Τρίτη, 23 Απριλίου 2019, 3:02:22 πμ
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 22:41

Τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν είναι εύκολο αυτήν την εποχή το κυβερνών κόμμα να οργανώνει ανοιχτή ομιλία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο Κιλκίς, με τα προβλήματα να πιέζουν τους αγρότες και στο νομό μας οι αγροτοσυνδικαλιστές να πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
Το τόλμησε όμως η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε μια επιτυχημένη εκδήλωση. Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς στην ομιλία του Βαγ. Αποστόλου αν και οι περισσότεροι δεν ήταν φίλα προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα.

 

Φάνηκε αυτό και από τις τοποθετήσεις και από τις αντιδράσεις τους σε κάποιος αναφορές κατά του κ. Τσίπρα. Πρέπει νάναι η μοναδική κομματική εκδήλωση με το ακροατήριο κατά 90% «εχθρικό»!
Δεν ήταν εύκολη και η θέση του κ. Αποστόλου ο οποίος ρώτησε στο ξεκίνημα, αν η τελευταία του επίσκεψη στο νομό μας έγινε όταν ήταν βουλευτής, κι όταν του το επιβεβαίωσαν, μονολόγησε και ομολόγησε αφοπλιστικά: Αντε, τότε τα λέγαμε με άνεση, τώρα τα βρίσκουμε μπροστά μας!
***
Πάντως, παρά το «εχθρικό» πολιτικά ακροατήριο, όλα κύλησαν ομαλά. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δεν πήγαν στην συγκέντρωση για να… γιουχάρουν, αλλά για να θέσουν τα προβλήματά τους και να πάρουν απαντήσεις. Και άκουσε με υπομονή ο κ. Αποστόλου, κοντά 2,5 ώρες κράτησε η εκδήλωση. Απάντησε σε πολλά, αλλά δεν απάντησε και σε αρκετά, που αφορούσαν τους κτηνοτρόφους ή τους αμπελουργούς-οινοποιούς, αν και τα θέματα που τέθηκαν απαιτούσαν διημερίδα!
Οι (αρκετοί) άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, που διακριτικά βρίσκονταν στην αίθουσα, δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε καμιά στιγμή της εκδήλωσης.
***
 Η ουσία και αυτό που τελικά μένει ως συμπέρασμα είναι πως τέτοιες επισκέψεις θα πρέπει να γίνονται τακτικά και ποιο εξειδικευμένα, για να είναι και αποτελεσματικά, και όχι… επετειακά με κάποιο συνέδριο αναπτυξιακό στη Θεσσαλονίκη, που δεν μας άγγιξε καθόλου.
Οι κομματικές οργανώσεις θα πρέπει να απαιτούν από τα κεντρικά στελέχη, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ουσιαστικές παρουσίες τους στον τόπο μας και κυρίως προώθηση συγκεκριμένων πραγμάτων. Εργα και αποτελέσματα θέλουμε κι έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

 

Ο κυβερνητικός
εκπρόσωπος ...Βεργίδης
Τελείωσε κάποτε η παρέλαση στην 21η Ιουνίου το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα της εθνικής επετείου, κι ο τελετάρχης ανήγγειλε τη λήξη και την αποχώρηση των επισήμων. "Αποχωρούν οι επίσημοι με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Ανδρέα Βεργίδη! "
Ακόμα γελάει ο Ανδρέας με την αναβάθμιση. Ακούς εκεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης., Να ήταν τουλάχιστον κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, να το συζητούσε...
Για την ιστορία: Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υπήρχε, και μάλλον λίαν ορθώς δεν υπήρχε. Από το να μας έστελναν κάποιον παγκοσμίως άγνωστο γενικό γραμματέα υπουργείου, κάλλιο με κυβερνητικό εκπρόσωπο τον ...Ανδρέα.
***
Αλλά η αναβάθμιση του Ανδρέα Βεργίδη δεν είχε τελειωμό το Σαββατοκύριακο. Διότι Σαββάτο απόγευμα η αγαπημένη του Αναγέννηση Πλαγιάς, όπου κι ίδιος έπαιζε μπάλα πριν λίγα χρόνια, νίκησε στον τελικό και στέφθηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Κιλκίς για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πολλαπλές αναγνώσεις Αχρείαστη όξυνση »