβερνησία, όπως καταγγέλλεται.
Όπερ σημαίνει ότι παρά τα παχυλά λόγια περί ανάγκης συναινέσεων και συνεργασιών, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι αναγνωρίζουν ότι οι ίδιοι (και πιστεύουν και όλοι οι υπόλοιποι) αν και φραστικά το επιθυμούν, δεν μπορούν να συνεργαστούν.


Και είναι εξαιρετικά λυπηρό, ιδιαίτερα στις μέρες μας, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των δημοτικών μας πραγμάτων να παραδέχονται ότι είναι ακατάλληλοι και ανήμποροι να φέρουν σε πέρας το έργο τους.
Θα πει κάποιος: Υπάρχουν ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που κάποτε εμποδίζει τις συγκλίσεις- συνεργασίες.
Ρωτάμε λοιπόν: Στην επάρκεια του νερού, στην καθαριότητα, στις υποδομές της πόλης και του δήμου, ποιες είναι οι ιδελογικές διαφορές που δύνανται να εμποδίσουν τη σύγκλιση;
Και πότε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κιλκίς, π.χ. έγινε συζήτηση για ένα τεράστιο θέμα, όπου κυριάρχησε η πολιτική προσέγγιση καθενός συμβούλου, ώστε να είναι αδύνατη η συνεργασία;
Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά το πρόβλημα δεν είναι ιδεολογικό-πολιτικό: Είναι καθαρά θέμα πολιτικού πολιτισμού. Όπου ο ένας καταγγέλλει τον άλλον, όπου ο ένας θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη κι όπου όλος ο καυγάς "γίνεται για το πάπλωμα".

***

Και μια που βρισκόμαστε στα δημοτικά μας πράγματα: Τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση με τον "Κλεισθένη" παρουσίασε στις eidisis.gr σε συνέντευξή του το ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Δημήτρης Αγαθόπουλος.
Σε μια δυο μέρες θα έχουμε αναρτήσει το βίντεο από όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για τα σημαντικότερα "καινά δαιμόνια" που εισάγει.
Με την ευκαιρία ρωτήσαμε  τον κ. Αγαθόπουλο πως αποτιμά τη διοίκηση του δήμου καθώς και τη λειτουργία του συμβουλίου και του δημάρχου.
Οι απαντήσεις του έχουν ενδιαφέρον: Για το δήμαρχο Δ. Σισμανίδη είπε ότι στα αναπτυξιακά θέματα μπορούσε περισσότερα. Εξήρε πάντως τη συμβολή του στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Για το συμβούλιο ανέφερε ότι ο ρόλος και η προσφορά του υπονομεύτηκαν από τα προβλήματα συνοχής της πλειοψηφίας.
Τον ρωτήσαμε πολλά (και για το συνδυασμό της κ. Ρούσου που υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και για την πιθανότητα προεκλογικών συνεργασιών και...)
Για όλα αυτά θα μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας και σε λίγες ημέρες και από τις εφημερίδες μας.