Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 3:07:41 πμ
Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 22:49

18 Φεβρουαρίου: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στους Ευζώνους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην αρχή και πριν δυο εβδομάδες  εστάλη στην εφημερίδα μας ένα ανυπόγραφο  e-mail  με πρόσκληση για διοργάνωση συλλαλητηρίου στους Ευζώνους στις 18 Φεβρουαρίου. Αναρωτηθήκαμε μάλιστα ποιοι είναι οι διοργανωτές ωστόσο από χθες εστάλη στην εφημερίδα και δεύτερο e.mail  αυτήν την φορά ενυπόγραφο.


Ως διοργανωτής -συντονιστής υπογράφει ο κ. Δημήτριος Μίσκος  εξ ονόματος και ομάδας εθελοντών που εργάζονται ήδη για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Αναφέρεται στην πρόσκληση:
Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς της Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν και να στηρίξουν δυναμικά χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς το συλλαλητήριο δίνοντας το παρών στις 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 14.οο στο Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων για να βροντοφωνάξουμε όλοι με μια φωνή: "Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική" και "Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελεύθερη"
Ο καταγόμενος από τη Γρίβας  Δημ. Μίσκος  έστειλε έγγραφο αίτημα στο Δήμο Παιονίας να του δοθεί άδεια για το συλλαλητήριο στους Ευζώνους. Η δημοτική αρχή απάντησε ότι είναι αναρμόδια προς τούτο παραπέμποντας στο Υπουργείο Εσωτερικών. . Ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης σε ερώτησή μας αν γνωρίζει κάτι σχετικό με το όλο θέμα απάντησε αρνητικά, ενώ εξέφρασε και ερωτηματικά και ως προς τον χρόνο και τον τόπο που επιλέχθηκε για διοργάνωση και τρίτου, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συλλαλητηρίου.
Ο κ. Δημ. Μίσκος με τον οποίο επικοινωνήσαμε ανέφερε ότι σκοπός των διοργανωτών είναι το συλλαλητήριο να στείλει ανόθευτο το αυθόρμητο μήνυμα των πολιτών χωρίς τις σκοπιμότητες διαφόρων επωνύμων και μη που παρεισέφρησαν σε ανάλογες εκδηλώσεις. Προς τούτο μάλιστα δεν θα υπάρξει εξέδρα, ούτε κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο των Ευζώνων.
Ο ίδιος επικοινώνησε με την Παμμακεδονικές  Ενώσεις  ενημερώνοντας σχετικά με την πρωτοβουλία  και καλώντας τες να στηρίξουν το συλλαλητήριο στους Ευζώνους. Ωστόσο συνάντησε κλίμα αρνητικό παρότι μέχρι στιγμής δεν του απάντησαν επίσημα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Με συντονιστή τον εκ Γρίβας καταγόμενο φοιτητή Δημήτριο Μίσκο, ομάδα εθελοντών διοργανώνει νέα κινητοποίηση