Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 1:03:36 μμ
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 00:10

Τιμή σε διατελέσαντες κιλκισιώτες υπουργούς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μια πρωτοβουλία που θα συζητηθεί οπωσδήποτε ανέλαβε ο Σύνδεσμός Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς. Οργανώνει εκδήλωση (κοπή πίτας) στην οποία θα τιμήσει τους Κιλκισιώτες πολιτικούς-βουλευτές που διετέλεσαν κατά το παρελθόν, απώτερο και πρόσφατο, υπουργοί μέλη κυβερνητικών σχημάτων.


Έτσι, στο πλαίσιο αυτό θα τιμήσει τους αείμνηστους Αλέξανδρο Αβραμίδη και Κώστα Τριαρίδη καθώς και τους κ. Γιώργο Φλωρίδη, Σάββα Τσιτουρίδη, Κώστα Κιλτίδη και Γιώργο Γεωργαντά, μοναδικό εν ενεργεία βουλευτή.

 

“Έπεσε” το χρήμα
Όπως τα γράψαμε, έτσι κι έγινε. Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων αγροτών με το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης, πέραν δηλαδή του 70% της βασικής που καταβλήθηκε ως προκαταβολή από τα τέλη Οκτωβρίου, μαζί με το “πρασίνισμα” κ.λ.π. Τα ευχάριστα για τους αγρότες όμως θσυνεχίστηκαν, όπως ενημερώσαμε, και την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου όταν πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης.
Έτσι, να ευλογάμε, μέρες που είναι, και τα “γένεια μας”. Και χαμός στην Τράπεζα Πειραιώς, εντός κι εκτός!

 

Νέο ακατάσχετο
Και μια περί αγροτών ο λόγος, να ενημερώσουμε ότι κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για το νέο ακατάσχετο για τους αγρότες. Θα αφορά στις αγροτικές επιδοτήσεις που χορηγεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ, τη βασική ενίσχυση, την πράσινη ενίσχυση, τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε γεωργούς νεαρής ηλικίας, τις ενισχύσεις που χορηγούνται. Τα παραπάνω σύμφωνα με την τροπολογία, δεν κατάσχονται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δε συμψηφίζονται με οφειλές προς το Δημόσιο και οποιονδήποτε φορέα του δημόσιου τομέα, καθώς και προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων πεντακοσίων (7.500) ευρώ ετησίως. Κάτι είναι κι αυτό...