Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:05:56 πμ
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 21:21

Από 200 παραγωγούς προμηθεύεται το σκληρό η Eurimac στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

Σε έναν από τους µεγαλύτερους πελάτες της εγχώριας αγοράς σκληρού σίτου, στηρίζοντας µια ευρεία βάση σιτοπαραγωγών, σε όλη τη χώρα, έχει εξελιχθεί η βιοµηχανία ζυµαρικών Eurimac, καθώς σε ετήσια βάση προµηθεύεται περί τους 80.000 τόνους αποκλειστικά ελληνικής πρώτης ύλης για την κάλυψη των παραγωγικών της αναγκών.


Παρότι όλα τα προϊόντα της Eurimac παράγονται µε ποιοτική πρώτη ύλη, η επιχείρηση κάνει µια επιπλέον επιλογή στις προµήθειές της και το πιο ποιοτικό σκληρό σιτάρι το χρησιµοποιεί για τα ζυµαρικά που παράγει κάτω από το brand της «ΜΑΚΒΕΛ», το οποίο αναβίωσε από το 2017, λανσάροντας στην αγορά συνολικά 16 διαφορετικούς κωδικούς, στους οποίος από το φθινόπωρο του 2018 προστίθενται ακόµη πέντε νέοι.
«Πρόκειται για µια νέα γενιά ζυµαρικών, µε πρώτη ύλη σκληρό σιτάρι, κριθάρι, βρώµη, καλαµπόκι και ολύρα, την οποία ονοµάσαµε ΜΑΚΒΕΛ 5 δηµητριακά. Η σειρά αποτελείται από σπαγγέτι νούµερο 6 και νούµερο 10, από λαζάνι, κριθαράκι µέτριο και πένα και σιγά – σιγά αρχίζουµε να την τοποθετούµε στην αγορά», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος εµφανίστηκε πεπεισµένος για την εµπορική πορεία του εγχειρήµατος.
Συνεργασία µε 200 παραγωγούς
Ήδη, από το φετινό αλώνι και µέχρι στιγµής, οι αγορές της ξεπερνούν τους 35.000 τόνους, µε µέση τιµή στα 210 -215 ευρώ ο τόνος, ενώ έως το καλοκαίρι του 2019 προγραµµατίζεται σταδιακά η προµήθεια άλλων τουλάχιστον 40.000 µε 45.000 τόνων σκληρού σταριού.
«Συνεργαζόµαστε απευθείας µε περισσότερους από 200 µεµονωµένους παραγωγούς, των οποίων η παραγωγή κυµαίνεται στα επίπεδα των 200 τόνων, αλλά και µε τουλάχιστον 50-60 εµπόρους», τόνισε στην εφηµερίδα Agrenda ο διευθύνων της Eurimac Σταύρος Κωνσταντινίδης, διευκρινίζοντας ότι τα στάρια, που χρησιµοποιεί η εταιρεία, επιλέγονται από σιτοβολώνες της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Καθηµερινά στο παραγωγικό συγκρότηµα της βιοµηχανίας, στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου του Κιλκίς, µπαίνουν περίπου 20 φορτηγά, τα οποία και αποθέτουν προς επεξεργασία περίπου στους 350 µε 400 τόνους σκληρού σιταριού.
«Η καρδιά του εργοστασίου είναι ο ποιοτικός έλεγχος», µας ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης τον οποίο συναντήσαµε µε αφορµή τη συµµετοχή της Eurimac στα καθορισµένα B2B επιχειρηµατικά ραντεβού που οργάνωσε η Eurobank για 120 δυναµικές εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, µε 60 µεγάλους εισαγωγείς από 20 αγορές του πλανήτη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Go International» για την προώθηση της εξωστρέφειας.
Όπως µας εξήγησε, στο σηµείο αυτό της µονάδας πραγµατοποιούνται οι καθοριστικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν το σκληρό σιτάρι διαθέτει τα ποιοτικά στάνταρ που έχουν τεθεί από την εταιρεία, ήτοι, υγρασία κάτω από 12%, υαλώδη πάνω από 65% και πρωτεΐνες µίνιµουµ 12,5%. «Εάν δεν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις το φορτίο θα επιστραφεί» είπε χαρακτηριστικά και σηµείωσε πως αυτό συµβαίνει σε ένα περίπου 5% των προµηθειών που κάνει το εργοστάσιο καθηµερινά.
Πηγή: Agrenda