Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 4:36:34 μμ
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 21:45

Το κέντρο προσφύγων Ν. Καβάλας καταργείται... παραμένοντας:

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Αθήνα βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και όπως συμβαίνει πάντα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Τι προέκυψε από τη συνάντηση: Το θέμα των αποζημιώσεων που έθεσε και πάλι με επιμονή ο κ. Γκουντενούδης, βρίσκεται εκεί που συνήθως ...κολλάει. Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα διαδικαστικά έχουν τελειώσει και απομένει το "πράσινο φως" του κρατικού ταμείου για να αποσταλούν τα χρήματα στους δικαιούχους. Πότε θα ανάψει; Άγνωστον.


Δεύτερο θέμα: Η κατάργηση του Κέντρου Νέας Καβάλας. Εδώ είναι η είδηση: Ο κ. Μουζάλας επαναβεβαίωσε ότι το κέντρο είναι προσωρινό και πρόκειται να καταργηθεί, χωρίς βέβαια να ορίσει χρόνο. Η είδηση είναι πως την εν λόγω πληροφορία δεν την γνωρίζει ο υφυπουργός του Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος από το Κιλκίς πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει: Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι το κέντρο της Νέας Καβάλας θα κλείσει.
Αντιφατικό; Ίσως όχι. Αν με το "εμείς" δεν εννοεί και τον Υπουργό του.
***
Θα μου πείτε, εδώ ο κ. Μπαλάφας δεν γνώριζε αν το Κέντρο της Νέας Καβάλας έχει “πολιτικό διοικητή¨, με αποτέλεσμα να υπάρξει και μια δημόσια κόντρα με τον εκδότη του “Μαχητή”, Γιώργο Περπερίδη, που συνεχίζει να είναι διοικητής στο κέντρο προσφύγων!
Και πως να τους γνωρίζει τους διοικητές αφού αυτοί πληρώνονται μέσω των... ΜΚΟ.
Γιατί αν τους πλήρωνε το κράτος θα έπρεπε τότε να προκηρυχθούν οι θέσεις. Και σύμφωνα με τον νόμο, που η παρούσα κυβέρνηση ψήφισε, θα έπρεπε να προσληφθούν άτομα με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπως ο επιτάσσει ο νόμος, κι αυτό δεν συμφέρει στο να βολευτούν τα κομματικά στελέχη!

Περί αξιοκρατίας ο λόγος.

Aχ, πού σαι, Αριστερά, πού δειχνες, πως θα γινόμουν άλλη!